Skocz do zawartości
  • 0

Gdzie trzymać łódź na Zegrzu?

zuraw16

Pytanie

Od przyszłego rolu chciałbym trzymać łódź w jakiejś przystani na Zegrzu.Łódź to Romana 430.Jaką przystań byście polecili?Najlepiej gdyby była możliwość bezpiecznego trzymania silnika na łodzi bez konieczności demontażu za każdym razem po łowieniu,ale nie koniecznie.Gdybyście mogli podać również cenę za rok byłbym wdzięczny.Przeglądałem strony kilku przystani ale za wiele tam nie jest napisane co i jak.

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja trzymam w Wodniku - okradziony w tym roku 7 silnikow, tydzien temu wrocili(?) zakręcili kolejny silnik + sprzęt z kabinówki

co do trzymania w porcie w Zegrzu - na tyle na ile mozna wierzyć ludzion to ma byc zalikwidowana port ze stacja paliw od strony Pilawy na poczet Mariny mieszkalnej

zatem w przyszlym sezonie bedzie meksyk znaleźć miejsce co by postawić łódke gdy inni beda sie prznosić

wiec tak:

Port przy starym moscie chcial odemnie 200zl miesiecznie

Port 13stka - 860 rocznie plus lol 900 czy 800 wpisowe

Port Watu - 200 miesiecznie ale  max do 25sierpnia bo wracaja ich łodzie z mazur lol

Port Pragi Poludnie - totalna olewka nieprzyjmujemy łodzi

Port Dolimity - bajkopisanie ze koledzy maja tu łódke dopiero można gadac, 800 jak wyjmujesz ja na brzeg za kazdym razem , 1600 za miejsce przy pomoscie

Port po prawej od mostu na serock, 1450 sezon + 350/400 parking - bez parkingu porazka bo niema tam gdzie zatrzymać auta

tak to mniej wiecej wygladało jak szukalem miejsca w lipcu

Zwróć uwage że wazne jest byś mogl wyplywac w innych godzinach niz otwarcie portu, wiekszosc nie pozwala

• 0

Może lepiej będzie zakupić przyczepę podłodziową i na jakimś parkingu strzeżonym pod wiatą trzymać zestaw jak nie ma możliwości gdzie indziej. Chyba będzie pewniej, a na parkingach można się pewnoe dogadać, no i nie jeteś uzależniony od jednej wody.

• 0

Zobaczymy po nowym roku będe jeździł po przystaniach i negocjował ceny,jeśli chodzi o ślizg przy 9.9 km to osobiście jeszcze nie pływałem na łodzi bo wymaga jeszcze kilku poprawek.Niektórzy piszą że przy 10 km wchodzi w ślizg a inni że do romany 430 potrzeba minimum 25 km więc nie wiem ile w tym prawdy.Ja potrzebuje tylko silnik do w miarę sprawnego przemieszczania się po Zegrzu,po innych akwenach raczej nie będe pływał nią bo mam do tego ponton.

• 0

W legionowskiej 13-tce za Wojtka "Szuwarka" jak i aktualnie panującego Janka mit żona, nigdy nic nie zginęło z portu. No może pomijając fakt, że zginęła mi z pokładu szmata i opona zawieszona jako odbijacz cumowniczy;) Trzeba jedynie przecierpieć złodziejski haracz przy opłacaniu pierwszego roku "parkowania" i można spokojnie trzymać pływadło.

Edytowane przez PiECIA

• 0

najtańsza podobno jest przystań koła nr4 (to wiem z drugiej ręki-wpisowe600 i chyba 700 rocznie) . Tam też można otrzymać klucze do furtki i wypłynąć z portu w środku nocy(bez możliwości zaparkowania na terenie przystani gdyż bramy nie otworzymy).

Druga co do ceny jest przystań koła 13 poza pierwszym rokiem gdzie wpisowe kosztuje 800pln oraz opłata roczna 950.

Polecam przystań w Jadwisinie(bardzo droga) ale ochroniarz wpuści nawet w środku nocy.

• 0

Port Jadwisin, http://www.ykpwarszawa.pl/index.php/porty-i-osrodki/jadwisin , od 3 lat trzymam tam łódkę polecam, cena jednak wyższa niż napisałeś. 

Jest to jedno z miejsc które biorę pod uwagę. Znam port z przed 8 lat jeszcze za czasów bosmana Waldka. Łódkę mam 1,8 szerokości wiec cena pewnie ok 2000 zł.  Jak wygląda kwestia godzin otwarcia portu? 

• 0

Jest to jedno z miejsc które biorę pod uwagę. Znam port z przed 8 lat jeszcze za czasów bosmana Waldka. Łódkę mam 1,8 szerokości wiec cena pewnie ok 2000 zł.  Jak wygląda kwestia godzin otwarcia portu? 

Otwarte 24H , ceny od 2000pln, na miejscu jest wszystko włącznie z prysznicami, toaletami, jest gdzie zjeść, port jest oświetlony w sezonie.