meps Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Sunline PE 0,8 kupiłem na ten sezon na bolenie na zaporówkę. Nie straszcie panowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Wydoroślej i idź na normalne ryby, szkoda życia na plecionki PE 0.8 Nie przesadzaj ... Solidne np. japońskie PE 0.8 to w dobrych rękach kawał liny i na nieduże rzeczki np. Jeziorkę więcej nie potrzeba, alle każdemu według potrzeb ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrabit Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Panowie szukam kija pod sandacza do połowu z łódki i z brzegu, myślę nad długością max 2.40.Masa całkowita przynęty od 7 gr do 35 kijek do opadu, sparowany będzie docelowo z Tatulą 100 type r lub zwykła setką. Budżet za samego kijka 600 zł jak bedzie coś ciekawego to sķłonny jestem coś tam jeszcze wygrzebać. Polecacie coś ? W wątku wszyscy szukają kija pod jerki, a takowy już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Skoro masz już zestaw pod jerki, to pomyliłeś wątki:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @wrabit, zagadaj do http://jerkbait.pl/user/45988-mekamil/. Ukręci Ci kijek pod Twoje potrzeby i nie zedrze skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Kilka razy już podchodziłem. Teraz już na sto procent próbuje casta. Na pierwszy strzał szczupaki na gumy 15-18cm, jerki typu Slider 10cm. Wędkę jaką wybrałem ABU GARCIA BEAST X PIKE 213CM / 20-70G. I mam pytanie jaki multik do tego? Budżet najlepiej okolice 500zł do czegoś lepszego mogę ostatecznie dopłacić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serekturek Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Nie ma co tu Ameryki odkrywać, ja w tym budżecie brałbym Tatule 200 z aliexpres. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Nie ma co tu Ameryki odkrywać, ja w tym budżecie brałbym Tatule 200 z aliexpres.Do takiej gramatury i linki 30 Lb śmiało możesz brać rozmiar 100, wielkość i moc ta sama co 200. Tańsza przy okazji pewnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Jako że dopiero zaczynam przygodę z castem to mam pytanko jakie modele mają terkotke w hamulcu? Chodzi mi o niskoprofilowe modele w przystępnej cenie tak do 1200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 (edytowane) LAW’S SUPER DUTY 300 SPEED SPOOL LFSJeśli trafisz używki to możesz zmieścić się w 1200:SHIMANO SCORPION BFS XGSHIMANO ALDEBARAN BFS XGABU REVO ALC –BF7 Edytowane 9 Maja 2021 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Jest jeszcze opcja kupienia terkotki na eBayu i samemu zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Osłabiając tym samym moc hamulca. Jak ja się cieszę, iż spiningowałem tylko parę lat. A jak słyszę ten świst gościa, który rzuca spinem, już wiem iż do castingu raczej się nie przekona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Jak bardzo, lub też ile procentowo osłabia się moc hamulca? Zakładałem terkotki do aby revo beast 41, revo beast X 41 i do daiwy tatula 200, nie zauważyłem zbytnio jakiejś różnicy lub żeby hamulec nie dawał rady. Być może w jakimś nieznacznym stopniu jest słabszy ale nie bardzo rozumiem w czym to przeszkadza. Nie mam sprzętu żeby to sprawdzić co do jednego grama. Sprawdzałem tylko przed,jak i po założeniu terkotki,ręką ciągnąc na siłę za plecionkę co jakiś czas dokręcając hamulec. Uważam że jeżeli hamulec działa nadal płynnie w pełnej regulacji a gdy dokręcimy na max to trzyma na mur beton to co więcej chcieć? Życzę sobie i każdemu szczupaka który dałby radę hamulcowi w bestii z założoną terkotką czy jak by tego nie nazwać. Ale być może jestem w błędzie, więc jak ktoś ma jakieś precyzyjne pomiary przed i po założeniu to chętnie zobaczę wyniki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 (edytowane) Zauważyłem jak było zimno to miałem magnetyka rozkręconego na max, jak przygrzało 20* to musiałem dać parę + na magnetyku bo mi zaczynał brodzić. Wiadomo, cieplej to smary, oleje rzadsze się robia.. To normalne zjawisko? Edytowane 10 Maja 2021 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Czy wykonalnym jest zadanie znalezienia kija w cascie od powiedzmy 40-50g do 100-150g. Sztywny szybki ale żeby nie był pałą od miotły ? Pod sandacza i szczupaka na ciężko.Tak na szybko wpadł w oko Abu Rocksweeper 50-140g. Ktoś użytkuje może ?Mam z tej serii 2 patyki w spinie i dla mnie to jest prima sort.Gdzieś na horyzoncie tli się pomysł wejscia w casting ale właśnie pod większe kotlety. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 ABU GARCIA MASS BEAT II 255cm 50-140 SAVAGE GEAR SKINNY WATER 231cm do 180gr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Czyli wykonalne Dzięki. Za jakiś czas pewnie się zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Posiadam tego Mass Beata tylko w dł. 2,36 1+1Bardzo szybki i czuły, pod Sandacza powinien być super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Do takiej gramatury i linki 30 Lb śmiało możesz brać rozmiar 100, wielkość i moc ta sama co 200. Tańsza przy okazji pewnie.Rozmiar 200, ogarnięte gumy o masie około 90-100g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Używałem do jerków 100-120 i nie było problemów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 I ja stanąłem przed tym problemem. Co kupić na pierwszy zestaw castowy... Miałem okazję porzucać SG4 80-130g i 13Fishing (ale modelu nie pamiętam). Na razie tylko pod gumy. Wezme chyba SG4 60-110g i coś z Daiwa/Law's. Po co mi to było... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Po to, żebyś to stwierdził, z uśmiechem na ustach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Po to, żebyś to stwierdził, z uśmiechem na ustach.I odłożył spina w kąt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 I ja stanąłem przed tym problemem. Co kupić na pierwszy zestaw castowy... Miałem okazję porzucać SG4 80-130g i 13Fishing (ale modelu nie pamiętam). Na razie tylko pod gumy. Wezme chyba SG4 60-110g i coś z Daiwa/Law's. Po co mi to było... Buduj zestaw taki na jaki łowisz najczęściej. Nie prawdą jest, że zaczyna się od rzucania klockami... Ja takowymi nigdy nie rzucałem, od razu zacząłem od BFS ;] bo tak łowiłemspiningiem. To daje ci motywacje i porównanie jednej i drugiej metody w łowieniu które lubisz i gramaturze przynęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Dzieki za podpowiedź. Teochę o tym myślałem i akurat casting miał uzupełnić lukę która mamy w sprzęcie. Stąd gramatura casta. Faktycznie, jak się stety/niestety wkręcę to może zacznę stc wymianach na castingi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi