Alexspin Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Jestem bliski zakupu Daiwy Tatuli 100hsl (…)Moim skromnym zdaniem najlepszy multiplikator na początek zabawy castingiem. Do tatuli bez problemu kupisz lżejszą szpulę choćby po to aby mieć 2 różne linki nawinięte (…)Na Ali bez problemu kupisz dodatkowe, lekkie szpule 10,3g i 5,6g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Ostatnio używam takiego kija ,duża guma i jerk ogarnie do 140 gram . Kij jest szybki ale pod rybą pracuje,nie głęboko po rękojeść ,ryba 70 cm już coś pokazuje. Do wykonania nie można się przyczepić to nie jest kij ul /l tylko solidna dzida. Najlepsza jest z tego wszystkiego cena ,w zależności od źródła zakupu oscyluje wokół 250 pln.Paweł, a gdybyś jeszcze zmierzył dolnik to już całkiem bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Proszę bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Witam wszystkich :-) mam pytanie trochę nie w temacie, mianowicie szukam długiego kija pod jerki. Parametry: długość 2.30-250m, cw. do 120-130g, akcja szybka pod obciążeniem paraboliczna. Może ktoś coś takiego widział :-) pozdrawiam wszystkich :-) Po co Ci długi kij pod jerki ??? Jakie jerki będziesz nim szarpał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Ostatnio używam takiego kija ,duża guma i jerk ogarnie do 140 gram . Kij jest szybki ale pod rybą pracuje,nie głęboko po rękojeść ,ryba 70 cm już coś pokazuje. Do wykonania nie można się przyczepić to nie jest kij ul /l tylko solidna dzida. Najlepsza jest z tego wszystkiego cena ,w zależności od źródła zakupu oscyluje wokół 250 pln. Gdzie znalazłeś za 250 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 W lokalnym sklepie stacjonarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zębaty89 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Po co Ci długi kij pod jerki ??? Jakie jerki będziesz nim szarpał?Nie chodzi mi o szarpanie, po prostu znacznie bardziej mi leżą dłuższe kije i jerkuję raczej kijem na boki niż góra dół. Taki specyficzny styl mam :-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Po co Ci długi kij pod jerki ??? Jakie jerki będziesz nim szarpał?Pewnikiem długie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Nie chodzi mi o szarpanie, po prostu znacznie bardziej mi leżą dłuższe kije i jerkuję raczej kijem na boki niż góra dół. Taki specyficzny styl mam :-)To rozumiem tyle że czasem biorą tylko przy expresowym prowadzeniu i wtedy krótkim kijem zrobisz jedno i drugie a długim nie. Szczególnie tyczy się to mega skutecznych Busterów 15 cm.W tym roku przy takim prowadzeniu miałem ryby 2 x 115 i 117 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Nie chodzi mi o szarpanie, po prostu znacznie bardziej mi leżą dłuższe kije i jerkuję raczej kijem na boki niż góra dół. Taki specyficzny styl mam :-)Potwierdzam, też jerkuje do boku, to jest specyficzny styl chyba tylko w PL(patrz oferta Dragona, same króciaki ), ponoć w Skandynawii jest to bardzo popularny sposób jerkowania, a zdecydowanie łatwiej i przyjemniej rzuca się ciężką przynętą kiedy jest długi dolnik. Też ostatnio stałem przed wyborem, i wspomniany wyżej Dam był brany pod uwagę, ostatecznie wziąłem Abu Mass Beat II do 140 g. Fakt, nie pochwaliłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 W zasadzie przy rzucanie ciężkimi jerkami nie ma to moim zdaniem wikszego znaczenia rzucasz tym jak z katapulty a sama masa i profil przynęty sprawia że latają ze wszystkiego. Dźwignia jest ważna przy dużych gumach gdzie trzeba odpowiednio naładować kij bo przynęta stawia duży opór w trakcie lotu. Ja doszedłem do kompromisu i moim pierwszym zestawem był kij 220 cm 20 lb z dolnikeim średniej długości coś około 41-42 cm - fakt kij z pracowni ale taka konfiguracja fajnie ogarnia gumy do 22 cm i wszystkie jerki do 80 g Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapa10 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Witam szwagier obdarował mnie rzeczami o których nie mam pojęcia jeszcze nie łowiłem na casting moje pytanie czy któryś kołowrotek będzie pasował do wędki czy jest to trudna metoda co stosować żyłkę czy plecionkę a są to kołowrotki Shimano Scorpion XT 1001Shimano Corvalus 101Daiwa Carpricorn 100 hlOkuma VS 200 lxOkuma VS 100 lxaAbu Garcia Black Max 2-LwędkiAbu Garcia Vendetta Cast 2.70m 40-80gOkuma Black Rock 2.13m 10-35gTeam Dragon Silver Edition Cast 2.30m 5-21gBerkley Cherrywood hd 2.00m 7-28g Za odpowiedzi dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Spoko szwagier ma jeszcze jakies siostry na wydaniu??Pierwszy multik czyli scorpionek obleci Ci okume dragona i berkleya, zacznij sobie od zestawu z tym kreciolkiem, wedke wybierz jedna z trzech ktora Ci sie najbardzoej podoba/ najlepiej lezy w reku. Proponowal bym plecionke ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapa10 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Dzięki bardzo a jaką gramaturę on obsłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 A masa informacji na forum ... Poszukaj, poczytaj, dłużej w pamięci zostanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Obsluzy gramature jaka jest podana w opisie tych wedzisk. Jak juz masz ten sprzet to nawijaj plecionke i lec nad wode. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Czołem, co mogę spasować z XLNT3 251cm ->100g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) Czołem, co mogę spasować z XLNT3 251cm ->100g? Najlepiej to cały zestaw. O co konkretnie pytasz ? Edytowane 28 Listopada 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 No jaki multik pod ten kijaszek będzie optymalny. Revo x raczej za słaby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Cześć Sprawa taka. To nie będzie o pierwszym kiju castingowym (tu już mi poradziliście w zeszłym roku) ale o pierwszym kupowanym ze świadomością potrzeb i preferencji.Pierwszy sezon zaliczyłem i spodobało się Machałem kijem 220 do 60gr. Latały i jerki i woby i gumy i złom:) Był ok ale przyszła pora na zmiany:) Potrzebuję kij do wałęsania się za szczupłym na średnio. Głównie do gum i woblerów.Łowię różnie. Mniej więcej z łodzi i brzegu tyle samo. Raczej jezioro jeżeli rzeka to sporadycznie (3 razy w roku?). Upatrzyłem sobie 2 kije:Beastmastera 240 15-50Prorexa XR 240 28-56 Czy to dobry kierunek i czy macie jakieś inne propozycje za ok 400 pln? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Mam Beastmastera 240 15-70 Jeśli jest analogia z wersją lżejszą do 50 to szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 A czy ktoś ma coś do powiedzenoa o prorexie? O shimano to jeszcze są jakieś opinie a o tym nic. Są opisane modele cięższe i lżejsze a ten jak by go wcale nie bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin907 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Witam forumowiczów. Mam pytanie i myślę że ktoś się znajdzie i mi pomorze w wyborze????temat toczy się wokół ciasta pod sandacza i mam do wyboru na blanku matagi TR66 z pracowni czy lepiej zakupić tego daiwa steez AGS 7-28 https://m.ceneo.pl/53855192#tab=spec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zapewne ciężko będzie znaleźć kogoś, kto łowił wędziskiem na blanku Matagi i tym modelem Steeza. Ale osobiście gdybym miał wybierać to... Steez, to Steez 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi