BOB1 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Co prawda piszesz, że potrzebujesz czegoś do max 60gr to jednak weź Daiwa. Będziesz miał spory zapas mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 No tak 70gr max. Powyżej już sięgam po kij do 130gr i abu revo beast 41. Brakuje mi zestawu Do przynęt max60-70gr,powiedzmy gumy max 18cm na lekkich główkach. Zawsze używałem zwykłego spiningu, jednak, jak już nie raz ktoś powiedział,, jak spróbujesz castingu to przepadniesz "Do tego przy okazji chcę kupić kij Shimano Beastmaster EX Casting 240 H 30-70gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Beast 41 już masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Abu revo Beast 41 przy W4 powercast 40-130Revo Beast X 41-L LP na rok 2020r przy W3 jerkbait 20-80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Obrałeś dobry kierunek, teraz też idziesz w dobrą stronę, bierz wer. HD i będziesz miał spokój na lata. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 (edytowane) Niestety, ale nie do końca zgadzam się z tezą Michała ..."będziesz miał spokój na lata"... Jestem pewien, że jak wsiąkniesz w casting to przy całkowicie sprawnym multiku (który może posłużyć jeszcze lata) i tak będziesz kombinował: co by tu kupić nowego, innego, ładniejszego, pasującego kolorkiem pod inny kijek ... i tak w nieskończoność! i to jest piękne Edytowane 31 Stycznia 2021 przez BOB 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 (edytowane) Odniosłem się tylko i wyłącznie do względów technicznych ...... (który może posłużyć jeszcze lata)... ...reszta oczywiście się zgadza edit:skąd tyle tych kropek ? Edytowane 31 Stycznia 2021 przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Wziąłem jednak wersję bez HD,czyli Daiwa Tatula 200 HL przełożenie 6:3:1.Będzie kręcić z kijem Shimano Beastmaster EX 240H 30-70grTak jak kolega BOB już napisał, znając życie to jeszcze nie koniec zakupów Chociaż w tym roku już raczej na pewno jeżeli chodzi o grubsze paczki, żona już z kurierem na Ty, a to nie jest dobry znak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Znamienne jest stwierdzenie "już raczej na pewno" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 ... jak już napisałeś, Robercie, Kolega jeszcze nie wie, że grzeszy.. , Partnerka jego już wie. Ja wiem, że 150hl zawita do mnie, w Alphasie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 (edytowane) Norma. Ja mam już wszystko, niczego więcej nie potrzebuję ... dlatego dzisiaj kupiłem trzeci multik BFS jednak nie, czwarty Edytowane 31 Stycznia 2021 przez BOB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 ... Robercie, to sks, czy ,,tylko" klub tetryka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Miałem do wyboru wirus Covid lub zakupowy ... wybrałem ten drugi (mam nadzieję, że ochroni mnie przed tym pierwszym ) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 ... jak już napisałeś, Robercie, Kolega jeszcze nie wie, że grzeszy.. , Partnerka jego już wie. Ja wiem, że 150hl zawita do mnie, w Alphasie... Ile ten Alphas ma obsługiwać? Miałem dwie albo 3 sztuki i jak dla mnie jego mocarność jest przereklamowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 ...100-120g jaka na razie nie mam potrzeby więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 ...100-120g jaka na razie nie mam potrzeby więcej...Jak dla mnie za słaby i przereklamowany. Marny hamulec i szybko bebechy tracą masełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Trudno nie zgodzić się z Andrzejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Jak dla mnie za słaby i przereklamowany. Marny hamulec i szybko bebechy tracą masełko.http://jerkbait.pl/topic/38333-daiwa-alphas-150hl/?p=1457473 Z pamiętnika młodego górnika 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 http://jerkbait.pl/topic/38333-daiwa-alphas-150hl/?p=1457473 Z pamiętnika młodego górnika Nie ma się czego czepiać,link z 2014 roku,@godski napisał recenzje po 6-ciu latach użytkowania tego"cuda".Brawo @godski!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Nie ma się czego czepiać,link z 2014 roku,@godski napisał recenzje po 6-ciu latach użytkowania tego"cuda".Brawo @godski!!!Wiem, wiem. Ale to pokazuje też, że często zbyt wcześnie wydajemy opinie dotyczące sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/38333-daiwa-alphas-150hl/?p=1457473 Z pamiętnika młodego górnika 2014 rok, wtedy tak myślałem i to napisałem. Są tacy co nie zmieniają zdania po dłuższym użytkowaniu ale ja do nich nie należę. Dość szybko stracił masełko, hamulec marny i do tego napęd nie za duży i rama. Edytowane 1 Lutego 2021 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 2014 rok, wtedy tak myślałem i to napisałem. Są tacy co nie zmieniają zdania po dłuższym użytkowaniu ale ja do nich nie należę. Dość szybko stracił masełko, hamulec marny i do tego napęd nie za duży i rama.Nue chciałem nuczego wytykać, proszę traktować to z przymrużeniem oka. Cenię Twoje opinie tym bardziej, że potrafią dojrzewać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Wiem, wiem. Ale to pokazuje też, że często zbyt wcześnie wydajemy opinie dotyczące sprzętu To nie była opinia,tylko odczucie tzw.domowe po nabyciu nowej zabawki.I dobrze bo czas to zweryfikował.Trzeba czytać ze zrozumieniem,a nie od razu...☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Swojego czasu myślałem nad tym młynkiem, ale ostatecznie kupiłem chińczyka. Chyba, jak na razie nie żałuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Nie ma się czego czepiać,link z 2014 roku,@godski napisał recenzje po 6-ciu latach użytkowania tego"cuda".Brawo @godski!!! Wiem, wiem. Ale to pokazuje też, że często zbyt wcześnie wydajemy opinie dotyczące sprzętu Działa to w dwie strony. Bo po kilku latach poszukiwań wraca się do punktu wyjścia. I nie mam tu na myśli akurat Alphasa 150. Gorzej, że coraz ciężej kupić jakąś "staroć" w dobrym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi