godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Panowie zamawiam zestaw : https://www.redpike.pl/product-pol-3177-Abu-Multiplikator-Revo-S-Left-Lp.html + https://www.redpike.pl/product-pol-5477-Westin-Wedka-W3-Powercast-T-248cm-XH-20-80g-2sec.html jakiej grubości plecionkę polecicie i jaki przypon ? 30Lb. FC 0,9mm 60cm lub plecionka stalowa 7x7 w igelicie 18kg 60 cm. Ja bym poszedł grubiej. Linka 40 LB i FC 1 mm lub linka w otulinie 18 lub więcej kg. Natomiast jak dla mnie przypon 50 cm starczy przy rzucie. Do trolla metr. FC do jerków a linka w otulinie do gum i innych przynęt. Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Na Rugię biorę Twój zestaw. Na Polskę mój Choć uważam, że moja propozycja jest lepiej zgrana z zakupionym zestawem kij/multik Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez BOB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Na Rugię biorę Twój zestaw. Na Polskę mój Choć uważam, że moja propozycja jest lepiej zgrana z zakupionym zestawem kij/multik Ja na Rugię bym zabrał linkę 50-60 LB i wędkę do 200 i do 300 gramów plus jerkówkę do 100 i 120 gramów. A co ciekawe w Polsce, Danii czy Szwecji robię tak samo Dla mnie linka 30 LB jest za słaba do przynęt 60-80 gramów. Zastosowałbym ją do wędki max. 50-60 gramów wyrzutu. Tak więc pozostaniemy przy zdaniach odrębnych. Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zamierzam łowić głównie gumami/woblerami ale jerkiem od czasu do czasu też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Andrzej, nie demonizuj. Do patyka ( jerkówka) do 100 g używam plecionki 30 lb PP. Nigdy nic złego mi się nie przydarzyło. Ogólnie jestem zdania, żeby używać jak najcieńszą plecionkę jak się da. Na PP 40 lb wyciągnę w zasadzie wszystko z naszych wód. A taką stosuję przy patyku do 150 g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Andrzej, nie demonizuj. Do patyka ( jerkówka) do 100 g używam plecionki 30 lb PP. Nigdy nic złego mi się nie przydarzyło. Ogólnie jestem zdania, żeby używać jak najcieńszą plecionkę jak się da. Na PP 40 lb wyciągnę w zasadzie wszystko z naszych wód. A taką stosuję przy patyku do 150 g.Nie demonizuję. Każdy ma inne podejście do tematu i swoją drogę tak jak np. z nawojem/przełożeniem. Ja do jerków nie wyobrażam sobie nic poniżej 70 cm a niektórzy polecają dużo mniej.Jak dla mnie nie chodzi tutaj o wyciąganie ryb bo wtedy 30 LB spokojnie by wystarczyło ale o przeciążenia powstające przy setkach tysiącach rzutów a także o trwałość linki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Andrzej, odnoszę wrażenie, że kolega planuje stosować wabiki przynajmniej o dwa kalibry lżejsze od tego o czym Ty piszesz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Andrzej, odnoszę wrażenie, że kolega planuje stosować wabiki przynajmniej o dwa kalibry lżejsze od tego o czym Ty piszesz No wędkę mam do 80 gram wiec myśle ze 70g to będzie Max 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Witam ktos moze mi napisac cos na temat multika shimano calcuta101dDo jakich przynet sie nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Witam ktos moze mi napisac cos na temat multika shimano calcuta101dDo jakich przynet sie nadaTyle wyskoczyło po wpisaniu w szukajce calcutta 101 d http://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Panowie co myślicie o plecionce spiderwire ? planuje zakup takowej Edytowane 5 Września 2019 przez Mateo90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Ja mam tylko doświadczenie z od dawna produkowanym "Red Code" (mam jeszcze nawiniętą chyba na dwóch multikach) w grubościach od 0,10 do ok. 0,25. Poza tym, że się odbarwia to jakoś nie miałem złych doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Kolor to tylko dodatek dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Witam Czy ktoś miał do czynienia z Castami Dragona GP Concept? Kij występuje w wersji od 40 do 80g i od 80 do 120g - jeżeli ktoś miał okazję machać tym kijem proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zębaty89 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Witam wszystkich :-) mam pytanie trochę nie w temacie, mianowicie szukam długiego kija pod jerki. Parametry: długość 2.30-250m, cw. do 120-130g, akcja szybka pod obciążeniem paraboliczna. Może ktoś coś takiego widział :-) pozdrawiam wszystkich :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Jadę jak dojadę do domu to Ci napisze co wpadło mi w łapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Jestem bliski zakupu Daiwy Tatuli 100hsl, ale czytam, oglądam.co myślicie o tym ? https://www.kanalgratis.se/en/gunki-bc-200-thg-reel-pike Często ich oglądam i widzę że łowią podobnym sprzętem ( wiem wiem to Szwecja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Do tatuli bez problemu kupisz lżejszą szpulę choćby po to aby mieć 2 różne linki nawinięte, a do tego gunki to nie mam pojęcia ... I tak przy okazji. Jak nisko z gramaturą zamierzasz zaczynać ten lżejszy casting ? Bo rozumiem, że "lekcję" odrobiłeś decydując się wstępnie na tatulę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Jadę jak dojadę do domu to Ci napisze co wpadło mi w łapy. Ostatnio używam takiego kija ,duża guma i jerk ogarnie do 140 gram . Kij jest szybki ale pod rybą pracuje,nie głęboko po rękojeść ,ryba 70 cm już coś pokazuje. Do wykonania nie można się przyczepić to nie jest kij ul /l tylko solidna dzida. Najlepsza jest z tego wszystkiego cena ,w zależności od źródła zakupu oscyluje wokół 250 pln. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 (edytowane) Do tatuli bez problemu kupisz lżejszą szpulę choćby po to aby mieć 2 różne linki nawinięte, a do tego gunki to nie mam pojęcia ... I tak przy okazji. Jak nisko z gramaturą zamierzasz zaczynać ten lżejszy casting ? Bo rozumiem, że "lekcję" odrobiłeś decydując się wstępnie na tatulę. 5-7gramów do 20g Ps. na lżejszy mnie nie stać ;P hehe Edytowane 8 Października 2019 przez Mateo90 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Stać Cię. https://japantackle.com/daiwa-alphassv2015.html - używka nie zdrenuje kieszeni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Stać Cię. https://japantackle.com/daiwa-alphassv2015.html - używka nie zdrenuje kieszeni. Jeszcze używkę trzeba znaleźć ja chce się do 8 stówek zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 No to na jutjubie fajoskie multiki from Czajna pokazują. Nawet 1 g lata, że ho hoooooo. . W wątku UL nawet były podpowiedzi gdzie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Trochę się tych Chińczyków boję Postawie na nieco cięższe łowienie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Potwierdzam to co napisał Paweł o tym DAM-ie. Też to miałem,z tym że u mnie był typowo pod duże gumy.W takim budżecie bardzo fajna propozycja.No i dwusklad jeśli dla kogoś to ważne.Fajny na tyle że gdyby nie rezygnacja z tak ciężkiego łowienia to nic innego bym nie szukał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi