croock Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Czy używa ktoś może Dragon G.P. Concept z pazurem (1,98 g, do 80g)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leeso Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Witam,Czy są na rynku jakieś fabryczne kije do jerkowania o długości od 195-198cm do powiedzmy 210-220cm ale z dolnikiem do pazura min 42 cm? c.w 40-120g.Coś oprócz Svartzonkera 40-140g 213cm (wydaje mi się zbyt sztywna i ciężka)? Będzie to mój pierwszy zestaw jerkowy, kij do gum posiadam 2,59 z jeszcze dłuższym dolnikiem i nie ukrywam, że lubię mieć kij pod pachą. Czy jest coś na rynku godnego uwagi w rozsądnych pieniądzach powiedzmy do 400-500zł? A może moje myślenie z długim dolnikiem do wędki jerkowej jest błędne? Z chęcią poznam zdanie bardziej doświadczonych kolegów. PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Daiwa Prorex Jerk XR https://allegro.pl/oferta/wedka-daiwa-prorex-xr-jerk-1-95m-40-120g-7093562749?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Tu masz pracę kija https://youtu.be/qYbHYyGuBhk Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leeso Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Daiwa Prorex Jerk XRhttps://allegro.pl/oferta/wedka-daiwa-prorex-xr-jerk-1-95m-40-120g-7093562749?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Tu masz pracę kija Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Jesteś w stanie podać mi długość dolnika do pazura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Niestety nie, u mnie w kolejce do zakupu Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 (edytowane) Osobiście potrzebowałem kija" do walenia zza ucha " sweperami i jackami. Niestety żadna z seryjnych jerkówek nie spełniała założenia zapasu mocy i łagodnej akcji. Jako że lubię eksperymenty to spojrzałem w stronę Dragona X-treme 140c . Kij wymagał przezbrojenia (zestaw przelotek wołał o pomstę) rękojeść pozostała bez zmian. Odległość od pazura do końca rękojeści to 38 cm i wystarczy do wygodnego operowania dwoma rękoma przy dynamicznych rzutach. Maksymalnie dynamicznie dźwiga 130 gram delikatniej da radę 150 . Akcja przypomina stare batsony nie gubi ryb nawet zapiętych za" włosek " a zapas mocy wystarczy do szybkiego holu metrowej ryby. Edytowane 25 Stycznia 2020 przez Paweł J 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 A co tam na dole Lexa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 A co tam na dole Lexa ? Stare revo s pierwszy wypust jeszcze koreański. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Stare Revo S da radę.Co prawda to u mnie Inshore, chodzi przy stuningowanym Dragonem GS. Ogarnia do 110 g spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qban Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 WItam serdecznie wszystkich. Panowie chciałbym zapytać o jakieś propozycję wędek pod BFS-a. Nadmienię, iż dopiero zaczynam przygodę z castingiem.Głównym celem miały by być klenie.Aczkolwiek mieszkam na tą chwilę w Anglii i w rzece, której łowie jest dużo pstrągów. Budżet jakim dysponuje jest powiedzmy do 800 zł.Przynęty jakimi łowię są od 3-4 g do 12-14g. Na razie szukając na angielskich stronach rzuciło mi się w oczy jedynieDaiwa TatulaMajor Craft Basspara Lure RodBędę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i uwagi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 (edytowane) Poszukaj wędki Storm Adventure AVC662ULF https://sklepwedkarski.pl/product-pol-19594-Wedka-castingowa-Storm-Adventure-198cm-Ultra-Light.html niemal idealnie pasuje do niej Tatula CT100HSL https://allegro.pl/oferta/multiplikator-daiwa-tatula-ct-100hsl-7148029148. Gdybyś miał trudności ze znalezieniem wędki, napisz do http://normark.pl/kontakt/ prześlą Ci do wybranego sklepu.Wędzisko na dobrym poziomie, bardzo dobrze uzbrojone, za bardzo rozsądną cenę. Tutaj http://normark.pl/produkt/seria-storm-adventure/ masz opinię.Z mojego doświadczenia wędka ładuje już od 3g, a w pełni komfortowo od 4g i bez problemów aż do 15g.Tatuli nie potrzeba zachwalać. Edytowane 29 Lutego 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aztec Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 (edytowane) Witam wszystkichPoszukuję pierwszej wędki castingowej, do tej pory łowiłem na spina jednak przeważnie na małe gumy. Moja aktualna wędka ma cw 5-25g wiec pomyślałem, że casting będzie dobrym uzupełnieniem na większe przynęty. Do rzeczy. Potrzebuję :- wędkę castingową o cw 30-60gr-cel: szczupak-przynęty: głównie gumy 15-20cm rzadziej jerki-łowienie z brzegu .Mój typ, który według mnie spełni zadanie to połączenie : Wędka Abu Garcia Rod Vendetta 2,44m MH 30-60G Cast + Abu Garcia Revo 4 X. Czy to dobre połączenie na początek przygody z castingiem ? Jestem otwarty na wszelkie sugestie dotyczące sprzętu.Pozdrawiam Edytowane 25 Marca 2020 przez Aztec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 http://jerkbait.pl/topic/2923-jaki-casting-na-poczatek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaryna Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Ja szukałem czegoś podobnego i we wspomnianym wątku i w innym o castach do gum polecano:1. Savage gear mpp2 20-60gr2. Shimano beast master ex2403. Westin w3 power cast 2484. Abu svartzonker 8.6, 40 140 Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Panowie, nie chcąc tworzyć nowego tematu.Będę blisko, bo dotyczy zmiany multika do mojego pierwszego zestawu Mam Abu Revo S, ale jakoś tak nie czuje chemii.Jako wędkę mam Westina W3 20-80 g i zastanawiam się nad zmianą.Myślałem o tatuli 100, ale może polecicie coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Panowie, nie chcąc tworzyć nowego tematu.Będę blisko, bo dotyczy zmiany multika do mojego pierwszego zestawu Mam Abu Revo S, ale jakoś tak nie czuje chemii.Jako wędkę mam Westina W3 20-80 g i zastanawiam się nad zmianą.Myślałem o tatuli 100, ale może polecicie coś innego ? Tatula 100 to raczej multik do 50 g, sam mam w zestawie do 25g. Do 80g to Tatula 200hd lub curado201. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 ...dobry Zillion 100, w starszym koncepcie z górka wariacje, 100 HLA, SHLA, coś pokrewnego z zapasem mocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Panowie, nie chcąc tworzyć nowego tematu.Będę blisko, bo dotyczy zmiany multika do mojego pierwszego zestawu Mam Abu Revo S, ale jakoś tak nie czuje chemii.Jako wędkę mam Westina W3 20-80 g i zastanawiam się nad zmianą.Myślałem o tatuli 100, ale może polecicie coś innego ?abu revo beast,i zapominasz o temacie 20-150gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 @Gumowy dobrze prawi, tatula 200 lub curado 200 wpisuje się idealnie, Bestia jest ciężka i droga, do kija 80 g będzie przerostem formy nad treścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 nie porównywałbym tatuli HD do revo beast,to zupełnie inna liga,a 80gram dla curado to juz max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Witam wszystkichPoszukuję pierwszej wędki castingowej, do tej pory łowiłem na spina jednak przeważnie na małe gumy. Moja aktualna wędka ma cw 5-25g wiec pomyślałem, że casting będzie dobrym uzupełnieniem na większe przynęty. Do rzeczy. Potrzebuję :- wędkę castingową o cw 30-60gr-cel: szczupak-przynęty: głównie gumy 15-20cm rzadziej jerki-łowienie z brzegu .Mój typ, który według mnie spełni zadanie to połączenie : Wędka Abu Garcia Rod Vendetta 2,44m MH 30-60G Cast + Abu Garcia Revo 4 X. Czy to dobre połączenie na początek przygody z castingiem ? Jestem otwarty na wszelkie sugestie dotyczące sprzętu.Pozdrawiamdo jerków wedka będzie zdecydowanie za długa - nieważne czy z brzegu czy nie... polecam max 2m... dłuższą po prostu nie poprowadzisz prawidłowo większości jerków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Ale ja nie porównuje, tylko wydaje mi się że nie ma takiej potrzeby do kija Max 80 g. A tatula jednak tańsza, i też poradzi. Ale w sumie kolega nie wspomniał jaki budżet. Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Tatula 100 to raczej multik do 50 g, sam mam w zestawie do 25g.Do 80g to Tatula 200hd lub curado201. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJaki jest dolny zakres tatuli 200hd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 @Mateo90 - mam ją przy kiju od 20 - 90g. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Jaki jest dolny zakres tatuli 200hd ?Kiedyś przy sakurze 15-70 teraz tylko jerkowka 40-80gr. Najmniej 15gr rzucałem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi