Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance elite 4 gps opinie

Mario41

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jeszcze lepiej humminbirda 597 ci hd combo lub 788 ci hd combo, za DI czy HDSI nie warto dopłacać bo to ściema moim zdaniem. Miałem 788, polecam. Zero problemów z sondą, gps jak i sonar zawsze działały super. Z lowrance x 125 miałem problemy z klawiaturą i z tego co widzę to często jak pojawia się problem echosondą to głownie z lowrance, dlatego zostałem przy humminbird. 

• 0

Kotwitz, rozumiem że miałeś echosondę z DI i masz wyrobione zdanie po długim używaniu takiego urządzenia ? Czy tylko sobie tak gdybasz ?

Obecnie mam 798 ale krótko, wystarczająco natomiast by móc stwierdzić, że DI za wiele nie wnosi w porównaniu do SI, dla mnie Di to taki troszkę bajer, kolejny żeby sprzedać produkt. Jeśli jeszcze raz miałbym kupować i nie byłoby to urządzenie z SI to wybrałbym standard taki jak w poprzednim 788, którego używałem długo. Wiem także, że zajmujesz się sprzedażą echosond i nie tylko i nie śmiałbym porównywać swojej skromnej wiedzy do Twojej, podpartej dużo większym doświadczeniem Twoim i klientów, dlatego ciekaw też jestem opinii na temat zalet/wad DI czy HDSI od Ciebie.

Pozdrawiam

Kamil

• 0

Przede wszystkim jestem użytkownikiem. Używam na swoje potrzeby Humminbirda 998c SI ( a wcześniej 997c SI) od co najmniej kilku lat. Podstawowym trybem pracy jest właśnie DI lub kiedy chciałbym przeszukiwać większy akwen tryb SI. Tylko w trybie DI można "wyseparować" odbicia ryb od innych obiektów takich jak zatopione drzewa/drzewo lub od zielska. Mało tego można nawet odróżnić zielsko jakie porasta górki podwodne ( gdzie rośnie moczarka, rdestnica itd.). Czy jakakolwiek echosonda z pracująca w częstotliwości 50/83/200 kHz to potrafi ? 

• 0

Na pewno dużą różnicę robi dużo większy ekran porównując do 798, u Ciebie 8 cali, u mnie 5, więc prawie dwa razy więcej szczegółów. Ciekaw jestem czy dokładną separację obiektów widzisz od razu na wodzie czy dopiero ze zrzutu ekranu w domu i nie pytam ironicznie tylko z ciekawości.