erwinnf Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Pilnie poszukuję czegoś pod sandacza na Odrę (ma to być prezent), budżet tak w temacie. Długość tak 2,6m myślę, że będzie dobra bo mój 2,75 jest podobno troszkę za długi Przynęty gumy Relaxa 8-10cm na główkach 15-30g oraz woblery uklejokształtne 8-10 cm.Jak dotąd po małym rozeznaniu myślę o Dragonie GS Gnom.Z góry dziękuję za pomoc.PozdrawiamOpcja nr 2 : Daiwa Infinity Q Jiggerspin 2.70m 8-35g Edytowane 20 Września 2013 przez erwinnf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Odświeżę trochę temat i zapytam o to samo jaki spin pod sandacza na odrę z brzegu do 500-600zł ??? Edytowane 8 Czerwca 2014 przez bilox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Shimano stradic 246m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Jeśli można to proszę o więcej propozycji najlepiej wędzisk które używacie z opisem ich wad i zalet dodam, że chodzi mi o łowienie z opadu na gumy Edytowane 8 Czerwca 2014 przez bilox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 A wpadnij na "Zlocik" w Lubiążu to pewnie parę spraw da się wyjaśnić bez pośrednictwa komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Na Odrę akurat? Cóż tam nie łowię, ale łowienie sandaczy z brzegu w rzece wszędzie ma ze sobą coś wspólnego...Jeśli się nie obrazisz, że proponuję, mimo, że tam nie łowię, to coś zaproponuję. Seria Dragon GS?Wiele się mówi, że to świetne kije, wiele się mówi, że dziadostwo. Ja powiem tak:Kupiłem parę lat temu GS Sting (2,7m, 21g) jako taki "półuniwersał" no i okazało się, że to na uniwersał się żadną miarą nie nadaje. W ogóle nadaje się do niewielu rzeczy. Ale do jednej jest stworzone - łowienie z opadu. Sandacz na gumy/koguty to jest pole, na którym wędka pokazuje klasę. Odkąd na nią łowię, to nie myślę o kolejnych wędkach na sandacze, bo właściwie nie wiem, co np. taki kij z pracowni mógłby poprawić w tej kwestii.Czucie - cudowne.Praca - sztywny, rzeczywiście x-fast. Przy 30cm rybkach zaczyna pracować. wersja do 21 najlepiej pracuje przy rybach 60-70cm.CW jest zaniżone: Ja swoim stingiem ciskałem bez obaw przynęty po 40g, chociaż agresywne podbicie kończy się na 25g+3'. Mam jeszcze 2,13 do 28. Specjalnie kupiłem do łowienia przynętami o masie 25-50g, więc to świadczy o złym opisaniu blanków.GS-y nadają się też moim zdaniem na bolki, z tym że aby dobrze amortyzowały zrywy nie mogą to być zbyt mocne modele.Poza tym GS-y w moim mniemaniu nie nadają się prawie do niczego.Jeszcze jedno - złowiłem na "stinga" setki sandaczy i nie pamiętam żadnego spadu. Nie chce mi się wierzyć w to, na pewno jakieś były, ale nic mi nie zapadło w pamięć. Sandał jak siedzi, to wyjeżdża z wody. Podsumowując: jeśli chcesz wędkę tylko pod sandacze - polecam, jeśli chodzi Ci o wędkę bardziej uniwersalną - raczej nie. PS. Blanki są bardzo ciekawe, ale cholery lubią się złamać. Czytałem o takich przypadkach i sam też doświadczyłem. Z wymianą nie było problemu, ale miesiąc trzeba czekać na nową szczytówkę... Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Leadrock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/wedka-dragon-guide-select-thrill-2-95-m-10-35g-i4268208817.html gramatura by mi pasowała ale jeśli ktoś miał do czynienia z tą wędką to jak najbardziej proszę o komentarz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 (edytowane) Macałem tylko w sklepie - jedni chwalą inni psioczą . Ja za taką kase bym tego kija nie kupił.W dziale sprzedam w tym przedziale pojawiają się zacniejsze kije , ale używki - nie wiem jak się zapatrujesz na takie zakupy. Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Nie polecam Ci tej serii .Mi z tych kijków jeden sam z siebie pod rybką pękł i napewno nie był nigdzie uderzony.Kije ładne szybkie itd. (lecą na pysk) , ale ja bym nic z tego już nie kupił.Może jakiś team dragon .Mam 14-35gr na łódkę i jestem zachwycony tym kijkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 (edytowane) WitamPolecam to,trochę drożej ale warto http://www.perfekt-sulechow.pl/product_info.php?products_id=161 Edytowane 13 Czerwca 2014 przez dariusz262 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Także posiadam Guide Select'a i ja akurat go chwale. Mam wersje bodajże Fanatic się nazywa, 5-25 g, spokojnie ciska główki 25 + guma, wyżej nie próbowałem. Co do wędki to tak ,, leci na pysk ,, ale mnie to specjalnie nie przeszkadza. Te nowe GS'y są ponoć poprawione, z tego co się orientuje mają dłuższe dolniki, ale nie wiem do końca jak jest. Tak czy tak są ponoć poprawione i już nie powinno być z nimi problemów. Jednak myślę, że za taką kwotę powinieneś już rozpatrywać patyki z pracowni jakieś używki lub nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Miał ktoś do czynienia z taką wędką? http://allegro.pl/wedka-konger-paladin-cx-hard-blade-305-10-35g-hit-i4263915004.html nada się to do łowienia z opadu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Poszukaj po forum.Ile można mielić to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Poszukaj czegoś na blanku MHXZa sześć stówek można kupić kij po jednym sezonie, czyli jak nówka Warto obserwować sprzedaż na forum, widziałem St. Croix AVS86MHF2 za 750PLN troszkę drożej, ale warto dożyć Edytowane 16 Czerwca 2014 przez zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 WitamGS Thrill mam, używałem - kupiony na tym forum jako używka za 320 zł (moim zdaniem to jest optymalna cena za ten kij). Lichy lakier na przelotkach - konieczna wymiana na kilku stopkach. Estetyka wykonania, komponenty na plus. To, że leci to standard. Używany na wrocławskiej Odrze dawał rade z główkami 25+3 cale. Więcej nie miałem potrzeby stosować.Obecnie częściej sięgam po Batsona HS1021F - 2,6 m. Do opadu moim zdaniem zdecydowanie lepszy - przynajmniej dla mnie i na moje łowiska, przerzuciłem się z czasem na bardziej finezyjne łowy i lżejsze główki.Zachęcam do przeglądania komisu i szukania używanego kija z pracowni na blanku MHX, Batson... Przy tym budżecie coś znajdziesz.Zachęcam także jeśli jesteś z Wro wizytę w pracowni Sergiusza - Fishing rod. Masa blanków - pomachasz i sam będziesz wiedział czego konkretnie szukasz i co Ci dobrze leży.pozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fomadron Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Rzuć okiem na to http://jerkbait.pl/topic/42898-stcroix-premier-ps70mf2-7-17g-213cm-gwarancja/ Swego czasu biegałem z nią nad Wartą. Pod sandacza i gumy kij rewelacyjny. Wyrzucisz z niego też spokojnie jakieś 30-40 gram, jak będzie taka potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Rzuć okiem na to http://jerkbait.pl/topic/42898-stcroix-premier-ps70mf2-7-17g-213cm-gwarancja/ Swego czasu biegałem z nią nad Wartą. Pod sandacza i gumy kij rewelacyjny. Wyrzucisz z niego też spokojnie jakieś 30-40 gram, jak będzie taka potrzeba. @Hydro jeszcze księdzu na wypominki rzuć parę groszy, to ogłosi w parafii, że wędzisko sprzedajesz... Zaspamowałeś kilka wątków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fomadron Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) A czy 50ty wątek pt. Wędką na sandacza, Wędką na rzekę etc nie jest przypadkiem spamem? Tu masz kolejny przykład spamu. http://jerkbait.pl/topic/42840-błystki-mepps/ Ja nie jestem z branży. Mam tylko dobry kij do sprzedania, którego nie używam, bo nie lowie na gumy... Edytowane 15 Lipca 2014 przez Hydro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi