woyciech Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Witam Czy ktoś używał w/w linki??? Chciałbym ją zastosować do Sage RPL+ #8. Jest to WF8F.Chodzi mi po głowie zakup owej linki do zastosowania na szczupaka i morską troć.Za wszelkie opinie i sugestie będę bardo wdzięczny. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Na Twoim miejscu sięgnął bym po PIKE tej samej firmy. Podasz na spore odległości typowe szczupakowe muszyska jak i mniejsze mokre lub streamer-y. Jakość wykonania pierwsza klasa. Dobrze rzuca nawet przy wietrznej pogodzie zachowując duża precyzję podania, świetne dystanse, prezentację. Linka sprawdzona przez wielu kolegów, mało kto narzekał. http://www.guidelineflyfish.pl/pike-series-p-21.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Albo alternatywą jest RIO OutBound Short sam takiej używam na szczupaki w klasie 8 i nie zamienił bym na nic innego i myślę że użytkownicy jej linki mają takie samo zdanie. http://www.rioproducts.com/fly-lines/saltwater/coldwater/outbound-short/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Cieszyć się, że mamy w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Łowie linką gudeline coastal 8 z intermedialną koncówką i rio short outbound F/I , obie hulają znakomicie a różnica jest taka że rio szybciej tonie i jakis cal na sekunde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Coastal jest linką do mniejszych much niż Outbound. Załóż sobie naprawdę dużą muchę szczupakową, a zobaczysz różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 20 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 (edytowane) Dzięki za wszystkie odpowiedzi Szkoda tylko że nikt nie odpowiedział na konkretnie zadane pytanie no cóż pewnie nikt nie łowił tą linką.Po prostu miałem okazję nabyć taką linkę po okazyjnej cenie i chciałem zasięgnąć opinii użytkowników.Ale i tak dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pozdrawiam. Edytowane 20 Września 2013 przez woyciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Miałem okazje rzucać tą linką ale w klasie 7 , greys-em xf2 dla mnie rewelacja. Bez wysilku rozklada sie caly sznur przed tobą. To był zestaw na morskie trocie, więc nie wiem jak sprawuje się z wielkimi szczupakowymi muchami. Nie znam też Twojej wędki i nie wiem czy będzie grało razem. Mogę tylko powiedzieć że do tej linki wędka musi być co najmniej fast. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Miałem taki sznur bodajże 9 tej klasie. Rzuca się łatwo i daleko, ale duże szczupakowe wynalazki to nie bardzo. Są na rynku dużo lepsze sznury do tego celu. Natomiast morze jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Powiem tak: na morskich trotkach linka sprawdzona, chodzi to dokładnie jak piszą koledzy @FANC i @peresada, czyli rzuca się bardzo łatwo i daleko. Ale mam jednak problem z platającym się runingline - m. Czy jest to wina nowego sznura, czy może Ja coś nie tak robię. Można coś z tym jeszcze zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 jak się plącze? dobrze nawinięty? nie poskręcany? uzywasz stipping basketu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi