Skocz do zawartości

Pierwszy zestaw castingowy

atomic

Rekomendowane odpowiedzi

No tak 70gr max. Powyżej już sięgam po kij do 130gr i abu revo beast 41.

Brakuje mi zestawu Do przynęt max60-70gr,powiedzmy gumy max 18cm na lekkich główkach. Zawsze używałem zwykłego spiningu, jednak, jak już nie raz ktoś powiedział,, jak spróbujesz castingu to przepadniesz ;) "

Do tego przy okazji chcę kupić kij Shimano Beastmaster EX Casting 240 H 30-70gr

Niestety, ale nie do końca zgadzam się z tezą Michała ..."będziesz miał spokój na lata"... Jestem pewien, że jak wsiąkniesz w casting to przy całkowicie sprawnym multiku (który może posłużyć jeszcze lata) i tak będziesz kombinował: co by tu kupić nowego, innego, ładniejszego, pasującego kolorkiem pod inny kijek ... i tak w nieskończoność! :P  :D  :D  :D i to jest piękne :wub: 

Edytowane przez BOB
  • Like 9

Wziąłem jednak wersję bez HD,czyli Daiwa Tatula 200 HL przełożenie 6:3:1.

Będzie kręcić z kijem Shimano Beastmaster EX 240H 30-70gr

Tak jak kolega BOB już napisał, znając życie to jeszcze nie koniec zakupów :) Chociaż w tym roku już raczej na pewno jeżeli chodzi o grubsze paczki, żona już z kurierem na Ty, a to nie jest dobry znak :D

• Like 2

2014 rok, wtedy tak myślałem i to napisałem.  Są tacy co nie zmieniają zdania po dłuższym użytkowaniu ale ja do nich nie należę.

Dość szybko stracił masełko, hamulec marny i do tego napęd nie za duży i rama.

Edytowane przez godski

2014 rok, wtedy tak myślałem i to napisałem. Są tacy co nie zmieniają zdania po dłuższym użytkowaniu ale ja do nich nie należę.

Dość szybko stracił masełko, hamulec marny i do tego napęd nie za duży i rama.

Nue chciałem nuczego wytykać, proszę traktować to z przymrużeniem oka. Cenię Twoje opinie tym bardziej, że potrafią dojrzewać :)

• Like 1

Nie ma się czego czepiać,link z 2014 roku,@godski napisał recenzje po 6-ciu latach użytkowania tego"cuda".Brawo @godski!!!

Wiem, wiem. Ale to pokazuje też, że często zbyt wcześnie wydajemy opinie dotyczące sprzętu :)

Działa to w dwie strony. Bo po kilku latach poszukiwań wraca się do punktu wyjścia. I nie mam tu na myśli akurat Alphasa 150. Gorzej, że coraz ciężej kupić jakąś "staroć" w dobrym stanie ;)