Karpiu95 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Ma ktoś 3-częsciowego Talona VI plus 10MF i chciałby podzielić się spostrzezeniami na jego temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Panowie, kilka lat minęło, może macie jakieś nowe typy do połowu brzan na rzekach typu Dunajec i woblery do 6cm? Obecnie używam SP962XUL, ale chciałbym coś z większym zapasem mocy. Zastanawiam się nad ISS1142L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Panowie, kilka lat minęło, może macie jakieś nowe typy do połowu brzan na rzekach typu Dunajec i woblery do 6cm? Obecnie używam SP962XUL, ale chciałbym coś z większym zapasem mocy. Zastanawiam się nad ISS1142L.Ja niedawno zrobiłem na blanku FA SLXF10010-2N. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Panowie, kilka lat minęło, może macie jakieś nowe typy do połowu brzan na rzekach typu Dunajec i woblery do 6cm? Obecnie używam SP962XUL, ale chciałbym coś z większym zapasem mocy. Zastanawiam się nad ISS1142L.Mam iss1142L i mogę polecić, super blank, ma sporo mocy, niemniej dość mocną szczytówkę, która niespecjalnie poda najmniejsze woblerki ale 6cm wobler będzie już ok. Wędka wychodzi lekka, fajnie zbalansowana... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Ja niedawno zrobiłem na blanku FA SLXF10010-2N. Możesz coś więcej napisać? Łowisz na Warcie wnioskując po lokalizacji? Używasz żyłki czy plecionki? Jak sobie radzi w rzecznej rynnie z woblerem typu SDR 5cm np.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Akurat do Warty to mam daleko i nie łowię w niej, mieszkam na Warmii. Używam tylko plecionek z przyponem żyłkowym. Kij spokojnie poradzi sobie z sdr 5cm w nurcie. Raczej nie ma blanku 10lb 9'6, który jest równie stabilny i lekki jak infinity. Jest to szybki kij i wystarczająco sztywny. Świetna proporcja mocy szczytówki i dolnika, czuć sprężystość przy podaniach, w ostatnim momencie oddawania energii, blank przyspiesza tym samym dopala przynętę, która w konsekwencji leci dalej niż w przypadku blanków oddających energię płynnie. Podobne zjawisko notowałem w niektórych modelach CTS czy CD NZ BR. Naturalnie w każdym calu jest to Lamiglas i ma cechy XSH ale wysoce wyśrubowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 (edytowane) Możesz coś więcej napisać? Łowisz na Warcie wnioskując po lokalizacji? Używasz żyłki czy plecionki? Jak sobie radzi w rzecznej rynnie z woblerem typu SDR 5cm np.?Łowię nim stosunkowo krótko,głównie dorado stick 5,5cm oraz blagierem 3,5cm na plecionce.W rynnie o dużym uciągu szczyt delikatnie się poddaję i fajnie przekazuje pracę wobka.Wg mnie bardzo czuły blank,gnie się po całości.Bardzo dobrze trzyma rybę.Dopalając sticka 5 śruciną ok.1g przerzucam na luzie prawie całą Wartę w środkowym biegu. Edytowane 18 Października 2022 przez Sławek77 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi