Apisfisha Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Hmmmmmm a u mnie tego nie ma No tak ale ja nie posiadam ABU 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watchmaker Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Panowie, chciałbym podziękować wszystkim za pomoc i udzielone rady. Zakupiłem cały zestaw od Kastkinga. Plecionka, wędka Royale Legend 198cm 7-18g, kołowrotek Spartacus Plus. Całość kosztowała mnie wraz z przesyłką 102 dolary. Wszystko szło 2 tygodnie w 2 paczkach i dotarło nie uszkodzone, bez widocznych wad i skaz. Złożyłem zestaw, dowiązałem dwie oliwki po 6 gram i porzucałem na sucho troszkę. Jestem zachwycony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Jestem zachwycony Doskonała wiadomość W takim razie te 102 baksy to rozgrzewka była ... Teraz dopiero dolary będziesz wydawać I zacznij od kija 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 No witamy w zakręconych i odkładaj już następne baksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 witam kolegów właśnie uzbrajam pierwszy zestaw castingowy i mam pytanko czy nawijać podkład pod pleciąke np z żyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 witam kolegów właśnie uzbrajam pierwszy zestaw castingowy i mam pytanko czynawijać podkład pod pleciąke np z żyłkiKolego, prościej jest wpisać w "wyszukiwarce"http://jerkbait.pl/topic/32572-plecionka-do-castingu/?hl=%2Bpodk%C5%82ad+%2Bpod+%2Bplecionk%C4%85#entry1353378http://jerkbait.pl/topic/6727-konieczny-jest-podk%C5%82ad-z-%C5%BCy%C5%82ki-pod-plecionk%C4%99/?hl=%2Bpodk%C5%82ad+%2Bpod+%2Bplecionk%C4%85 Proszę i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 witam kolegów właśnie uzbrajam pierwszy zestaw castingowy i mam pytanko czynawijać podkład pod pleciąke np z żyłkiJeśli szpula jest perforowana, to podkład jest zbędny. Chyba że chcesz wypełnić szpulę pod rant (w przypadku multiplikatora uważam to za przerost formy nad treścią), a plecionki nie wystarczy, to wówczas musisz dać podkład. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Jeśli szpula jest perforowana, to podkład jest zbędny. Chyba że chcesz wypełnić szpulę pod rant (w przypadku multiplikatora uważam to za przerost formy nad treścią), a plecionki nie wystarczy, to wówczas musisz dać podkład.Alex to wszystko zależy od tego w jakiej gramaturze chce się rzucać,ja przy bantamie 201 do duzych gum po nawinięciu podkładu z plecionką pod sam rant za radą Novisa rzucam o niebo dalej niż wcześniej [emoji6] Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Sorry, masz rację. Pisałem z mojego punktu widzenia, moja ulubiona gramatura przynęt to do 15g, a maksymalna jaką stosuję to 30g i faktycznie przy tej max nawijam do 1mm od rantu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 dzięki za rady koledzy to będzie zestaw na większe przynęty tak 50-80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropek96 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Witam poleci ktoś zestaw cast plus multik do 1500 zł razem . Ma obsłużyć gumy takie jak westina 22/27cm swartzonkery 20cm+ z obciążeniem max 30 gram . Jerki około 20 cm . Nie chce aby kij był typowa pała sztywna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Tranx 301a ! Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Witam poleci ktoś zestaw cast plus multik do 1500 zł razem . Ma obsłużyć gumy takie jak westina 22/27cm swartzonkery 20cm+ z obciążeniem max 30 gram . Jerki około 20 cm . Nie chce aby kij był typowa pała sztywna .Rafał, u mnie taką robotę robi perfekcyjnie Phenix M1 25lb + Daiwa Lexa300HSL [emoji4] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Witam chciałbym kupić w niedalekim czasie swój zestaw castingowy , mam zamiar łowić gumami i woblerami w przedziale 50-100 gram może troszkę więcej , wybór padł na ten multiplikator https://www.raven-fishing.pl/curado-201-k-multiplikator/pl/product/39230/?gclid=CjwKCAiAiarfBRASEiwAw1tYv5-oKmKcl00Ltd08ZYRuEWvBcsK_o2XrJ3sSHxL65QKwg-a8bxxl7hoCWJ8QAvD_BwE , tylko czy ta wersja K to obsłuży ? Bo widzialem jeszcze wersje K HG czym to się różni jakby ktoś powiedział byłbym wdzięczny , ewentualnie zaproponował coś innego równie dobrego w tej cenie , co do kija to już nie chciałbym wydawać na niego tyle pieniędzy co na multiplikator i coś takiego znalazłem http://pleciona.pl/pl/p/Savage-Gear-MPP2-221cm-Trigger-130g-2cz/23209 czy w tej cenie do 300 zł nie więcej znajdę jakaś normalna wędkę nie kij od szczotki ? Będę w głównej mierze łowił z brzegu choć nie wykluczam ze czasem możliwy będzie też połów z pontonu lub łódki , dziękuję za rady i Pozdrawiam . Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Witam chciałbym kupić w niedalekim czasie swój zestaw castingowy , mam zamiar łowić gumami i woblerami w przedziale 50-100 gram może troszkę więcej , wybór padł na ten multiplikator https://www.raven-fishing.pl/curado-201-k-multiplikator/pl/product/39230/?gclid=CjwKCAiAiarfBRASEiwAw1tYv5-oKmKcl00Ltd08ZYRuEWvBcsK_o2XrJ3sSHxL65QKwg-a8bxxl7hoCWJ8QAvD_BwE , tylko czy ta wersja K to obsłuży ? Bo widzialem jeszcze wersje K HG czym to się różni jakby ktoś powiedział byłbym wdzięczny , ewentualnie zaproponował coś innego równie dobrego w tej cenie , co do kija to już nie chciałbym wydawać na niego tyle pieniędzy co na multiplikator i coś takiego znalazłem http://pleciona.pl/pl/p/Savage-Gear-MPP2-221cm-Trigger-130g-2cz/23209 czy w tej cenie do 300 zł nie więcej znajdę jakaś normalna wędkę nie kij od szczotki ? Będę w głównej mierze łowił z brzegu choć nie wykluczam ze czasem możliwy będzie też połów z pontonu lub łódki , dziękuję za rady i Pozdrawiam . Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu TapatalkaDo stu gramów multik ujdzie. HG to szybsza wersja z większym przełożeniem które do gum nie jest Ci potrzebne. Wędka do gum (tym bardziej z brzegu) przydałaby się dłuższa.Poniżej masz coś mocniejszego i sporo dłuższego ale o podobnej wadze i z wyższej półki. http://pleciona.pl/pl/p/Abu-Garcia-Svartzonker-86-2%2C59cm-H-40-140g-Casting/25570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Do stu gramów multik ujdzie. HG to szybsza wersja z większym przełożeniem które do gum nie jest Ci potrzebne. Wędka do gum (tym bardziej z brzegu) przydałaby się dłuższa.Poniżej masz coś mocniejszego i sporo dłuższego ale o podobnej wadze i z wyższej półki. http://pleciona.pl/pl/p/Abu-Garcia-Svartzonker-86-2%2C59cm-H-40-140g-Casting/25570A coś tańszego jeśli chodzi o wędzisko bo ta trochę przekracza mój budżet. Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) Nie pamiętam kiedy, nie pamiętam gdzie, ale pamiętam, że spotkałem się z multiplikatorem(opisem) w którym zastosowano hamulec elektroniczny. Poda kto troszkę więcej info? Ktoś takowy używa? Edytowane 19 Listopada 2018 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Przychodzi mi do głowy jedynie hamulec DC. Może to http://jerkbait.pl/topic/17606-artyku%C5%82-testy-hamulc%C3%B3w-rzutowych-dc/ i to http://fishingtravelers.com/shimano-exsence-dc-cz-22-zastosowanie-i-uzytkowanie/ Ci się przyda. Ewentualnie jeszcze https://www.youtube.com/watch?v=bbothzBjwxM Edytowane 20 Listopada 2018 przez Koincydencja 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 I o to właśnie chodziło. Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zębaty89 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Witam, poszukuję nieco dłuższego kija do łowienia jerkami, o parametrach: długość 2,10-2,30m, cw. 40/50-140/160g, o akcji fast lub x-fast, budżet w granicach 500-800pln. Szukam takiej opcji gdyż posiadam obecnie kij o długości 1,98m i łowi mi się nie do końca komfortowo z brzegu oraz chcę zwiększyć cw. wpadł mi w oko ten kij(http://pleciona.pl/pl/p/Abu-Garcia-Mass-Beat-II-236cm-XH-50-140g-Cast/24943?fbclid=IwAR1G_Thbc4cJkPoIoh1sAB0_Ma6249YX5gseDMKkwFzhUAT9CM1ZCiCXy3k) lecz nie wiem czy będzie dostatecznie sztywny do jerków. Z kijem będzie sparowany młynek Abu Garcia Ambassadeur Revo Toro NaCl 51. Próbowałem już znaleźć jakieś informacje na forum lecz do tej pory bezskutecznie. Z góry dziękuję i pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Napisz jakiej wielkości jerkami chcesz łowić. Posiadam od niedawna ten kijek (Mass Beat). Według mnie jest bardziej pod łowienie gumami lub swimbaitami. Preferowałbym krótszy kijek pod jerki, wszystko zależy jak kto prowadzi. Szczytówka jest dość sztywna i da radę szarpnać przynętą,jednak kijki typowo pod jerk maja sztywniejsze szczytówki. Kijem najciężej lowilem koło 150g (hybrid pike 25cm + czeburaszka) i obsluguje bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zębaty89 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Woblery Strike Pro Buster Jerk, Big Bandit, Savage Gear modelu nie pamiętam. Ogólnie zakres od 15-30cm jerków mnie interesuje. Z długością nie mam problemu, bardziej mi leżą dłuższe kije, obecnie mam SG Woody do 100g, 1.98m ale mało mi cw. i długości. Do gum kij już mam: Abu Garcia Volatile Pike 50-90g, 2.40, próbowałem z niego jerki tak do 80g, latają lepiej ale jest za miękki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zębaty89 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Napisz jakiej wielkości jerkami chcesz łowić. Posiadam od niedawna ten kijek (Mass Beat). Według mnie jest bardziej pod łowienie gumami lub swimbaitami. Preferowałbym krótszy kijek pod jerki, wszystko zależy jak kto prowadzi. Szczytówka jest dość sztywna i da radę szarpnać przynętą,jednak kijki typowo pod jerk maja sztywniejsze szczytówki. Kijem najciężej lowilem koło 150g (hybrid pike 25cm + czeburaszka) i obsluguje bez problemu.Woblery Strike Pro Buster Jerk, Big Bandit, Savage Gear modelu nie pamiętam. Ogólnie zakres od 15-30cm jerków mnie interesuje. Z długością nie mam problemu, bardziej mi leżą dłuższe kije, obecnie mam SG Woody do 100g, 1.98m ale mało mi cw. i długości. Do gum kij już mam: Abu Garcia Volatile Pike 50-90g, 2.40, próbowałem z niego jerki tak do 80g, latają lepiej ale jest za miękki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Ten Abu Mass Beat jest zdecydowanie mocniejszy od Volatile do 90g. Jeśli pamietam dobrze, to lowilem Sweeperem 17cm, waży pod 100g, Busterami też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zębaty89 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Ten Abu Mass Beat jest zdecydowanie mocniejszy od Volatile do 90g. Jeśli pamietam dobrze, to lowilem Sweeperem 17cm, waży pod 100g, Busterami też.Myślę jeszcze o kijach od Svartzonkera. Ciężko coś dorwać w tych moich parametrach, minimalna długość to 2.10m, przy 2.20 byłbym szczęśliwy, może ten Mass Beat nie będzie tragiczny, a może jeszcze poszukam. Generalnie mogę kij zakupić w Szwecji lub Polsce, łapię głównie w Norwegii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi