hudy76 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Tyle że Tatula nie na suma , nie przesadzajcie. Bebechy jak w modelu 100. Odpowiednikiem Slammera 360 to już pewnie cos w rozmiarze 300 jak Lexa, Tranx 300.Ile sumów złowiłeś? I przede wszystkim w jakich warunkach i jak duże? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Ile sumów złowiłeś? I przede wszystkim w jakich warunkach i jak duże?Czy to ma znaczenie? Nie da się porównać Slammera 360 do Tatuli 100/200 a kolega właśnie szuka czegoś o mocy i wytrzymałości Penna i to jeszcze w podobnym budżecie. Miałem jedno i drugie.Zgodzisz się z powyższym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Uwaga! Pytanie podchwytliwe. W moim posiadaniu jest dawny kij Huberta, na który wyłowił chyba największego , swojego suma (uprzedzam, że zacne rybsko) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 (edytowane) Nie da się porównać Slammera 360 do Tatuli, bez dwóch zdań! Ale można złowić suma 200+ steezem A i sporą ilość sumów niekoniecznie monstrualnych na jeszcze delikatniejszy sprzęt. Nie twierdzę, że celowo. A czy ma znaczenie moje pytanie? Ma! Bo różne sumy się łowi i w różnych okolicznościach.. Edytowane 13 Stycznia 2021 przez HaDe 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zima, nudno i głupie pomysły chodzą po głowie. Mam mpp2 20-60 w spinnie i slammera 360, chodzi mi głowie sprzedać/zamienić ten sprzęt na casta o podobnym cw. Wędka wędka ale czy w podobnym budżecie dorwę jakiegoś multika co wytrzyma tyle co slammer 360?. Penn ogarniał i szczupaki i sumów się nie bał. Dobrze kombinujesz, casting otworzy Ci furtkę do lżejszego sprzętu ogarniającego cięższe wabie.Kwestia tego czy wspomniana metoda Ci podejdzie. ;-) Dobra wiadomość to taka, że są multiplikatory w podobnym budżecie- jednak na legendarną trwałość Penn-ów przyjdzie im poczekać:-D Niemniej dają sobię radę w boju...Od siebie podrzucę jeden model którego mam ponad 2 sezony i jeszcze się nie rozpadł- jak to niektórzy mi wróżyli:-P Fatso 14F/S, Slider 12S i Jack 18F - to wabie które tylko ,,jemu'' wieszam.Mowa o Kastking Spartacus Maximus.Zima, nudno, głupie pomysły chodzą po głowie, ale i czasu na poczytanie, pooglądanie jest;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Powiem szczerze, że rozważam też kastkinga do zabawy/nauki a jak już będę ruszał typowo na wąsala to zawsze pozostanie nieśmiertelny slammer. Narazie dalej czytam, ogladam i dumam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 (edytowane) Sumów nie łowię ale na tatule 100 miałem jako przyłowy. Multik dalej jest w świetnym stanie a chyba już 7 wiosna mu wskoczy. Zaproponowałem multik do cw wędki czyli do najczęściej używanych przynęt przez pytającego. Jak już Kastking to chyba tylko ten Maximus. Z chińczyków możesz jeszcze zerknąć na Piscifun Alijoz o ile waga Cię nie przeraża (chyba nie bo łowisz Slamerem), choć w tym wypadku głowy za trwałość nie położę bo za krótko go używam. Ja w tym zakresie cw używam równie okrąglaka abu i mi się dobrze łowi, ale jak to okrąglaki, nie każdemu pasują. Edytowane 14 Stycznia 2021 przez siatkaz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkinPL Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Jaki multiplikator polecilibyście do łowienia kijem około 100g na jerki? Nie posiadam jeszcze kija, jestem na etapie poszukiwań, planuję złożyć zestaw pod łowienie sliderem 12/fatso 14/jack/sweeper 17 i 14 i tym podobnymi przynętami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zapraszam http://jerkbait.pl/topic/151159-s-abu-inshore/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 (edytowane) Jaki multiplikator polecilibyście do łowienia kijem około 100g na jerki? Nie posiadam jeszcze kija, jestem na etapie poszukiwań, planuję złożyć zestaw pod łowienie sliderem 12/fatso 14/jack/sweeper 17 i 14 i tym podobnymi przynętami.Wystarczy poszukać, jest co czytać ???? http://jerkbait.pl/topic/104149-zestaw-castingowy-na-duuu%C5%BCe-szczupaki/?view=getnewpost&fromsearch=1 Edytowane 16 Stycznia 2021 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 (edytowane) Mam okazję kupić 2 letniego revo sxa w cenie 250 pln. Doświadczenia w multiplikatorach nie mam żadnego a dostałem od właściciela taki krótki film. Może to głupie ale na podstawie filmu może da się określić czy multik nie jest zajechańcem. Wiem że na pewno jest do przesmarowania. https://youtu.be/ImQ-YLcrwp8Może i właściciel akurat się znajdzie na forum Edytowane 17 Stycznia 2021 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Czy ktoś podpowie jaki multiplikator kupić do 350zł do przynęt max 60gr? Coś najbardziej rozsądnego w tych pieniądzach,na szczupaki do średnich przynęt gdzie masa przynęty jest między 30-60gr.Nisko profilowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Czy ktoś podpowie jaki multiplikator kupić do 350zł do przynęt max 60gr? Coś najbardziej rozsądnego w tych pieniądzach,na szczupaki do średnich przynęt gdzie masa przynęty jest między 30-60gr.Nisko profilowyPoszukaj daiwa tatula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Używkę pewnie tak ale szukam nowego multika. Wiem że w tych pieniądzach nic ciekawego nie ma ale szukam coś najbardziej rozsądnego w tym budżecie,i co najdłużej pokręci. Edytowane 29 Stycznia 2021 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Używkę pewnie tak ale szukam nowego multika. Wiem że w tych pieniądzach nic ciekawego nie ma ale szukam coś najbardziej rozsądnego w tym budżecie,i co najdłużej pokręci. Póki co znalazłem :Abu Garcia Pro MaxDAM Quick Sinistar BC LHOkuma CeymarSHIMANO Caius 151 HGOkuma Jaw LP J-266WLXNie kombinuj, pożycz 100-150 zł albo zastaw sikor w Lombardzie i bierz Tatulę. Zrobisz kilka bród, kilka Sliderów odleci w niebyt i jeszcze w plecy będziesz. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Czy ktoś podpowie jaki multiplikator kupić do 350zł do przynęt max 60gr? Coś najbardziej rozsądnego w tych pieniądzach,na szczupaki do średnich przynęt gdzie masa przynęty jest między 30-60gr.Nisko profilowyZa 390 znajdziesz Shimano SLX... lub tatula z alli.... ale musisz jeszcze dołożyć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Za 300 można kupic uzywany abu revo x, shimano citica też sie trafia. A jak odłożysz 100 to nowego revo kupisz. Niedawno stałem przed podobnym dylematem. Rozważałem też coś z alli np kastkinga spartacus ale jednak wybór padł ns revo. Na portalu na o.x sa do kupienia dwie uzywki revo ten 5.4:1 i ten najszybszy hs. Ja się zdecydowałem na ten posredni 6.6:1. Edytowane 29 Stycznia 2021 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Czy ktoś podpowie jaki multiplikator kupić do 350zł do przynęt max 60gr? Coś najbardziej rozsądnego w tych pieniądzach,na szczupaki do średnich przynęt gdzie masa przynęty jest między 30-60gr.Nisko profilowyJak cierpliwie poczekasz na promocję to przy odrobinie szczęścia wyrwiesz Kastkinga Spartacusa Maximusa za ok 250 zł. Mam od ostatniej jesieni, bez problemu ogarnia jerki do 75 gr (cięższych nie miałem). Jak dla mnie super młynek, gładka praca pod obciążeniem i dalekie rzuty bez brodzenia. Edytowane 29 Stycznia 2021 przez Grzegorz B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Czym się różni Tatula 200 hl od Tatuli 200HD hl. Czy to to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Nie kombinuj,posłuchaj się @godski-ego i Idź do lombardu.☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Skoro pytam czym się różnią to znaczy że nie kombinuje tylko chcę kupić. Przeglądając oferty sklepów trafiłem na tatule 200HD i pytam czym się różni od Tatuli 200HL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Skoro pytam czym się różnią to znaczy że nie kombinuje tylko chcę kupić. Przeglądając oferty sklepów trafiłem na tatule 200HD i pytam czym się różni od Tatuli 200HLMa lepsze łożyska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) A od zwykłej 200-ka ma głębszą szpule. Edytowane 29 Stycznia 2021 przez cast64 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Większą i głębszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zwiększając budżet zostały dwa na polu walki Daiwa Tatula 200 HD hlShimano Curado 201 KKtóry brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi