Skocz do zawartości

Jaki casting na początek?

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Drogi kolego nie jestem jakimś super znawcą castingu,aczkolwiek jedno mogę ci doradzić,NIE KUPUJ sprzętu byle jakiego bo się zrazisz do casta lepiej troszkę dozbierać,obserwować giełdę JB i coś fajnego wychaczysz.Zaczynałem przygodę z Quantium Vantex"masakra"odstrzeliłem kilka sliderów,oj bolało myślałem że się w d....ę ugryzę,aż pewnego dnia wędkowałem z kolegą który miał zestaw Curado ( wędki nie pamiętam)jak z tego leciało czysta poezja i postanowiłem też taki sobie sprawić i mam????.Pozdrawiam serdecznie.

• 1 rok później...

Witam wszystkich.

Proszę o ocenę zestawu:

Jest to mój pierwszy zestaw castingowy i nie chcę popełnić błędu.

Savage Black Trigger 220cm 15-50g + Abu revo sx

Plecionka od 0.18 do 0.22

Przynęta to gumy od 15g do 55g, jerk od 13g do 60g. Sporadycznie blachami od 13g do 40g.

Łowisko jezioro z brzegu i z łodzi.

Ryba to sandacz, szczupak, boleń.

Może polecicie jakiś tańszy i dobry multik do tego zestawu, bo z tym mam największy problem.

Dodam, że myślałem jeszcze o Savage Black Trigger 249cm 20-60g, ale wydaje mi się, że lepszy będzie krótszy i z mniejszym minimalnym cw.

Kwiatki kwiatkami. Nie wnikaj. Zacznij działać, czyli łowić. Sam ocenisz co i jak.Widzisz, z castem ( i nie tylko), jest tak, iż sam oceniasz, czy Ci to leży, czy też nie. Zestaw powinien być w miarę zgrany. Nie zastanawiaj się, rusz nad wodę. Będzie dobrze.Napisz o Swoich odczuciach po pierwszym użytkowaniu.

• Like 1