WhiteWillow Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Marka może nie jakaś tam prestiżowa, ale jak do tej pory najlepsza plecionka do zestawu okoniowego na jaką łowiłem: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=kamatsu +techron+black Łowię na 0,04mm, nie spłaszcza się, jest cieniutka jak włos, jest w miarę wytrzymała, nieźle trzyma kolor i nie jest specjalnie droga. Z przekładką na drugą stronę spokojnie pociągnie nawet ze 2 sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Marka może nie jakaś tam prestiżowa, ale jak do tej pory najlepsza plecionka do zestawu okoniowego na jaką łowiłem: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=kamatsu +techron+black Łowię na 0,04mm, nie spłaszcza się, jest cieniutka jak włos, jest w miarę wytrzymała, nieźle trzyma kolor i nie jest specjalnie droga. Z przekładką na drugą stronę spokojnie pociągnie nawet ze 2 sezony. O Coś całkiem innego... Naprawdę daje radę, nie rwie się jak nitka po czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Daje radę, możesz śmiało brać, mi się sprawdza w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Dzięki,chyba się skuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Wobłer129, kiedyś używałem Techron, kilka średnic. Naprawdę niezła, są lepsze ale znacznie droższe. Po prawdzie są też droższe i znacznie gorsze jak chyba dwukrotnie przegrubiony dragon 8splotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 ja uzywalem strena 0,08 (lubie jaskrawo zolte plecionki).Na oko sporo cienszy niz pp 0,06. widac to szczegolnie na gorze blanku (blank owiniety strenem, przez przelotki leci pp). PS nie wiem czy ja jestem taki ulomny, ale niedawno zalozylem do okoniowki zyleczke 0,14 (okoniowka to robinson diaflex 2-12 lowilem na plytkim kanale z masa zielska czepiajacego sie przynet co kilka sekund). i nie odnotowalem bran kilku malutkich szczupakow i gdyby nie odblyski w wodzie nie odroznil bym ich od ciagniecia kolejnej porcji zielska - o czuciu delikatnych bran okoni wogole nie ma mowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob16 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Używam m.innymi Varivas Avani 17 lbs, która grubością przypomina PP 8lb, zatem Varivas 11 lbs pewnie byłby super, tylko ta cena...Przez ostanie naście lat zużyłem parę kilometrów PP, Spiderwire Stealth, Sufix Performance. W najdelikatniejszych mocach bardzo mi sie podobał Sufix Performance Braid.Zachęcony mnóstwem kontrowersji nabyłem w ubiegłym roku szpulkę Daiwy Tournament 8xbraid.Obecnie posiadam już kilka rozmiarów i w mojej ocenie jest to fantastyczna linka.Porobiłem mnóstwo testów porównawczych z PP i Spiderem ( z użyciem wagi)i wychodzi mi,że Daiwa bije je na głowę. A ostatni wyjazd do Szwecji potwierdził wyniki doświadczeń laboratoryjnych. Jak na razie jestem bardzo zadowolony.Uważam, że najcieńszeDaiwy będą świetne do paprochów. Plecionka jest miękka i cicha, nie chłonie wody. Ważna cecha to , że po stosowaniu obrotówki wystarczy kilka rzutów woblerem czy gumą i nie ma problemu świderka . Parametry Daiwy oisane są po europejsku, zatem trzeba do nich podejśc z dużym dystansem . Ale w porównaniu z analogicznymi grubościami innych producentów wypada bardzo dobrze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Serwus! @mikolaj- chyba używałeś/używasz innej T8 niż ja Moja trzyma średnicę (jeśli o takiej możemy mówić), w pomiarach mikrometrem wykazało przy 2 próbach ~0,075 , w teście na wytrzymałość- na krótkim odcinku to jest ~50cm linka miała wyniki: I próba 4,40kg, II próba 4,70kg. Osobiście polecam, choć cenowo nie ma fajerwerków, akurat w przypadku tej najcieńszej Tournamentki. Miękka, mocna i żywotna. Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 ja używam daiwa tournament 8 braid 2 sezony i jestem bardzo zadowolony. Cienka, nieprzegrubiona i wytrzymała. Tylko ta cena :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Serwus! @mikolaj- chyba używałeś/używasz innej T8 niż ja Moja trzyma średnicę (jeśli o takiej możemy mówić), w pomiarach mikrometrem wykazało przy 2 próbach ~0,075 , w teście na wytrzymałość- na krótkim odcinku to jest ~50cm linka miała wyniki: I próba 4,40kg, II próba 4,70kg. Osobiście polecam, choć cenowo nie ma fajerwerków, akurat w przypadku tej najcieńszej Tournamentki. Miękka, mocna i żywotna. Pozdrawiam, Wojtek @Wojtek B. chyba się pogubiłem z T8, odnośnie powyższej wypowiedzi. Co do plecionki daiwa tournament 8 braid to jest w mojej ocenie bardzo dobra, a jedyna jej wada była już kilkukrotnie wspomniana .Ale niestety przeważnie tak bywa, że coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Przez kilka sezonów z dużym powodzeniem używałem Sasame. Dzisiaj nie wiem, czy ktoś posiada w ofercie tą plecionkę. http://www.sasame.co.jp/english/lines/braided-line.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Serwus! @mikolaj- chyba używałeś/używasz innej T8 niż ja Moja trzyma średnicę (jeśli o takiej możemy mówić), w pomiarach mikrometrem wykazało przy 2 próbach ~0,075 , w teście na wytrzymałość- na krótkim odcinku to jest ~50cm linka miała wyniki: I próba 4,40kg, II próba 4,70kg. Osobiście polecam, choć cenowo nie ma fajerwerków, akurat w przypadku tej najcieńszej Tournamentki. Miękka, mocna i żywotna. Pozdrawiam, Wojtek @Wojtek B. chyba się pogubiłem z T8, odnośnie powyższej wypowiedzi. Co do plecionki daiwa tournament 8 braid to jest w mojej ocenie bardzo dobra, a jedyna jej wada była już kilkukrotnie wspomniana .Ale niestety przeważnie tak bywa, że coś za coś Witam! Nie rozumiem Staram się pisać zrozumiale. Jeśli coś mam wyjaśnić itp., to proszę napisz co Łączę pozdrowienia, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Dla mnie do paprochów Kamatsu Techron Black 0,08 lub 0,06.Sprawdzone i nawet sandaczom 60-kom daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Ja natomiast już drugi sezon łowię na plecionkę Savagegear adrenaline optic 0.06.Jest bardzo cienka i śliska.Łowię na Sulejowie z łódki w sumie co 2-gi dzień i powiem Wam że sznureczek daje radę.Jednakże dno zbiornika jest pokryte racicznicami więc sami wiecie na jak długo ona starczy.W ubiegłym roku przewijałem na lewą stronę już w lipcu a w tym sezonie mam nową.Ciężko ją dostać ale polecam do lekkiego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 @brt3A kupowałeś tą plecionkę u nas? Bo w katalogu (przynajmniej na ten rok) jej nie widzę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Ciągle poluję na nią na Alle... Jak się tylko pojawia to kupuję.Sklepu nieznaju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Marka może nie jakaś tam prestiżowa, ale jak do tej pory najlepsza plecionka do zestawu okoniowego na jaką łowiłem: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=kamatsu +techron+black Łowię na 0,04mm, nie spłaszcza się, jest cieniutka jak włos, jest w miarę wytrzymała, nieźle trzyma kolor i nie jest specjalnie droga. Z przekładką na drugą stronę spokojnie pociągnie nawet ze 2 sezony. A co powiesz na to? http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=vie w&id=1175&Itemid=107 Właśnie miałem zamawiać i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Spójrz na datę. Od tego czasu mogła się poprawić. Ale ja i tak wszedłbym w Stren-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Marka może nie jakaś tam prestiżowa, ale jak do tej pory najlepsza plecionka do zestawu okoniowego na jaką łowiłem: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=kamatsu +techron+black Łowię na 0,04mm, nie spłaszcza się, jest cieniutka jak włos, jest w miarę wytrzymała, nieźle trzyma kolor i nie jest specjalnie droga. Z przekładką na drugą stronę spokojnie pociągnie nawet ze 2 sezony. A co powiesz na to? http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=vie w&id=1175&Itemid=107 Właśnie miałem zamawiać i...A Ty na to? :http://fishing-test.pl/yki-i-plecionki/25/439 Nie znam tej pletki i nie wiem kto ma rację ale...Jak będziesz szukać pletki o nieskazitelnej opinii to może być problem. W zasadzie może pletki typu Varivas będą taką opinie mieć - ale to nie ta kasa. Pewnie trzeba by po prostu lekko zaryzykować i tyle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Marka może nie jakaś tam prestiżowa, ale jak do tej pory najlepsza plecionka do zestawu okoniowego na jaką łowiłem: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=kamatsu +techron+black Łowię na 0,04mm, nie spłaszcza się, jest cieniutka jak włos, jest w miarę wytrzymała, nieźle trzyma kolor i nie jest specjalnie droga. Z przekładką na drugą stronę spokojnie pociągnie nawet ze 2 sezony. A co powiesz na to? http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=vie w&id=1175&Itemid=107 Właśnie miałem zamawiać i...Od momentu kiedy zacząłem stosować plecionki nawinąłem na swoje kołowrotki już pewnie z kilometr tego Techrona w różnych grubościach i szczerze mówiąc na żaden metr narzekać nie mogę mimo, że nie jest to marka ciesząca się takim prestiżem jak inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 O Fajny test na FT. Okej więc łykam! Zwłaszcza, że mam główki jigowe Kamatsu i szczerze - też nie narzekam. Mocne, ostre i tanie. Te duże są nawet na lekkich hakach, a mi to odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Ciekawe jaka jest pletka Techron VX8 - cena powalająca. Już zwykły techron nie jest taniochą ale VX8...: http://allegro.pl/kamatsu-techron-vx8-100m-0-12-mm-i24689525 18.html Troszkę drogawo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 No ten Kamatsu za 200zł może być mega... Ja ostatecznie kupiłem Nanofila 0,04 (za 58zł z wysyłką) - bo 0,02 to może być przesada zwłaszcza jeśli chodzi o duże garbusy :blush:Lubią jechać na hamulcu i wchodzić w rośliny - jak np. wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 No to ciekaw jestem wobler kiedy zaczniesz soczystym mięsem na nanofila rzucać, u mnie nanofil nie sprawdził się (0,06) . Jak bym nie wiązał to po kilkunastu rzutach i pod obciążeniem węzeł puszczał i to obojętnie czy sam nanofil czy dowiązany za pośrednictwem cienkiego fluorocarbonu do małego jiga .Po kilku straconych rybach na nanofilu, ewidentna kiszka na węźle. Nanofila wyrzuciłem i zastąpiła go plecionka Daiwy - Tournament 8 Braid 0.10 bo 0.08 akurat nie było + odcinek cienkiego fluorocarbonu i stwierdzam że to jest to, pomimo że żyłkę na okonie z uporem maniaka stosuję dalej 0,14 hm69. Ogólnie to stwierdzam że wspomniany wyrób Daiwy zastąpi u mnie wszelkie PP jak tylko przyjdzie czas na ich wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Nie wiadomo komu wierzyć :blush:Są i pozytywne opinie i negatywne - sam sprawdzę i ocenię - najwyżej 58zł pójdzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi