MARIUSZ 69 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Nie trzeba z domu wychodzić można tak Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Nie trzeba z domu wychodzić można tak Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu TapatalkaChała.Siedzą w fotelach a Stelli nie mają. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Pewnie poszła na poczet bardziej szczytnyh celów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Chała.Siedzą w fotelach a Stelli nie mają.Jeszcze by się porysowały albo zaczęły ząbkować. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Złapaliście cóś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Ostatnio przeziębienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi82 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Szukam swojego pierwszego multiplikatora który obsłuży przynęty w przedziale 10-35g i trafiłem na Daiwe Tatula 100H w ciekawej cenie.https://www.ebay.pl/itm/Daiwa-Tatula-100H-Right-Hand-6-3-1-Baitcast-Fishing-Reel-TATULA100H/132074063246?hash=item1ec03a458e:g:ICkAAOSwjDZYhorhNada się do takich przynęt i na naukę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 A lubisz kręcić korbą prawą czy lewą ręką? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Nada się. ...reszta powyżej Edytowane 26 Lutego 2018 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi82 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 A lubisz kręcić korbą prawą czy lewą ręką?Prawą . Jestem lewo ręczny więc wolę wędkę trzymać w lewej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 No to zamykamy temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzkzg Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 @dudi82 mam tatule nówke z aliexpress CT100H, wlasnie na prawą ręke, oddam za 370zl z przesylka. Jak coś to priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X.rut Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Z braku możliwości wyjścia na ryby wpadł mi do głowy pomysł aby pobawić się w twiching castem. Docelowo większe okonie - szczupaki - przynęty do ok. 15-20 g od jakiś 7-8g. Budżet nie stanowi problemu, jako wędkę widziałbym LXC70MF2 - lubie St Croix, dodatkowo koniecznie musi być dwuczęściówka. Ponadto wędka ta miałaby również służyć do jiggowania oraz dropshota na Wiśle. Mam dwa pytania do starszych stażem w castingu:1. czy widzielibyście lepszą wędkę (koniecznie w dwuskładzie) do takich zastosowań?2. jaki multik to tego dobrać, mam Steeza 1016 A-TW, czy jest sens dokupować mulik o mniejszym kalibrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Jak sam wiesz atw startuje już nieźle od 6g wiec w zasadzie nie potrzebujesz innego multika.Jeżeli chodzi o kij to trochę szkoda ze nie możesz iść w jednosklad bo za kasę tego st croix mógłbyś mieć dużo fajniejszą wędkę a tak odpada w zasadzie 90% jdm i gloomis nrx wiec czego byś nie wybrał będzie to słabe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X.rut Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Jak sam wiesz atw startuje już nieźle od 6g wiec w zasadzie nie potrzebujesz innego multika.Jeżeli chodzi o kij to trochę szkoda ze nie możesz iść w jednosklad bo za kasę tego st croix mógłbyś mieć dużo fajniejszą wędkę a tak odpada w zasadzie 90% jdm i gloomis nrx wiec czego byś nie wybrał będzie to słabe....Co byś w takim razie polecił w miejsce St Croix w takiej gramaturze? Problem z jednoskladami mam taki, ze tuba rysuje mi deske rozdzielcza w nowym samochodzie i uderza o przednia szybę. Potencjalne straty związane z pęknięciem szyby znacznie przewyższają niedogodności związane z kupnem wędki dwuskladowej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Proponuję nakładkę z pianki poliuretanowej lub zwykłej gąbki na końcówkę tuby ... tylko tyle za przyjemność łowienia jedno składem.(choć i dwa kawałki potrafią cieszyć ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X.rut Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Dochodzi jeszcze kwestia jazdy samochodem z tą wędką i dzieciakami na fotelikach z wędką na wysokości głów (wędkę mieściłem kładąc ją na deskę rozdzielczą bocznie od pasażera z przodu, tył bocznie od zagłówka pasażera z tyłu). Często jeżdżę z dzieciakami i wędkami - podrzucam żonę i dzieci teściowi;) Niestety często oglądam w pracy ofiary wypadków samochodowych i mogę sobie wyobrazić co może zrobić taka tuba podczas zderzenia. Radzono mi kupno relingów ale to nie będzie już ten sam samochód;)Kończąc ten off top: - jaką wędkę w dwuskładzie polecilibyście do zastosowań: lekki twitching, drop shot i lekki jig na Wiśle? LXC70MF2 nada się do tych zastosowań czy szybko znajdzie się na giełdzie?) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 nie wiem jak ja to robiłem ale jednoskłady 213cm woziłem w toyocie yaris i mieściły się bez problemu jeden koniec tuby pod nogi pasażera i nic nie miało prawa wyjechać przez szybę ;O no ale o komplecie pasażerów można było zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X.rut Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 No właśnie w Renault Megane II mieszczę się ze sprzętem bez problemu, nie widzę tez problemu z brudnymi pokrowcami. W nowym samochodzie (sedan) mam za wysoki tunel środkowy żeby wędkę w jednoskladzie wsadzić pod nogi pasażera i nie podpierać podsufitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Ja u siebie 2 lata woziłem jednoskłady ale nie miałem środkowego pasażera.Problem się rozwiązał jak zaczołem wosić wędki na łódce. A jak jade na ryby z kolegą to i tak zawsze gdzieś je zapakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Jak nie możesz jednosklada to możesz rozważyć jeszcze megabassa orochi xxx F4-610K 2P ja mam f5 w jednoskladzie generalnie do jigowania i jest w miarę. To sporo tańsza alternatywa dla st croix bo robiony na Tajwanie ale daje radę. Tylko nie oczekuj ze będzie to się zachowywać jak evolution albo inspirare ale dobrze przenosi wszystko co się dzieje z przynęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 też szukam jakiegoś rozwiązania do przewożenia jedno składów, w Reni II kombi mieściły się idealnie a teraz w Focusie kombi jak by było za dużo miejsca, wędki latają na boki Ma ktoś jakiś fajny sposób przymocowania wędzisk do pod sufitówki samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 (edytowane) Tuby (najdłuższa ok. 220) worze w Toyota Auris Kombi z prawej strony, wzdłuż auta z przodu układam za zagłówek pasażera i dopinam pasem z mocnym rzepem do uchwytu (raczki) nad głową pasażera p/p. Jedyny mankament jest taki , że nie można uchylić osłony przeciwsłonecznej Edytowane 7 Marca 2018 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Ja tam jednoskład 213cm wożę w 307 kombi w tunelu środkowym,jedna część oparta na podłokietniku a druga przy zagłówku środkowym. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 też szukam jakiegoś rozwiązania do przewożenia jedno składów, w Reni II kombi mieściły się idealnie a teraz w Focusie kombi jak by było za dużo miejsca, wędki latają na boki Ma ktoś jakiś fajny sposób przymocowania wędzisk do pod sufitówki samochoduMoże to:https://www.rodmounts.com/rod-up-for-suvs/Zestawy drogie ale może samemu coś na wzór pokombinować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi