Michał123 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Posiada ktoś może mapę batymetryczną tego jeziora? jest coś w necie ale na ile to dokładne to nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Z jakiej mocy silnikiem można pływać po tym jeziorze , czy potrzebne jest dodatkowe pozwolenie na łowienie z łodzi ? Edytowane 8 Czerwca 2016 przez tom3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Moc silnika do 35KM. Jak wyniki nad wodą w ostatnim czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Aż musiałem sprawdzić bo uwierzyć nie mogłem.Jednak mam dobrą pamięć tom3 - w innym wątku miałeś odpowiedź na to pytanie, nawet podziękowałeś:http://jerkbait.pl/topic/76580-wykaz-i-zaproszenia-na-zawody-w%C4%99dkarskie-2016/ Wszystkie informacje dotyczące przepisów znajdziesz na stronie Lubniewice, w zakładce"Kącik wędkarski" Co do wyników? Jak to młodzież mówi? "Dupy nie urywa" Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 To chojny83 zerknij jeszcze na datę kiedy tom3 zadał pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Racja, mój błąd :-) jednak pamięć szwankuje, za dużo osób mnie ostatnio pyta o "Wędkarskie Eldorado"Proszę o usunięcie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarx Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Witam W tym roku pływałem sobie przez 2 dni razem ze znajomym po tym jeziorze.Wpływaliśmy do niego z jeziora Lubniewsko poprzez kanał.Wschodnia część jeziora faktycznie jak na ruchliwej ulicy.Przyjemność z wędkowania słaba. Natomiast po stronie zachodniej znacznielepiej - spokojniej. Pobyt na tym jeziorze nauczył mnie że nia ma przynętidealnych. Przerzuciliśmy bardzo dużo różnych przynęt w tym róznej ręcznej roboty.Gdyby nie przypadek stwierdziłbym, że tam słabo z rybami.Inni także meldowali słabe efekty. Zachodnia część jeziora płytsza i super miejsce naszczupaka. Bardzo fajnie było widac drobnice po deszczu jak się gromadziła.Natomiast w drugi dzień łowiliśmy z jednego miejsca po kilka szczupaków.Wszystkie w okolicach 50cm +. Wszystko tylko i wyłącznie na jadną i jednegokoloru przynętę. Trafienie w nią był strzałem w 10. Mam nadzieję że za rokbędziemy już łowić większe. Nastawiłem się na okonie ale niestety było słabo.Choć widziałem jak goni drobnice ale nie mogłem się wstrzelić z przynętą. PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Cezarx - tylko i wyłącznie 50+, bo te, które można zabrać (60cm) dawno temu zjedzone.Tak na poważnie, z rybą na Lubiążu słabo dlatego odpuściłem sobie te jezioro i pływam gdzie indziej.Masz rację co do okonia, dwa razy trafiłem jak piękne sztuki ganiały drobnicę ale nic nie udało mi się złowić.Pojawię się tam w największe letnie upały aby zapolować na metrowe szczupaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Witam ..... nia ma przynęt idealnych. ............Wszystko tylko i wyłącznie na jadną i jednegokoloru przynętę.................To samo miałem wczoraj na Lubikowskim Skrzynia kolorowanek- a szczupaki upatrzyły sobie perłę z czerwonym ogonkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Panowie dzieje się coś z sandacze na lubiazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 A jak tam z wędkowaniem z łodzi ze spaliną 30ką ? Bo widzę że niby do 5ciu km można wędkarsko , a rekracyjnie to i 100 ? Czy po prostu płacę za wedkowanie z łodzi + łajba do 50 km u spokojnie można ? Pytam bo chciałbym się wybrać z ciekawości na to jeziorko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Hej!A gdzie znalazłeś taki zapis?Według mnie aktualne jest to:http://lubniewice.pl/n31,1,kacik_wedkarski.html#a1785,zmiany_na_jeziorze.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 (edytowane) Czy mogę prosić o namiar na jakąś miejscówkę do powędkowania z brzegu na tytułowym Jeziorze Lubiąż lub sąsiednimi zbiornikami (nie mam łódki), do której da się dojechać na oponach o niskim profilu i coby mieć środek lokomocji w zasięgu wzroku w czasie łowienia? Nie chodzi mi o dowiezienie czterech liter nad samą wodę, tylko o spokojną głowę.Wędkarsko nie oczekuję żadnego eldorado czy nie wiadomo o jakich okazów, bo oczywiste jest, że o to z brzegu nie łatwo. Edytowane 16 Października 2017 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Hej! Jeżeli chcesz mieć auto w zasięgu wzroku, musisz udać się z zatoczkę z rzeczką.Rzeczka łączy jezioro Lubiąż z jeziorem Lubniewsko.Dojedziesz tam drogą z Lubniewic do Jarnatowa.Jadąc do Jarnatowa skręcasz w lewo, przed rzeczką, miejsce widoczne z szosy.Znajdziesz bez problemu.Jest tam miejsce na auto i fajny pomost do łowienia.Jeżeli nie musisz mieć auto na oku, są ośrodki, na których postawisz auto i z brzegu swobodnie połowisz... Od połowy października obowiązują przepisy zabraniające zabierania szczupaka i okonia.Jest zakaz łowienia na żywca, martwą rybkę i filety.Tak więc pozostaje Ci łowienie białej ryby, na chyba, że spinning ale z brzegu szału nie zrobisz, zwłaszcza jak chcesz mieć auto na oku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Dzięki Adamie za wskazówki. Znajdę tę miejscówkę na mapie.Ryb ze śródlądowych rzek i jezior nie zabieram, o zakazie zabierania wiem (regulamin już czytałem) innymi metodami niż na spinning nie łowię. Wiem, że z brzegu szału raczej nie będzie, ale łowienie np. okoni na delikatny sprzęt też ma swój urok.Z tego co piszesz wynika, że na terenie części ośrodków wczasowych można zaparkować również po sezonie letnim tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Tak, część ośrodków jest otwartych.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Odkopuje temat ????Prawdopodobnie na paczatku lipca będę nad tym jeziorem. Potrzebuję info czy są szanse z brzegu na jakieś rybki, jeżeli tak to gdzie najlepiej startować? Chyba że tylko łódka wchodzi w grę?Jak z głębokościa i jakie gramatura głowkę do gumy? A moze szczupak z twicha?Dzieki za jakakolwiek podpowiedźK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarx Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Na początku czerwca 3 dni na łódce i 2 większe szczupaki. Reszta maluchy. Głównie na zachodniej części jeziora. Trafiały się okonie. Ogólnie ryba jest ale ciężko skusić do brania. Widać presję na jeziorze. Ma szczęście kontrole są. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Cisza w temacie, a jeziorko całkiem ciekawe, ale jak koledzy już wspomnieli, łatwe też nie jest. Jeżdżę tam od jakiegoś czasu i dopiero zaczynam je rozgryzać. Są jakieś mapki w necie, teraz robię swoją i ztego co widzę, to tak średnio się pokrywają. Jakies aktualne info z tej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Analityk85 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Bardzo ciezko ostatnio z ryba szczupaczki 40-50cm sie trafiaja, z roku na rok coraz gorzej z ryba ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Też mam wrażenie, że ciezko o średniej wielkości rybę. Wczoraj polowilem, 8 szczupaków ,ani jeden wymiaru nie miał. Dziś natomiast skończyło się na sandaczowym podszczypywaniu... na te akurat jest kilka miejscowek, gdzie zawsze stoją, ale nie zawsze biorą:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Update z wody, były zarybienia, wpuszczono dużo szczupaka 30-40-50cm, są okresy że bierze jak głupi i naprawdę nie chce się go wyczepiać... ale o wymiarowego (60cm+) juz trudno. Sandacz tak samo, albo nie trafiłem w dobry dzień.Miejscowi mówią, że panoszy się kłusownictwo, stawiają siaty, sznury itp. Są praktycznie bezkarni, bo przecież niska szkodliwość społeczna, a i złapać ciężko, bo chłopaki nawet w termowizję wyposażeni... Ponadto wojskowi z okolicznej jednostki tłukli co większe kuszami. Generalnie sytuacja typowo polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Analityk85 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 https://gorzow.tvp.pl/45474496/zwiekszone-kontrole-na-lubuskich-jeziorach-przyczyna-jest-wzmozone-klusownictwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Ciekawe te Wasze informację ???? Od kiedy jest ciężko złapać kłusownika?Jak się ma sprzęt i chęci to żaden problem. Wiele razy trafiałem siaty na Lubiążu i jeziorze Nakońskim. Siaty były ściągane od razu, a wystarczyło poczekać na delikwenta. A siaty na Lubiążu to były w takim miejscu, że nie mogę pojąć jak można było tego nie widzieć?Obecny rybostan to kpina. Szczupaka 60+ ciężko znaleźć, takich jak z filmiku to ze świeczką szukać.A tegoroczna metrówka to chyba z nieba spadła ????Jedyne z czym można się pobawić to okoń ale na tego też trzeba trafić, kiedyś takich problemów nie było.https://m.youtube.com/watch?v=QG_tRYwQNC8Mam kolegę, który robi zapiski z połowów. W tym roku złowił 50% mniej ryb a nad wodą jest tyle samo czasu ???? Edytowane 27 Listopada 2019 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Adam, Wg Ciebie, który znasz tą wodę - dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi