polny Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Kija można praktycznie dowolnego ale multik powinien być konkretny bo potrafi zniechęcić do calości. Wiem z doświadczenia @???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Jest szansa kupić zestaw castingowy w granicach 300-400zł pod duże gumy i wobki, rzędu 50-80g ? (…)Jeśli ma być niezawodny, to niewielkie szanse, chyba nawet na giełdzie będzie trudno. Wędzisko kupisz już za 150-200 zł, ale z Multiplikatorem będzie krucho, bo jak napisał @Polny, musi być solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Na giełdzie była Tatula za 300zł, z kijem w kwocie 450-500zł się zmieścisz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Niedawno był też Revo 2 generacji za niecałe 200 zł. Można więc coś trafić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Mam na zbyciu okrąglaka Daiwa Proteus 300L za 200,- i dwa kijki Cormoran Black Star Jerkbait 1,85 50-150g. Cast i Cormoran Black Star CM 1,95 40-80g.Cast. Ten pierwszy poręczny, leciutki i czuły sztywniaczek, drugi z dzieloną rękojeścią o troszkę ustępującej szczytówce. Oba po 250,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Jesteśmy z kumplem na etapie poszukiwania multiplikatorów do wędki SG XLNT3 2,13m cw do 100g. Cena do 800zł max zakres przynęt 20-100g ale pewnie większość będą to gumy i jerki ok 40-70g. Mam pytanie czy któryś a jeśli to który z tych kołowrotków by się nadawał?DAM Optimus 301Shimano Curtado 201KOkuma Komodo SS Mi najbardziej podoba się Shimano potem DAM a ta Okuma to już taki pancernik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Mam na zbyciu okrąglaka Daiwa Proteus 300L za 200,- i dwa kijki Cormoran Black Star Jerkbait 1,85 50-150g. Cast i Cormoran Black Star CM 1,95 40-80g.Cast. Ten pierwszy poręczny, leciutki i czuły sztywniaczek, drugi z dzieloną rękojeścią o troszkę ustępującej szczytówce. Oba po 250,-Mógłbyś wysłać mi fotki tego PROTEUSA na meila?alexspin@o2.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Jesteśmy z kumplem na etapie poszukiwania multiplikatorów do wędki SG XLNT3 2,13m cw do 100g. Cena do 800zł max zakres przynęt 20-100g ale pewnie większość będą to gumy i jerki ok 40-70g.Mam pytanie czy któryś a jeśli to który z tych kołowrotków by się nadawał?DAM Optimus 301Shimano Curtado 201KOkuma Komodo SS Mi najbardziej podoba się Shimano potem DAM a ta Okuma to już taki pancernik.Ja do tej wedki zakupilem Lexe 300. Jeszcze nie mam jej w domu wiec nie napisze jak sie sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Ja do tej wedki zakupilem Lexe 300. Jeszcze nie mam jej w domu wiec nie napisze jak sie sprawuje.Do 40-70 gramów Lexa 300 to gruba przesada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Jesteśmy z kumplem na etapie poszukiwania multiplikatorów do wędki SG XLNT3 2,13m cw do 100g. Cena do 800zł max zakres przynęt 20-100g ale pewnie większość będą to gumy i jerki ok 40-70g. Mam pytanie czy któryś a jeśli to który z tych kołowrotków by się nadawał?DAM Optimus 301Shimano Curtado 201KOkuma Komodo SS Mi najbardziej podoba się Shimano potem DAM a ta Okuma to już taki pancernik.Tatula HD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) Do 40-70 gramów Lexa 300 to gruba przesada.Ta wedka ogarnia przynety mniej wiecej do 100g. Jak kolega @alfaiomega kupi sobie takie przynety to nie bedzie musial zmieniac multika Ja kupilem Tatule bo wydawalo mi sie ze 50g to juz wielka przyneta do czasu kiedy nie kupilem np Buster Jerka 150 (75g) a przeciez to chyba doiero waga srednia. Reasumujac nie chcialbym sie ograniczac przy zakupie przynet jesli wedka pozwoli na rzuty i prowadzenie przynet do ok 100g. Wydaje mi sie tez ze wole miec 300g kreciolka do takiej wedki niz cos ok 200g. To takie doswiadczenie z lowinia spinem. Nie wiem czy sie to bedzie rowniez przekladalo na zestaw z multikiem? Czas pokaze. Ps A jeszcze dodam, ze w moim wypadku Lexa bedzie sluzyla do sporadycznych wypraw morskich gdzie ryby maja wiecej pary wiec slniejszy hamulec bedzie jak znalazl. Edytowane 5 Marca 2019 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Rzucę jutro w pracy kumplowi temat tej Daiwy i zobaczymy. Mam pytanie jest Daiwa Tatula HD Custom 150 i Daiwa Tatula HD 200hl ta druga kosztuje 800 więc budżet wykorzystany w całości ta pierwsza droższa 400 złotych. Rozumiem że Tatula HD o której pisał kolega @hm62 to ta tańsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) upsss.... uporządkuj proszę to pytanie bo ja pogubiłem się Edytowane 5 Marca 2019 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Uporzadkuj sobie tez kwestie na ktora lapke chcesz miec ten multik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Jesteśmy z kumplem na etapie poszukiwania multiplikatorów do wędki SG XLNT3 2,13m cw do 100g. Cena do 800zł max zakres przynęt 20-100g ale pewnie większość będą to gumy i jerki ok 40-70g. Panowie gdzie można poszukać tej wędki i jak długi jest dolnik do pazura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Szukam casta 210 - 230 cm o cw do 130 gram i dolkniku powyżej 40 cm. Czy jest coś takiego na rynku oprócz SG MPP2 ? Kij będzie używany wyłącznie do jerków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 WitamNie zabardzo wiedziałem gdzie to wrzucić bo do ul to nie bardzo pasuje wiec spróbuje tuZastanawiam się nad kupnem kijka St. Croix LBC 610 MLXF ale nie zabardzo wiem z jakim najlepiej młynkiem go spasować , doradźcie please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaiomega Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 upsss.... uporządkuj proszę to pytanie bo ja pogubiłem się Kolega @hm62 napisał mi odpowiedz Tatula HD. Czy dobrze rozumiem że chodziło o model Tatula HD 200hl? Uporzadkuj sobie tez kwestie na ktora lapke chcesz miec ten multik...Kołowrotek na lewą rękę ale większość na polskim rynku jest wlasnie na lewą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Tak. Tatula 200HD do Twoich potrzeb będzie dobrym wyborem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinek Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Tak. Tatula 200HD do Twoich potrzeb będzie dobrym wyboremRównież polecam, nabyłem ją ostatnio (wersja HLS). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinek Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Szukam casta 210 - 230 cm o cw do 130 gram i dolkniku powyżej 40 cm. Czy jest coś takiego na rynku oprócz SG MPP2 ? Kij będzie używany wyłącznie do jerków.Osobiście do jerków mam bardzo budżetowy kij MIkado Baitcast Fight 2,10 40-120 g, kupiony za grosze, ma długi dolnik (nie mierzyłem go, ale +- 40 cm). W takich śmiesznych pieniądzach dobra propozycja. Edytowane 6 Marca 2019 przez dzinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Szukam casta 210 - 230 cm o cw do 130 gram i dolkniku powyżej 40 cm. Czy jest coś takiego na rynku oprócz SG MPP2 ? Kij będzie używany wyłącznie do jerków.Po co Ci tak długo dolnik do jerków do krótkiego kijka ? Będzie tylko przeszkadzał przy szarpaniu Slidera czy też Bustera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Może nie powyżej, ale około 40 cm. Przy moim wzroście i "nie małych" dłoniach nie będzie mi przeszkadzał. Próby już były z castem do gum z tak długim dolnikiem i jak dla mnie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Panowie gdzie można poszukać tej wędki i jak długi jest dolnik do pazura.W internecie? W wersji travel ta dlugosc to 32 cm. Ps Ten kij nie machnie 130g. Edytowane 6 Marca 2019 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 W internecie? W wersji travel ta dlugosc to 32 cm. Ps Ten kij nie machnie 130g.Dzięki.Z tego co wiem to o kij do 130g pytałem w innym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi