welpa1809 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 dlaczego multik nie? Jest to słaby wyrób i szybciej się zniechęcisz, będzie problem przy odsprzedaży,lepiej kupić markową i sprawdzoną używkę.Poczytaj troszkę forum ,zestawy na start do jerkowania są dobrze rozpracowane przez userów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Paweł, z całym szacunkiem ale ta Okuma na start jest dobrym wyborem. Fakt, po jakimś tam czasie zacznie rzęźić, ale za czym to się stanie, można spoko łowić. I fajny plus. Daleko rzuca. Znam tą konstrukcję od kumpli, z którymi wędkuję. Nie jest to multik na lata. Na rozpoczęcie przygody jak najbardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Paweł, z całym szacunkiem ale ta Okuma na start jest dobrym wyborem. Fakt, po jakimś tam czasie zacznie rzęźić, ale za czym to się stanie, można spoko łowić. I fajny plus. Daleko rzuca. Znam tą konstrukcję od kumpli, z którymi wędkuję. Nie jest to multik na lata. Na rozpoczęcie przygody jak najbardziej. Proszę ,Piotrze polecasz coś co zacznie rzęzić ? Dobra kończę nie chce mi się już pisać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 dlaczego multik nie?Nie wiem ile masz do wydania i nie wiem ile kosztuje ta okuma, ale miałem tatule i tę można kupić za około 400 złotych i bez problemu sprzedasz jak coś nie pyknie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Proszę ,Piotrze polecasz coś co zacznie rzęzić ?Dobra kończę nie chce mi się już pisać.Napisałem na start, a to i tak wielu castingowców zaczynało od tego modelu. Jeżeli jest w niedużej cenie, to polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid8933 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) zestaw ma być na probe , jak mi się spodoba, za 3 miesiące kupie cos lepszego tym bardziej ze ten zestaw mogę kupić za grosze , a multik jest w bardzo dobrym stanieps na co najbardziej zwracać uwagę przy kupowaniu używanego multika???? Edytowane 10 Lipca 2019 przez dawid8933 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid8933 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) okuma + wedka ma kosztowac niecale 300 złdo wydania mam 400-450 zl za wedke + multik Edytowane 10 Lipca 2019 przez dawid8933 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 zestaw ma być na probe , jak mi się spodoba, za 3 miesiące kupie cos lepszego tym bardziej ze ten zestaw mogę kupić za grosze , a multik jest w bardzo dobrym stanie ps na co najbardziej zwracać uwagę przy kupowaniu używanego multika????Przy kupowaniu na próbę należy zwrócić uwagę głównie na możliwość jak najszybszej sprzedaży z jak najmniejszą stratą ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) zestaw ma być na probe , jak mi się spodoba, za 3 miesiące kupie cos lepszego tym bardziej ze ten zestaw mogę kupić za grosze , a multik jest w bardzo dobrym stanie ps na co najbardziej zwracać uwagę przy kupowaniu używanego multika???Jeżeli jesteś ograniczony budżetem, to już wiesz co zrobić. Piotrek podpowiada Ci, że multiplikator fajnie rzuca. Jest szansa, że złapiesz zajawkę. Jak tak, to pójdziesz tropem Pawła i kupisz coś na lata. Na lata... nie wierzę w to, co piszę. Edytka podpowiada, że na Al... jest Ambassadeur C3 5501 za 350 zeta, do tego 120 koszt przekładni 6.3 i pewnie jakieś 60 fajnej carbonowej korby... Edytowane 10 Lipca 2019 przez Koincydencja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid8933 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 zaklepałem ten zestaw , niedziele jadę odebrać i pierwsze testy nie chce na poczatek wydać 1000 zl na multik a potem stękać ze tyle kasy wydałem a nie będę na to łowił, spodoba mi się to kupie coś porządnego. Dziękuję wszystkim za wypowiedzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Życzę wyników i choroby castingowej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 (edytowane) Dawid, przy zakupie sprawdź czy multiplikator płynnie kręci, czy już nie szumią łożyska i czy działają hamulce, zwłaszcza magnetyczny. Edytowane 11 Lipca 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid8933 Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 dzięki , nie wiedziałem na co zwrócić uwagę przy zakupie używki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 No i stało się, zaczynam przygodę z baitcastingiem, ile potrwa czas pokaże. Jak dotąd jakieś 3h nad Wisłą i nie było źle, dużo nie brakowało a nawet by coś się uwiesiło . Sprzetowo: Team Dragon (bodajże I seria) 198cm 30-70gr + Abu Revo Ike + PPx4 0,15 (docelowo 0,23) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Fajnie. Jakoś tak nierówno linka ułożona na szpuli? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 A to dlatego, że za dużo jej tam nie ma, zwinalem jakąś w miarę grubą z innej szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Witam w gronie "zarażonych". Powodzenia i cierpliwości w rozplątywaniu bród. Z czasem będzie ich coraz mniej, ale nie licz na to, żeby w ogóle zniknęły, to trwały ślad pozostawiany przez chorobę castingową… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Ja po przesiadce na casta stwierdzam, że łowienie sandaczy z łódki nabrało zupełnie innego wymiaru. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Nadal podbija mi się dużo lepiej korbą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Ja po przesiadce na casta stwierdzam, że łowienie sandaczy z łódki nabrało zupełnie innego wymiaru. Mogę prosić o rozwinięcie tematu?W jakim sensie jest lepiej? Poprawiło się czucie przynęty, łatwiej animować jiga? Będę zobowiązany za odpowiedź. Rozważam skompletowanie zestawu sandaczowego, ale cały czas mam wątpliwości. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Witam w gronie "zarażonych". Powodzenia i cierpliwości w rozplątywaniu bród. Z czasem będzie ich coraz mniej, ale nie licz na to, żeby w ogóle zniknęły, to trwały ślad pozostawiany przez chorobę castingową… Jeśli używasz multika z głową, ustawiając odpowiednio hamulce to o brodach można zapomnieć.To też kwestia plecionki.Na Daiwie 8braid Tournament nic takowego miejsca nie ma.Chyba że nawiniesz zbyt dużo linki to odrazu multik ją wyżyga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Jeśli używasz multika z głową, ustawiając odpowiednio hamulce to o brodach można zapomnieć.To też kwestia plecionki.Na Daiwie 8braid Tournament nic takowego miejsca nie ma.Chyba że nawiniesz zbyt dużo linki to odrazu multik ją wyżygaA to porzucaj Wiesiek smużakami maksymalnie 2 gramowymi to wtedy poklikamy na temat brodzenia ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Mogę prosić o rozwinięcie tematu?W jakim sensie jest lepiej? Poprawiło się czucie przynęty, łatwiej animować jiga? Będę zobowiązany za odpowiedź. Rozważam skompletowanie zestawu sandaczowego, ale cały czas mam wątpliwości. A.Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Jigowanie w toni też przychodzi łatwiej. Pamiętaj jednak, że to kwestia gustu, na początku jest dziwnie i można się rozczarować. Ja sam do casta podchodziłem z 4 razy. W końcu się udało [emoji1] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 (edytowane) Jeśli używasz multika z głową, ustawiając odpowiednio hamulce to o brodach można zapomnieć.To też kwestia plecionki.Na Daiwie 8braid Tournament nic takowego miejsca nie ma.Chyba że nawiniesz zbyt dużo linki to odrazu multik ją wyżygaGratuluję Mistrzu!!! Chyba jesteś pierwszym, znanym mi castingowcem, który w ogóle nie miewa bród... Jeśli jeszcze napiszesz, że poza ustawieniem hamulców nie kontrolujesz kciukiem, to się załamię znając swoją ułomność. Muszę się zapisać do Ciebie na szkolenie. Edytowane 15 Lipca 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Nie wyważam otwartych już dawno drzwi????I nie lubie się niepotrzebnie męczyć nad wodą ze sprzętem tylko po to by błysnąć lub czuć się lepszym od stałoszpulowego motłochu???? Dziękuje za miłe słowa????Kciuka używam Uczniu podczas każdego wyrzutu.I nie prowadzę szkółki- nie miałbym wtedy czasu na bezproblemowe wyprawy nad ukochaną wode w ciszy i spokoju, bez gwiazdorzenia Celebryty???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi