DominikBP Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 Dzięki Matiz.Dasz radę podlinkować ten kijek?mam na sprzedaż odezwij sie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 Panowie, cast do jerków do 60-70g realnej masy, w składzie rękojeść plus blank, do 2m długości. Ma być dobry, niekoniecznie tani. Dobrze, gdyby miał klamoty Fuji założone. Z dołu jakby 20g było, to malina.Może trochę nie standardowo ale zodias 12-42 ogarnia tylko że 2.18m. Uważam że ten kij wymiata przy takich przynętach.i Do tego jest bardzo lekki i fajnie lezy w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 Dzięki Matiz.Dasz radę podlinkować ten kijek?Proszę Cię bardzo https://pl.aliexpress.com/item/1005007329771803.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.7e5a15ebxjHs7G&algo_pvid=d71eee13-308f-48d8-a410-556d66da03a1&algo_exp_id=d71eee13-308f-48d8-a410-556d66da03a1-1&pdp_npi=4%40dis%21PLN%21154.99%21138.25%21%21%21272.54%21243.10%21%40211b617b17344392426013622e9f5d%2112000040292090393%21sea%21PL%210%21ABX&curPageLogUid=z79bPMe7BVzX&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 (edytowane) Znalazłem jeszcze takie patyki. Ciekawe , czy też są tak niedoszacowane jak pisałeś o tych z linku wyżej. HANDING Magic Soul Wędki TORAY®36-tonowa wędka FUJI spinningowahttps://a.aliexpress.com/_Ev6FszI Edytowane 17 Grudnia 2024 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 18 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2024 ,,HANDING Magic Soul Wędki TORAY®36-tonowa wędka FUJI spinningowahttps://a.aliexpress.com/_Ev6FszI'' O super , czy Handing MX-F nada . się do jerków np. 50-70gr czy MH-XF lub inny jak te oznaczenia czytać Jest to dobra opcja gdy się płynie we trzech , pasowało by mieć na łodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 18 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2024 (edytowane) MH XF - jest teoretycznie do 28gram. Poczytałem opinie na Aliku i wychodzi , że opis jest zaniżony i taki kijek ogarnia 40gram. Do Jerków 50÷70g to raczej za słaby kijek. Pod Jerki to mose coś z takich. Kijek 213cm H Fast w/g tabeli od 12÷60 g. Realnie ogarnia do 100g 197,12zł | HANDING SINDOREI 2.13-2.69M szybka akcja olbrzymia wędkahttps://a.aliexpress.com/_EykIGFa Edytowane 18 Grudnia 2024 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia Panowie doradźcie czy taki zestaw ma senshttps://max-fish.pl/product-abk-28733-ZESTAW-CASTINGOWY-ABU-GARCIA-MAX-STX-198-15-60g.html#closeW swoim magazynku mam do tej pory tylko jednego casta pod duże gumy (Westin W4 +Lexa) ale chyba dojrzałem do kolejnego pod średnie jerki. Czy ten zestaw ABU ma sens, a może polecicie coś innego w tym skromnym budżecie +/- 500 PLN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia Jeżeli byś się nie zdecydował na w/w combo, to w tym zakresie wagowym mogę Ci zaoferować multika. Shimano SLX 151 XT Hg. W dobrej cenie. Stan wzorowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia Panowie doradźcie czy taki zestaw ma senshttps://max-fish.pl/product-abk-28733-ZESTAW-CASTINGOWY-ABU-GARCIA-MAX-STX-198-15-60g.html#closeW swoim magazynku mam do tej pory tylko jednego casta pod duże gumy (Westin W4 +Lexa) ale chyba dojrzałem do kolejnego pod średnie jerki. Czy ten zestaw ABU ma sens, a może polecicie coś innego w tym skromnym budżecie +/- 500 PLN? ja bym sobie dał spokój. Masz czas do wiosny, lepiej oddzielnie poszukaj multika i kija na giełdzie jerkbaita 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Dzięki za radę, jak najbardziej ma to sens. Jedyny powód dla którego rozważałem ten zestaw to voucher właśnie do tego sklepu, który wypadałoby jakoś spożytkować. I o ile w spinie potrafię odróżnić stelle od catany to w cast nie jestem już taki mocny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Miało być niskobudżetowo, a wyszło jak zwykle 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Panowie czego mógłbym szukać do powiedzmy 600zł z rynku wtórnego do jerków max 80g czasami jakaś guma większą. Nie chciałbym aby kij był mocno "pałowaty" a cw realne /komfortowe żeby kończyło się na tych 90g. Miałby współpracować z Daiwa tatula 200hsl.PozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Cześć co byście polecili na początek pod szczupaka?Jaki kij, jaki multik? Przynęty do 120 gram jerki i gumy.Łowienie na jeziorze, z brzegu, bez zarośli itd.Budżetu na razie nie mam. Niekoniecznie za milion, ale chętnie coś lepszego z drugiej ręki. pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Cześć co byście polecili na początek pod szczupaka?Jaki kij, jaki multik? Przynęty do 120 gram jerki i gumy.Łowienie na jeziorze, z brzegu, bez zarośli itd. Budżetu na razie nie mam. Niekoniecznie za milion, ale chętnie coś lepszego z drugiej ręki. pozdrawiam,Tomek Polecam Tatule HD 200 lub Curado, ludzie chwalą jedno i drugie, osobiście wybrałem Daiwę, na Ali do dostania za ok 500-600 PLN.Z kijów radziłbym poszukać Volatile Pike 90 lub W3 130 z pierwszej serii, ten pierwszy jest zdziebko pałowaty, ale tylko pozornie, poza tym lepiej sobie poradzi z jerkami, W3 jest cieplejszy w ugięciu, lepiej się ładuje, ale nie wiem jak z jerkowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Mam Volatille i pałowatym bym go nie nazwał. A 120g bym na tym patyku nie wieszał. Wg mnie jest prawidłowo opisany. W zasadzie zaczynam poważnie rozważać sprzedaż ABU, bo trafiłem na fajną W4 Westina. Jeśli bym się zdecydował na sprzedaż to bezrobotna zostanie Daiwa Tatula 200 HD spasowana z tym kijem. Ale się waham. Leży, jeść nie woła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca (edytowane) Tak, tak sprzedaj Valatille (ja sprzedałem) ... a potem odkupisz tak jak ja Jutro ruszam do Laponii i ten kijek powraca na pokład choć głównie z przeznaczeniem na trolla. Co do określenia charakterystyki blanku i jego możliwości rzutowych to potwierdzam Edytowane 4 Czerwca przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca (edytowane) Piotrze, porównuje do tego co mam, w tym przypadku do W3 powercast 80, nie wiem czy miałeś przyjemność, ale to jest dopiero "niepałowaty" kij. Tak jak pisałem, pałowatość VP czuć tylko przy pierwszym kontakcie, podczas łowienia to odczucie się zmienia, rzucałem nim 105g bez większego problemu, poleciłem bo kolega szuka też czegoś pod jerki, ale mam wątpliwości czy to dobry kierunek. Edytowane 4 Czerwca przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) Polecam Tatule HD 200 Który dokładnie? Bo jest kilka modeli: HL, XHL, L... XXX I czemu nie Tatula 300? Edytowane 5 Czerwca przez Tomasz Dyduch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca To już zależy od kija, jak Ci do kija podejdzie to czemu nie, ale zwróć uwagę na masę, do max 120g 200 powinna wystarczyć.Jeżeli chodzi o prędkość, 7.3 (HL) jest najbardziej uniwersalna, 6.3 raczej tylko do gum, wg mnie do jerkowania ciut za wolna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) To już zależy od kija, jak Ci do kija podejdzie to czemu nie, ale zwróć uwagę na masę, do max 120g 200 powinna wystarczyć.Jeżeli chodzi o prędkość, 7.3 (HL) jest najbardziej uniwersalna, 6.3 raczej tylko do gum, wg mnie do jerkowania ciut za wolna.Kija jeszcze nie mam, na razie chaotycznie się rozglądam... Nie mam czasu na doktoryzowanie się. Może na jesień, albo w zimie, albo...Jedyne co wiem to to, że od rzucania spinem gumami około 100 g obdziera skórę z opuszka palca, mam jerki od 50 do 120 gram i podobne gumy i że zawsze chciałem spróbować casta.Aha, no i że wolę krótsze kije. Edytowane 5 Czerwca przez Tomasz Dyduch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca To już zależy od kija, jak Ci do kija podejdzie to czemu nie, ale zwróć uwagę na masę, do max 120g 200 powinna wystarczyć.Jeżeli chodzi o prędkość, 7.3 (HL) jest najbardziej uniwersalna, 6.3 raczej tylko do gum, wg mnie do jerkowania ciut za wolna.Jeszcze jedno - 200 który model: bo jest jeszcze HD, TW...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Ja mam wszystkie HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca Daiwa Tatula Baitcast 2pc - 8'3'' 140gDaiwa Tatula TWS 300HL (Left) Warte uwagi, na początek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca Ja mam wszystkie HDA czym różni się Tatula HD od TWS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi