oldziu Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 A na casting szło lepiej? Ryby brały bardziej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Koledze chyba chodziło o samo rzucanie, a nie brania ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 (edytowane) Cześć.Kto przejdzie na casting,po pewnym czasie na korbe będzie patrzył z politowaniem.Tak było umnie i nie żałuje.PS.Zestaw lżejszy,bardziej czuły i poręczny,rzuty wcale nie krótsze,tylko same plusy. Edytowane 19 Września 2020 przez cast64 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Koledze chyba chodziło o samo rzucanie, a nie brania ryb.DOKŁADNIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seebb Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 witam mam takie pytanie mam okazję kupić taki casting i chciałbym się poradzić czy warto Daiwa TATULA HD 200HSL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Warto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 witam mam takie pytanie mam okazję kupić taki casting i chciałbym się poradzić czy wartoDaiwa TATULA HD 200HSLZależy do jakiego wędziska (zakresu wagowego potencjalnych przynęt) i ryb jakie zamierzasz łowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seebb Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 (edytowane) Witam wędka SG MPP2 Trigger 2.21m 20-60g gumy 12 do 15cm+główka 10gr/20gr no i spróbuje złapać szczupaka Edytowane 21 Września 2020 przez Seebb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Przy takich założeniach używam CT100, ale jeśli masz tę 2-setkę po okazyjnej cenie, to bierz. Będzie ciut "na wyrost", ale nie będziesz narzekał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Przy takich założeniach używam CT100, ale jeśli masz tę 2-setkę po okazyjnej cenie, to bierz. Będzie ciut "na wyrost", ale nie będziesz narzekał.zakładam ze skoro doradzasz w ten sposób masz 200setkę obłowioną i wiesz ze będzie odrobinę "na wyrost" i kolega nie będzie żałował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) zakładam ze skoro doradzasz w ten sposób masz 200setkę obłowioną i wiesz ze będzie odrobinę "na wyrost" i kolega nie będzie żałował Nie rozumiem co chcesz uzyskać przez to pytanie? Chyba nie dotyczy pytania @Seebby. Natomiast jeśli pytasz tylko po to, żeby podjąć kłótnię, to muszę Cię rozczarować - nie podejmuję.Bez odbioru. Edytowane 22 Września 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Ja zaś myślę że do takich gramatur 200 będzie w sam raz.Planowany dół spokojnie ogarnie,góra spokojnie z zapasem.Do 20g. główki+guma 15cm(jeszcze zależy jaka guma-15cm. to może być równie dobrze 20 jak i 40g.) lepiej dać już mocniejszą linkę której odpowiednia ilość raczej by na CT nie weszła.Moim zdaniem dobry wybór. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Alex, skoro doradzasz koledze żeby brał taki, a nie inny to chyba robisz to na jakiejś podstawie, doświadczeniu, proste. Bo chyba nie doradzasz ludziom tak, że nawet przedmiotu nie widziałeś, ale coś tam o nim słyszałeś...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) Witam wędka SG MPP2 Trigger 2.21m 20-60ggumy 12 do 15cm+główka 10gr/20gr no i spróbuje złapać szczupakaTrza było tak od razu. Będzie dobrze, 200 jest dość uniwersalna i tolerancyjna jeżeli chodzi o gramaturę przynęt, podpinałem ją do kijów 10-40 jak i 30-100, oba kije śmigały pod tą samą linką (mikado fine 0.16) i dobrze się łowiło.Na stałe jednak moja 2-setka pracuje z kijem 20-80 i to jest piękne.Powodzenia Edytowane 22 Września 2020 przez drChlubicz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) Nie rozumiem co chcesz uzyskać przez to pytanie? Chyba nie dotyczy pytania @Seebby. Natomiast jeśli pytasz tylko po to, żeby podjąć kłótnię, to muszę Cię rozczarować - nie podejmuję.Bez odbioru. Pytam bo chciałem się dowiedzieć jakie masz doświadczenie z obsługą 200setki . A chce uzyskać to żebyś przestał pisać tylko to po to żeby cos napisać, Twoja odpowiedź też miała się nijak do pytania kolegi @Sebb Idź na ryby i przestań doradzać we wszystkich możliwych wątkach, dobra rada zawsze w cenie Edytowane 23 Września 2020 przez Przemek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) (...)Idź na ryby i przestań doradzać (...), dobra rada zawsze w cenie ...i vice versa! Over and out! Edytowane 23 Września 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seebb Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) Dziękuję wszystkim za odpowiedź kupiłem Tatule za 400zl Edytowane 23 Września 2020 przez Seebb 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 W tej kasie też bym kupił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Daj znać co wybierzesz Ostatecznie wybór padł na najniższą serię Westina. Na razie zamówiłem W3 Jerkbait 20-80g, może jutro dojdzie i będzie nauka w weekend Do gum zamierzam kupić W3 Powercast-T, raczej do 130g, ale najpierw pobawię się Jerkami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 W3 do 80 fajnie współpracujec z gumami.Kolega jest zadowolony fajnie sprawdza się w trolingu.Wyciągnął na niego od czerwca pare fajnych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Cześć, po raz kolejny robię przymiarkę do zakupu zestawu castingowego. Proszę o opinię czy Calcutta Conquest DC 101 nadaje się do obsługi przynęt w granicach 50-60g? Proszę również o sugestie odnośnie jakiejś wędki do tego multika. Długość około 210-230cm bardziej z przeznaczeniem pod twarde przynęty o masie 30-45g, mniejsze swimbaity, jerki. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Nie wiem jak DC, ale wersję 101 bez DC ograniczała tylko ilość nawiniętej linki. Dół był też dobry. Myślę iż DC może zwiększa komfort, ale też ograniczy górę. Niemniej jednak tej gramaturze da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Przyszła kolej i na mnie jeśli chodzi o casta. Zamówiłem sobie po prześledzeniu wątku, Kastkinga Royala na początek. Ktoś się wypowie na temat jego możliwości rzutowych jeśli chodzi o zakres wagi przynęt? Do tego potrzebuje budżetowego kija w granicach 250zł ale nie wiem za bardzo co wybrać. Nie będę łowił mega ciężko na początku. Myślę, że chciałbym mieć komfort z przynętami od 15g ale chciałbym też rzucić jakimś jerkiem do 60g. Znajdzie się taki kijek? Coś polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Jak na szczupaka to polecam dam yagi do 42 gram, jak sandacz to szukał bym czegoś szybszego. Trochę krótka rękojeść jak do gum ale jak zabieram jedną wędkę na szczupaki to najczęściej jest to ten dam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 A sliderem 10 da się tym machnąć bez obaw? Czy to już granica dla tego patyka? Castem zamierzam łowić głównie szczupaki i chciałbym, żeby jednak wędka obsłużyła przynęty między 50 a 60g ale zarazem aby był komfort przy 15g. Znajdę coś takiego czy musiałbym zmniejszyć swoje widełki gramowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi