Mario41 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Interesują mnie opinie użytkowników w/w echosondy. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rózgaś Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 lipa:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mario41 Opublikowano 20 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 No to kupuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Ogólnie echo oki , ale duży minus to mała rozdzielczość i wielkość ekranu .Osobiście bym nie polecał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek1 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Kurcze też przymierzam się na wiosnę do tego echa tak że więcej opinii mile widziane czy to faktycznie lipa i lepiej szukać czegoś innego czy może da rade zależy mi na GPS i na szerokim stożku bo woda na której będę użytkował to max 20m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Na płytkiej wodzie, wbrew temu co piszą, wąski stożek lepszy. Pokaże ci każdy uskok, a na szerokim bałagan bedzie. Pisze o wodzie 2-5 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mario41 Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Zastanawiam się czy nie warto dozbierać trochę kasy i kupić nowość Lowrance Elite 5 HDI z GPS. Wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Jeszcze lepiej humminbirda 597 ci hd combo lub 788 ci hd combo, za DI czy HDSI nie warto dopłacać bo to ściema moim zdaniem. Miałem 788, polecam. Zero problemów z sondą, gps jak i sonar zawsze działały super. Z lowrance x 125 miałem problemy z klawiaturą i z tego co widzę to często jak pojawia się problem echosondą to głownie z lowrance, dlatego zostałem przy humminbird. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Kotwitz, rozumiem że miałeś echosondę z DI i masz wyrobione zdanie po długim używaniu takiego urządzenia ? Czy tylko sobie tak gdybasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Kotwitz, rozumiem że miałeś echosondę z DI i masz wyrobione zdanie po długim używaniu takiego urządzenia ? Czy tylko sobie tak gdybasz ?Obecnie mam 798 ale krótko, wystarczająco natomiast by móc stwierdzić, że DI za wiele nie wnosi w porównaniu do SI, dla mnie Di to taki troszkę bajer, kolejny żeby sprzedać produkt. Jeśli jeszcze raz miałbym kupować i nie byłoby to urządzenie z SI to wybrałbym standard taki jak w poprzednim 788, którego używałem długo. Wiem także, że zajmujesz się sprzedażą echosond i nie tylko i nie śmiałbym porównywać swojej skromnej wiedzy do Twojej, podpartej dużo większym doświadczeniem Twoim i klientów, dlatego ciekaw też jestem opinii na temat zalet/wad DI czy HDSI od Ciebie.PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Przede wszystkim jestem użytkownikiem. Używam na swoje potrzeby Humminbirda 998c SI ( a wcześniej 997c SI) od co najmniej kilku lat. Podstawowym trybem pracy jest właśnie DI lub kiedy chciałbym przeszukiwać większy akwen tryb SI. Tylko w trybie DI można "wyseparować" odbicia ryb od innych obiektów takich jak zatopione drzewa/drzewo lub od zielska. Mało tego można nawet odróżnić zielsko jakie porasta górki podwodne ( gdzie rośnie moczarka, rdestnica itd.). Czy jakakolwiek echosonda z pracująca w częstotliwości 50/83/200 kHz to potrafi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Na pewno dużą różnicę robi dużo większy ekran porównując do 798, u Ciebie 8 cali, u mnie 5, więc prawie dwa razy więcej szczegółów. Ciekaw jestem czy dokładną separację obiektów widzisz od razu na wodzie czy dopiero ze zrzutu ekranu w domu i nie pytam ironicznie tylko z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Oczywiście, że na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Oczywiście, że na wodzie. Dzięki, w takim razie muszę poświęcić troszkę więcej czasu DI, może przyćmiło mi je na początku troszkę SI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mario41
Interesują mnie opinie użytkowników w/w echosondy. Z góry dzięki.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi