Skocz do zawartości

Dobry bajer na allegro

Jozi

Rekomendowane odpowiedzi

Patrzajta i oceńta :) :

http://allegro.pl/spinning-browning-searcher-30-rarytas-zawodniczy-i3524126150.html

Przelotki w tym kiju kosztują 1200zł.

A tu w tej pracowni poczynając od 30-ki

http://www.fishingcenter.com.pl/przelotki_fuji.php

650zł.

Jak mtślicie jawne szukanie jelenia :D .

Cze Waldi & Jozi,zauważyłem to juz jakiś czas temu bo jest to już któreś wystawienie. Jesli chodzi o przelotki to chyba są ze szczerego złota wysadzane diamentami. ;) . Tak na prawdę jesli chodzi o tę aukcje to chyba nie chodzi o wartość komponętów a o sentyment do tej wędki , przecież to jest bezcenne :P  :D  :lol: a jak by to przeliczył to żeczywiście cena jest PROMO!!! :rolleyes:

Edytowane przez miramar69

Jeszcze jakby po wódkę do nocnego biegała to byłby to mój kij nr 1.(nawet bez zapojki w końcu wyrzut do 20g-nie ma co przeciążać)  :) Moje nie chcą mi do sklepu biegać ale to dlatego, że seryjne badyle a nie kustomy.

Edytowane przez Piotrek (sukingad)

Ja się tu nabijam a jak sprzedawałem MTS-a, to żonę na pocztę wysłałem......  :(

Sam, to bym chyba nie doszedł, do okienka podawczego :lol:

To może trzeba było zadzwonic do listonosza żeby odbiorcy nie znalazł :D  :lol:  :D

Edytowane przez miramar69

Nie wiem z czego ten ubaw, jeszcze rok, dwa lata temu w pracowniach takie ceny słyszałem. Grubo ponad 2k na tytanach, więc bez jaj. Ceny spadły, bo rodbuiding stał się modny, sporo ludzi to robi, poznali ceny komponentów. Jedyne słuszne podejście, jakie prezentują co mądrzejsze pracownie, to sprzedaż komponentów i półwyrobów do samodzielnego montażu.

• Like 1

Pewnie zaraz się ktoś znajdzie, kto operował takim wędkami 15-20 lat temu i wyjaśni jak to wyglądało i dlaczego zamawiało się wklejki za 1800pln.

Dal mnie większym naciąganiem to feniks w tytanach (chociażby to żelazne piórko) za 1800zł. Zwykłe ukręcenia z gotowców, zazwyczaj bez jakiekolwiek inwencji, a cenę - magie wędki - robi cena komponentów.

Oczywiście nie twierdzę, że to drogo/tanio, bo nie mam pojęcia ile to może być wyjściowo warte (podobnie jak wy).

Edytowane przez krzychun

Pewnie zaraz się ktoś znajdzie, kto operował takim wędkami 15-20 lat temu i wyjaśni jak to wyglądało i dlaczego zamawiało się wklejki za 1800pln.

Dal mnie większym naciąganiem to feniks w tytanach (chociażby to żelazne piórko) za 1800zł. Zwykłe ukręcenia z gotowców, zazwyczaj bez jakiekolwiek inwencji, a cenę - magie wędki - robi cena komponentów.

Oczywiście nie twierdzę, że to drogo/tanio, bo nie mam pojęcia ile to może być wyjściowo warte (podobnie jak wy).

Ztym piórem nie do końca bo w Rodmasie masz sam blank prawie za 9 stówek do tego przelotki i już masz ok1400zł.

Może ktoś skusi się na inne kije z kolekcji, wsio profesjonalne. Przy okazji opisy podbudowały moje ego, mam 3 profesjonalne Shikari. :D  I od razu kawa lepiej wchodzi.

Mnie się za to kawa wylała z trzęsącej ręki, jak to przeczytałem. U mnie czysta amatorszczyzna, wszystko na alko. Tylko szczytóweczki troszkę przed szereg wychodzą.

Ow sprzedajacy z allegro ma tez komplet calkiem dobrze znanych ATC III ze sredniego grafitu, ktore to  kosztuja wg niego  1800 PLN w pracowni. Wiec to chyba przypadek mocno dotkniety przez los, skoro przeplaca wszystko dwukrotnie ;)

Pochylmy sie w ciszy nad Biedaczkiem...

Guzu

Ów sprzedający usiłuje być wysokiej klasy cwaniakiem. Ale ponieważ jest głupi, nie rozumie że klient na wędkę za takie pieniądze, ma zazwyczaj jaką taką wiedzę oraz rozeznanie rynku. Bowiem ludzie zamożni zwykle szanują swoje pieniądze. Dlatego je mają.

Edytowane przez skippi66
  • Like 1

Ów sprzedający usiłuje być wysokiej klasy cwaniakiem. Ale ponieważ jest głupi, nie rozumie że klient na wędkę za takie pieniądze, ma zazwyczaj jaką taką wiedzę oraz rozeznanie rynku. Bowiem ludzie zamożni zazwyczaj szanują swoje pieniądze. Dlatego je mają.

Święte słowa, tylko to ON nieświadom.Chyba mu napiszę na maila niech nie wypisuje bzdur bo się lekko ośmiesza :) .

Kurcze ja to dopiero jestem amatorem, bo nie mam kija zawodniczego:( .....ale kolega startuje w zawodach i używa Jaxona....odkupie i też będę mieć kij zawodniczy z prawdziwego zdarzenia:D  Hmm jak znam kolegę, to za 0,7 destylatu mi go ożeni...a potem jak mi się znudzi to wystawię w promocji za 1500pln na allegro:lol: albo sobie zostawię i będę wyglądał bardziej profesjonalnie..... + 20 do reputacji:P

PS: Może każdy napisze go gościa e-maila i sprowadzi go na ziemię.....chociaż trzeba spytać, bo może kijki składał sam papież.... Fidel.... Che Guavera..... Saddam i mają wartość historyczną :ph34r:

Chociaż może to sam Latający Potwór Spaghetti swoimi boskimi makaronowymi mackami zbroił te blanki ;)

Edytowane przez minecjusz

Z drugiej strony, tak sobie dumam, co nas obchodzi drodzy Panowie jakiś chłystek który usiłuje coś tam sprzedać za absurdalne pieniądze? Znajdzie klienta to sprzeda, nie znajdzie to nie sprzeda. To jego sprawa. Naprawdę nie ma się czym ekscytować i marnować papier :) na pisaninę o tym cwaniaku. Są ciekawsze tematy.

• Like 1

Trochę się rozpędziłem, bo wypiłem nie jedno, a jeden 6-pak...a co tam, może za to dożyjemy 120 lat w zdrowiu i potencji ;)  i przyczynimy się do upadku tej jakże znienawidzonej przez nas, ale nas kochającej instytucji.....szkoda, że ta miłość z wiekiem zmienia się w nienawiść i życzenie rychłej śmierci....

• Like 1