Skocz do zawartości

Podciąganie się na drążku OBCEGO..

platynowłosy

Rekomendowane odpowiedzi

Po obejrzeniu tego filmiku stwierdziłem, że człowiek jest chyba jedyną istotą na ziemi. która potrafi balansować na granicy praw fizycznych, a czasami nawet je łamać. Nie mogę sobie wyobrazić nawet ile ten człowiek musiał włożyć pracy aby osiągnąć takie umiejętności.

Muszę przyznać ze temu też dużo nie brakuje

Jest kilku kozaków, trzeba przyznać. Tego z pierwszego linku nie znałem. Dobry skubaniec. Tych dwóch na pewno znacie:

Nieźle ćwiczą- a już "pompki" od 1:30 to masakra jakaś ;)

Pozdrówka

Kamil

edit: Krystek, to właśnie ten Hannibal.

Edytowane przez Kamil Z.

I to jest to, wszystkie te filmiki to ludzie nieobarczeni zbędnym przerostem masy, ładna sucha muskulatura i realna siła.
Widać dobrze rozwinięte plecy poparte mięśniami brzucha a taki zespół to już solidna stabilizacja kręgosłupa.
Aby podnieść się na drążku na jednej ręce trzeba już trochę pary w łapkach mieć.

A teraz proszę zadać sobie pytanie - ile razy ja jestem w stanie podnieść się na drążku (i dlaczego tak mało) ?
Dla tych, którzy znajdą samozaparcie i będą chcieli coś zrobić w tym kierunku, proponuję podciaganie.pl
I troszkę informacji na temat mięśni grzbietu.

P.S
@platynowlosy, o co kaman z tym OBCYM bo jakoś nie czuje bluesa :huh:.

Edytowane przez Zwierzu

• 2 tygodnie później...

To i ja dorzucę ciekawostkę :)

takie zwykłe biegi przez płotki :) ale jak to robią skoczkowie wzwyż

a tu ciekawostka jak wysoko skaczą ciężarowcy

Co do filmików powyżej sądząc po sprawności i wyglądzie mogę zaryzykować stwierdzenie, że crossfit działa cuda :P w połączeniu z drugą pasją (wspinaczka) tym bardziej jak widać :) dużo ćwiczeń związanych ze wspinaczką tam widać, jak też sporo układów z crossfitu :) jednak tzw ,,sprężynka,, u Pana mnie zaskoczyła... to zrobi średnio sprawna osoba jak ja np.. za to wychwyt z karku byłby bardziej na miejscu :P

Edytowane przez tyczkasport1