Skocz do zawartości

Pierwszy zestaw castingowy

atomic

Rekomendowane odpowiedzi

Paweł, z całym szacunkiem ale ta Okuma na start jest dobrym wyborem. Fakt, po jakimś tam czasie zacznie rzęźić, ale za czym to się stanie, można spoko łowić. I fajny plus. Daleko rzuca. Znam tą konstrukcję od kumpli, z którymi wędkuję. Nie jest to multik na lata. Na rozpoczęcie przygody jak najbardziej. :)

• Like 1

Paweł, z całym szacunkiem ale ta Okuma na start jest dobrym wyborem. Fakt, po jakimś tam czasie zacznie rzęźić, ale za czym to się stanie, można spoko łowić. I fajny plus. Daleko rzuca. Znam tą konstrukcję od kumpli, z którymi wędkuję. Nie jest to multik na lata. Na rozpoczęcie przygody jak najbardziej. :)

Proszę ,Piotrze polecasz coś co zacznie rzęzić ?

Dobra kończę nie chce mi się już pisać.

• Like 2

zestaw ma być na probe , jak mi się spodoba, za 3 miesiące kupie cos lepszego 
tym bardziej ze ten zestaw mogę kupić za grosze   , a multik jest w  bardzo dobrym stanie

ps na co najbardziej zwracać uwagę przy kupowaniu używanego multika????

Edytowane przez dawid8933

tym bardziej ze ten zestaw mogę kupić za grosze , a multik jest w bardzo dobrym stanie

ps na co najbardziej zwracać uwagę przy kupowaniu używanego multika????

Przy kupowaniu na próbę należy zwrócić uwagę głównie na możliwość jak najszybszej sprzedaży z jak najmniejszą stratą ????

• Like 2

tym bardziej ze ten zestaw mogę kupić za grosze   , a multik jest w  bardzo dobrym stanie

ps na co najbardziej zwracać uwagę przy kupowaniu używanego multika???

Jeżeli jesteś ograniczony budżetem, to już wiesz co zrobić. Piotrek podpowiada Ci, że multiplikator fajnie rzuca. Jest szansa, że złapiesz zajawkę. Jak tak, to pójdziesz tropem Pawła i kupisz coś na lata. Na lata... nie wierzę w to, co piszę.  :)

Edytka podpowiada, że na Al... jest Ambassadeur C3 5501 za 350 zeta, do tego 120 koszt przekładni 6.3 i pewnie jakieś 60 fajnej carbonowej korby...

Edytowane przez Koincydencja
  • Like 2

zaklepałem ten zestaw , niedziele  jadę odebrać i pierwsze testy   
nie chce na poczatek  wydać 1000 zl na multik a potem stękać ze tyle kasy wydałem a nie będę na to łowił, spodoba mi się to kupie coś porządnego.

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi ;) 

• Like 1

No i stało się, zaczynam przygodę z baitcastingiem, ile potrwa czas pokaże. Jak dotąd jakieś 3h nad Wisłą i nie było źle, dużo nie brakowało a nawet by coś się uwiesiło  :D.

Sprzetowo: Team Dragon (bodajże I seria) 198cm 30-70gr + Abu Revo Ike + PPx4 0,15 (docelowo 0,23)

post-59072-0-45029000-1563036992_thumb.jpg

• Like 2

Witam w gronie "zarażonych". Powodzenia i cierpliwości w rozplątywaniu bród. Z czasem będzie ich coraz mniej, ale nie licz na to, żeby w ogóle zniknęły, to trwały ślad pozostawiany przez chorobę castingową… :P  ;)

Ja po przesiadce na casta stwierdzam, że łowienie sandaczy z łódki nabrało zupełnie innego wymiaru.

Mogę prosić o rozwinięcie tematu?

W jakim sensie jest lepiej? Poprawiło się czucie przynęty, łatwiej animować jiga?

Będę zobowiązany za odpowiedź. Rozważam skompletowanie zestawu sandaczowego, ale cały czas mam wątpliwości.

A.

Witam w gronie "zarażonych". Powodzenia i cierpliwości w rozplątywaniu bród. Z czasem będzie ich coraz mniej, ale nie licz na to, żeby w ogóle zniknęły, to trwały ślad pozostawiany przez chorobę castingową… :P  ;)

Jeśli używasz multika z głową, ustawiając odpowiednio hamulce to o brodach można zapomnieć.

To też kwestia plecionki.

Na Daiwie 8braid Tournament nic takowego miejsca nie ma.

Chyba że nawiniesz zbyt dużo linki to odrazu multik ją wyżyga

Jeśli używasz multika z głową, ustawiając odpowiednio hamulce to o brodach można zapomnieć.

A to porzucaj Wiesiek smużakami maksymalnie 2 gramowymi to wtedy poklikamy na temat brodzenia ????

• Like 1

Mogę prosić o rozwinięcie tematu?

W jakim sensie jest lepiej? Poprawiło się czucie przynęty, łatwiej animować jiga?

Będę zobowiązany za odpowiedź. Rozważam skompletowanie zestawu sandaczowego, ale cały czas mam wątpliwości.

A.

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Jigowanie w toni też przychodzi łatwiej. Pamiętaj jednak, że to kwestia gustu, na początku jest dziwnie i można się rozczarować. Ja sam do casta podchodziłem z 4 razy. W końcu się udało [emoji1]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gratuluję Mistrzu!!! Chyba jesteś pierwszym, znanym mi castingowcem, który w ogóle nie miewa bród... Jeśli jeszcze napiszesz, że poza ustawieniem hamulców nie kontrolujesz kciukiem, to się załamię znając swoją ułomność. :(

Muszę się zapisać do Ciebie na szkolenie.

Edytowane przez Alexspin

Nie wyważam otwartych już dawno drzwi????

I nie lubie się niepotrzebnie męczyć nad wodą ze sprzętem tylko po to by błysnąć lub czuć się lepszym od stałoszpulowego motłochu????

Dziękuje za miłe słowa????

Kciuka używam Uczniu podczas każdego wyrzutu.

I nie prowadzę szkółki- nie miałbym wtedy czasu na bezproblemowe wyprawy nad ukochaną wode w ciszy i spokoju, bez gwiazdorzenia Celebryty????