Mateo90 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Ale ja nie porównuje, tylko wydaje mi się że nie ma takiej potrzeby do kija Max 80 g. A tatula jednak tańsza, i też poradzi. Ale w sumie kolega nie wspomniał jaki budżet. ok 800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Curado, jeszcze tańsze [emoji6]. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 @Mateo90, wysłałem Ci priv. Widziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 ok 800 zł o, no to dołożysz trochę, a ja ze swojej strony zapewniam cie ze REVO BEAST zje to curado i tatule przy pierwszym sniadaniu tuz przed wyprawa hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Ta, jak ktoś chce się katować tymi 300g przy średnio ciężkim zestawie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Panowie, nie chcąc tworzyć nowego tematu.Będę blisko, bo dotyczy zmiany multika do mojego pierwszego zestawu Mam Abu Revo S, ale jakoś tak nie czuje chemii.Jako wędkę mam Westina W3 20-80 g i zastanawiam się nad zmianą.Myślałem o tatuli 100, ale może polecicie coś innego ? abu revo beast,i zapominasz o temacie 20-150gram o, no to dołożysz trochę, a ja ze swojej strony zapewniam cie ze REVO BEAST zje to curado i tatule przy pierwszym sniadaniu tuz przed wyprawa hej!Jak dla mnie Revo Beast niespecjalnie nadaje się do wędki 20-80. Multik który wazy ponad 300 gramów jest bez sensu, przerost formy nad treścią czy też z armatą na wróble. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) nie wiem o ktorym mlynku koledzy pisza ja pisze o ABU REVO BEAST https://www.amazon.es/Abu-Garcia%C2%AE-Revo%C2%AE-Beast-41/dp/B07GPC8TQMwiec chyba nie zabardzo wiemy co polecamy ,co?moze zeby bylo prosciej ,nie pisze o REVO TORO BEASTwaga revo best-a to 269gram,czyli identyczna jak znanego i cenionego(do dzisiaj zresztą przez wielu używanego)CURADO seri D,moc jesli mialbym opisac oba. curado niestety odstaje i to bardzojesli miałbym revo porównać, obsadził bym go razem z Tranxem na jednej polce,ale ze Tranx nie posiada magnetyka tylko odśrodkowy a revo posiada oba, stawiam go półeczkę wyżej Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Miałem własnie pytać bo zwykle na forum ludzie pisząc "Revo Beast" mają na myśli najcięższą wersję 51/61.Mogłeś dodać 41 albo podać że to Revo Beast 41 i sprawa by była jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Ta 41 to i tak chyba dużo cięższy zawodnik?Mnie zależy by rzucić tez czasami czymś lżejszym Ok 20 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Miałem własnie pytać bo zwykle na forum ludzie pisząc "Revo Beast" mają na myśli najcięższą wersję 51/61.Mogłeś dodać 41 albo podać że to Revo Beast 41 i spr,awa by była jasna.godski,przyjacielu,.przeciez abu ma to w nazwiehttps://www.youtube.com/watch?v=jfo2_WnhkBwżeby nie było niedomówień Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Ta 41 to i tak chyba dużo cięższy zawodnik?Mnie zależy by rzucić tez czasami czymś lżejszym Ok 20 g da sie,moze nie jest to jego zywiol ale da sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 nie wiem o ktorym mlynku koledzy pisza ja pisze o ABU REVO BEAST https://www.amazon.es/Abu-Garcia%C2%AE-Revo%C2%AE-Beast-41/dp/B07GPC8TQMwiec chyba nie zabardzo wiemy co polecamy ,co?moze zeby bylo prosciej ,nie pisze o REVO TORO BEASTwaga revo best-a to 269gram,czyli identyczna jak znanego i cenionego(do dzisiaj zresztą przez wielu używanego)CURADO seri D,moc jesli mialbym opisac oba. curado niestety odstaje i to bardzojesli miałbym revo porównać, obsadził bym go razem z Tranxem na jednej polce,ale ze Tranx nie posiada magnetyka tylko odśrodkowy a revo posiada oba, stawiam go półeczkę wyżejAbu 41 kręciłem , Curado 201D mam. To zupełnie inna klasa multików mimo podobnych gabarytów, raczej porównałbym to Curado do pierwszej i drugiej generacji Abu Revo SX i STX.Spora waga Curado wynika z tego iż to jest starsza konstrukcja a wtedy dawali więcej "mięsa w mięsie" .Następne multiki z serii "Curado" były już mocno odchudzone (E miałem a później poszedłem w stronę Daiwy).Curado do ciężkich wabików średnio się nadaje chociażby z racji dość płytkiej szpulki gdzie nie nawiniesz dużo grubej linki w przeciwieństwie do Abu 41.Poza tym ma dużo lżejszą szpulkę tak więc zejdziesz niżej. Tranxa nie mam ale z danych i opisów na forach wydaje mi się że to multik o stopień mocniejszy od Revo 41.Zdaje się że Bob miał jednego i drugiego tak wiec może coś napisze na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Mam u używam oba (Tranx i Revo 41) Potwierdzam to co napisał Andrzej. Tranx z M1 25 do najcięższych gum 120-140 (ciężej nie łowię z ręki) i okazjonalnie do jerków również w takiej gramaturze.Revo 41 tylko trochę lżej, ale oceniam jako mocny sprzęt nie bojący się 120gr. Wlazło na szpulę 120m Strike Pro 50Lb więc jest czym bezpiecznie rzucać.Oba znacznie różnią się wielkością i wagąTranx 343gr z plecionkąRevo 4 286gr z plecionkąOba są dobrze osadzone na kiju i dobrze leżą w łapie (mam małą dłoń) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Na wędkę do 80 g to chyba szkoda nawet revo Beata 41:P Nie wiem jako zapas mocy ma mój westin ale powiedzmy ze do 90g Max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Pozostaje kwestia siły hamowania; zarówno Tranx jak i Beast 41 maja mocniejszy hamulec niż Tatula czy Curado. Chyba, że ktoś lubi zabawy, że rybka odjeżdża kilka razy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) Na wędkę do 80 g to chyba szkoda nawet revo Beata 41:PNie wiem jako zapas mocy ma mój westin ale powiedzmy ze do 90g Max Co to znaczy "szkoda"? przy lżejszym kiju zejdziesz z lżejszą wagą przynęt. Wejdzie ci cała szpula odpowiedniej plecionki (wiadomo, że słabszej niż moja 50Lb) Dobrze wyważysz kij ... a mocy i możliwości ewentualnego zastosowania do cięższych zestawów nigdy za wiele Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) No to teraz mam mętlik bo już 99% tatula w głowie i pyk myśle o revo 41 xD Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez Mateo90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Wyluzuj. Mam również Tatulę 200HD 7.2:1 obu używam do takich samych zastosowań choć Tatula ze względu na wyższe przełożenie głównie do jerków (tych o wadze jak pisałem powyżej). Po dwóch sezonach używania w słodkiej i słonej wodze, serwis nie stwierdził niekożystnych zmian w mechanice (wymieniłem chyba jedno łożysko)Śmiało możesz kierować się gustem, upodobaniem ... serduchem. Co ci tam dusza podpowiada Ułatwiłem ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) Hahah trochę tak : Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez Mateo90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 No to teraz mam mętlik bo już 99% tatula w głowie i pykmyśle o revo 41 xDmogę zrobić większy mętlik ,tylko musiałbyś trochę zmienić budżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 No revo jest Ok 200 zł droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Ps Jaka plecionke do tego proponujecie tzn jakiej firmy i czy 4 sploty będą lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) u kazdego co innego z pewnoscia u mnie YGK-G SOUL 8x 50LB Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) Używam 8x Varivasa PE 3 i PE 4 i nie widzę żadnych minusów ośmiu splotów a jest na pewno gładsza i cichsza od 4x.Tak grubo bo ja łowię tylko powyżej 50 gramów. Powyżej 200 zakładam jeszcze grubszą linkę. Ale spokojnie można dać 4x. Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 u kazdego co innego z pewnoscia u mnie YGK-G SOUL 8x 50LBNa tatule to chyba 40lb styknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi