Skocz do zawartości

Jezioro Lubiąż Lubniewice "LUBUSKIE"

Żywiec31

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie pytanie związane z wż wymienionym akwenem. A dokładnie najbardziej będzie mi zależało na odpowiedziach ludzi z Gorzowa Wlkp i okolic nie pogardzę innymi radami. Otóż rozchodzi się mi o to iż mam zamiar wybrać się na ten akwen i teraz pytanie za 1000 punktów potrzebuje łódkę że by popływać czy wiecie może czy i jak i kto wynajmuje tam taki sprzęt wodny proszę o odpowiedzi i numery tel ewentualnie jakieś linki pozdrawiam i czekam na info :)

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...

Odświeżam wątek. 

Poszukuję informacji o tytułowym jeziorze. Informacji o samym jeziorze(np. dokładne batymetrie- te z google mam), jak i jakiś niedrogich domkach możliwie blisko wody. Najlepiej, żeby była możliwość wypożyczenia pływadełka. Pisałem o info do "Garbusa", który jezioro zna bardzo dobrze, ale niestety informacji zwrotnej jeszcze nie otrzymałem. Myślę o krótkim wypadzie w 2 połowie maja. Krzywdy wodzie nie zrobię ;)

P.S

Jak oceniacie w ogóle pogłowie szczupaka na tej wodzie? Widziałem, że sporo tam łąk podwodnych itd. Pod jerki wydaje się być interesującą koncepcją...Czy rzeczywiście?

Pozdrawiam

Kamil

Z noclegiem to raczej Ci nie pomogę. Trzeba dzwonić. Lubniewice to miasteczko, które żyje z turystów i raczej wiele miejsc już zarezerwowanych. Jutro poszukam telefonu w jedno fajne miejsce. Jeżeli znajdę prześle na priv. Jeżeli będziesz w połowie maja i w tygodniu, to możliwe, że moja łódka będzie wolna, wtedy się dogadamy.

Co do jeziora, są fajnie zatoki pod jerkowanie. Szczupaka jest dużo ale nie liczyłbym na jakieś kolosy (większość do 55cm.)Wbrew promocji tego jeziora osobiście uważam, że akwen najlepsze lata ma już za sobą... Jakby co służe pomocą. Trzeba pamiętać, że na akwenie są odrębne przepisy odnośnie połowu ryb.

Edytowane przez chojny83

• 2 tygodnie później...

Witam

Napoczątku czerwca chcemy z przyjaciółmi odwiedzić jezioro Lubiąż w Lubniewicach .Mamy zamiar powędkować przez kilka dni na tym jeziorku .Dwóch z nas chiałoby powędkować białą rybę, natomiast ja z innym kolegą chcieli byśmy pouganić się za drapieżnikiem .Jeśli koledzy którzy wędkują na tym jeziorku chcieli by się podzielić wiedzą o tej podobno obfitej i chojnej wodzie , będę bardzo wdzięczny. Dzięki z góry za Wasze opinie ,gdzie,co i na co?

Cześć byłem w tamtym roku na tym jeziorze. Niestety nie połowiłem. Ryba drapieżna jest na pewno. Pływają tam wielkie okonie , sandacze, szczupaki oraz sumy. Jeżeli ewentualnie chciałbyś szerzej się czegoś dowiedzieć lub wynająć przewodnika, który jest do wynajęcia. Odsyłam Ciebie do tej strony

www.garbus.fishing.pl

Cześć byłem w tamtym roku na tym jeziorze. Niestety nie połowiłem. Ryba drapieżna jest na pewno. Pływają tam wielkie okonie , sandacze, szczupaki oraz sumy. Jeżeli ewentualnie chciałbyś szerzej się czegoś dowiedzieć lub wynająć przewodnika, który jest do wynajęcia. Odsyłam Ciebie do tej strony

www.garbus.fishing.pl

Kto zarza dza i pobiera tam oplaty? Nie mieszkam w pl. Ale chetnie bym sie tam wybral na wakacje

Pozdr

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Stary! Na jeziorze łowię od małolata. Pokaże Ci gdzie, co i jak za pół ceny, którą podałeś:-D Z efektami tylko może być różnie. Od początku maja pływam i zero efektu, którym mógłbym się pochwalić. No może prócz szczupaka taty między osiemdziesiąt a dziewiećdziesiąt centów. Ogólnie dużo ludzi zjeżdża i wraca bez szczególnych efektów. Owszem można na tym jeziorze pobić swój rekord w okoniu i szczupaku ale ile trzeba mieć szczęścia... W czerwcu nastawiłbym się na sandacza. Nie są duże ale pobawić się można. Jak będziecie dajcie znać. Z miłą chęcią podjadę i może razem połowimy.

Edytowane przez chojny83

jest gdzieś do pobrania mapa batymetryczna jeziora oraz opis łowiska. W jakiejś gazecie był również artykuł o Lubiążu. Na forum są osoby co łowią tam regularnie. Jeśli chodzi o szczupaka to przeważa rozmiarówka 55cm, info od osoby która tam łowi i mieszka całe życie. Łowisko ma swój regulamin!

Edytowane przez Popeye

Rozmiarówkę i Roberta potwierdzam w 100%

Choć nie lubię turystów i "przeciwników" na wodzie zrobię małą reklamę. Poniżej moje dwa PB z tego jeziora:

post-53938-0-97016200-1400093703_thumb.jpg

post-53938-0-18278900-1400093772_thumb.jpg

W zeszłym roku z tego co wiem złowiono cztery metrowe szczupaki, największy 117cm.

Edytowane przez chojny83
  • Like 2

Już widzę te chordy nadciągających wędkarzy z całego kraju w tym Rumunów i Ukraińców  :)

Ludzie popadacie w paranoje,podajcie mi przykład kolesia co pokazał na forum zdjęcie  z zdobyczą i pochwalił się miejscówka a później wyczyścili mu wodę do cna.

Pokażcie mi link do zdjęcia po którym tak się stało.

Ktoś kto ma blisko i tak tam pewnie jeździ i łowi a ktoś kto ma tam z 300 i więcej km,to uwierzcie mi że po jednym zdjęciu szczupaka +100cm  nie będzie specjalnie tam pedałował.

Luźna łyda ;)