Skocz do zawartości

Pierwszy zestaw castingowy

atomic

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie już zdecydowanie lepiej.

Lata wszystko, co do tej pory latach nie chciało. Niektóre aż niemożliwie lekko i daleko.

Bród prawie brak.

Jednak każdej wędki się muszę uczyć od podstaw.

Na początek rzucam wymachem kija, potem jak już obczaję to normalnie ładuję kij i leci.

Teraz wyzwaniem jest light do 5 gram :)

• 4 tygodnie później...

Trochę tego przerzuciłem, ale to było jakiś czas temu. Kilka lat wstecz niezłym wyborem był kastking royale legend. Miałem, dawał radę. Miałem też kastking zephyr i do niższych gramatur tak maks 20 g., a chyba bezpieczniej 15 poleciłbym również bo był jeszcze lepszy od legenda. Ktoś tam na giełdzie wystawił jakiegoś dragon-a, może to też niezły kierunek, ale tego nie miałem, więc sam decyduj.

Edytowane przez S.N.

Z chińskiego budżetu mogę polecić pod te 10 _30, 40gr piscifun alloym. Mam 7.costam do 1 i 8.6 do 1. Pancerne, proste w obsłudze zwijadła w cenie flaszki. Rama amelinium i bebechy żółte. Mam też kastking citrix armor coś tam dalej. Też rama amelinium. Jakościowo taki piscifun. W środku co prawda amelinium ale szpula jest lekka. Minus taki ze wchodzi mnóstwo sznurka. Wspomniany zephyr też ok ale na lekko. Cenowo najfajniej wychodzą wynalazki typu seasir salminus albo megacuda. Mam oba. Megacuda kosztuje 130pln. To ta sama buda z amelinium ale inne przełożenia i malowania. Są też klony tego w innych kolorach. Salminus sprzedają z 2 szpulami. Wszystko co przytoczyłem to proste magnetyki, nie ma co się zepsuć. Ja kupuje takie wynalazki do łowienia w solance bo mi tego nie szkoda, a potem się okazuje że w sumie fajne zwijadło. Jak się poprzeszczepia łożyska to lata nieraz tyle co z multika 5 razy droższego. Z 28 moich multikow połowa to takie wynalazki. Kryterium jest cena i materiały, raszta jeden.... w multikach budżetowych. Pz

• Like 1