kokosz77 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Kolega szuka kija pod wzdregi , szukamy czegos seryjnego , wiem ze przez ostatnie pare latek pojawilo sie kilka kiji na rynku nie wklejki do 5-6 gram . Co byście koledzy polecili 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Polecam savage gear parabellum UL do 5 lub 7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Savage Gear Parabellum UL 1,95 cw.0-5g powinien pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Prawie w tym samym czasie wyskoczył ten sam kijek.Do przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Crazy fish freedom force do 5 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 A używał ktoś z kolegów na mikrojigi : White Bird / 2,19m/ 0,5-5g / 732 SUL-SCzy parabellum lepsze? Jaką żyłkę polecicie na mikrojigi? markę i średnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (...) Jaką żyłkę polecicie na mikrojigi? markę i średnicę. 0,10 lub 0,12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 A używał ktoś z kolegów na mikrojigi : White Bird / 2,19m/ 0,5-5g / 732 SUL-SCzy parabellum lepsze? Jaką żyłkę polecicie na mikrojigi? markę i średnicę.Uzywalem White Birda..i daje rade..chic do mikrojigow wole centexa. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Kolega szuka kija pod wzdregi , szukamy czegos seryjnego , wiem ze przez ostatnie pare latek pojawilo sie kilka kiji na rynku nie wklejki do 5-6 gram . Co byście koledzy polecili Dla czego "nie wklejki"?Mam KONGERA Ultris 232cm/0,5-6g, uważam że jest idealny właśnie na wzdręgi, płocie a nawet uklejki. Skrobnąłem na jego temat kilka zdań:W ubiegłą sobotę rozdziewiczyłem mojego Ultrisa 0,5-6g/232cm, co prawda bez sukcesów (wysoka woda, bardzo silny nurt). Niewiele można napisać o zachowaniu się wędziska jeśli nie było holu ryby, ale pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, w ogóle nie odczuwa się, że to "wklejanka". Co prawda szczytówka niezwykle czuła, bardzo delikatnie ale zauważalnie wibruje nawet przy pracującym twisterku. Kilka zaczepów dość grubych zeszłorocznych łodyg pokazało ugięcie - wędzisko płynnie ugina się w regularny łuk na długości 2/3 - łączenie wklejonej szczytówki z blankiem jest niedostrzegalne.Zszedłem w dół z grubością żyłki i na żyłce KAMATSU Techron 0,10mm przynęty 1-3g bez problemów miota na około 20m. Trochę gorzej z lżejszymi przynętami, imitacjami żuczka 0,7g i osy 0,5g udało mi się rzucić niewiele ponad 10m ale dodatkową przeszkodą był boczny wiatr, dość silny w porywach.Jeśli wędeczka sprawdzi się podczas holowania rybek, to będzie spełnieniem moich oczekiwań.Natomiast zupełnie nie sprawdziła się przy tym wędzisku plecionka, mimo iż to tylko 0,04mm. Zdecydowanie wymienię ją na żyłkę, tyle że trochę mocniejszą 0,14mm pod ciut cięższe przynęty 4-6g. Przy tych dwóch średnicach żyłek, zestaw powinien obsłużyć mi rybki od uklejki nawet do wymiarowego klenika. Edytowane 30 Maja 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 MarcinZ : Czy centex to quantum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Też polecam quantum centex, kijek filigranowy a swoją mocą i wytrzymałością zaskakuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Witam Ja polece cos innego konger elvis 220cm on jest opisany do 4gr ale daje rade tez wiecej. Rzuca juz od micro jigow, przy zalozeniu kolowrotka w rozmiarze 2500 i nanofilu 0.04mm leci naprawde daleko. Uzywalem go zarowno z shimano 1000 i 2500, z tego wieksze zasieg rzutu paproszkiem na 0.5-1gr znacznie dalszy. W polaczniu z stradiciem ci4 2500 mam fajny kijek ktorym mozna caly dzien machac z wzdregami bez oznak zmecznia. Najwazniejsze jest to przy elvisie, ze nie boji sie przylowow. Juz nie raz przy okoniach trafil sie nienproszony gosc zacnych rozmiarow i dal rade... Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Maja 2017 przez mathew.stepnicki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) A dysponujecie zdjęciami wędki quantum centex innymi niż na necie? Możecie napisać coś więcej o tym kijku? Dodam jeszcze jedno pytanie. Może ktoś z kolegów podpowie czy jest duża różnica między parabellum 1,9m 0-5gr , a 2,15 m 0-7gr Edytowane 30 Maja 2017 przez sadam14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Ja dziś swojego ultrisa przetestowałem jeżeli chodzi o krasne. ładnie trzyma rybkę i pięknie się nim żuca 2 gramowymi przynetami na sufiksie 0.14 osiągam ponad 20 metrów. Krsna z dzisiaj z kanału 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Zdjęcie do wczorajszego posta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Też polecam quantum centex, kijek filigranowy a swoją mocą i wytrzymałością zaskakujeKuzyn na centexa wyciagal szczupaki ponad 60 cm...i dawal rade...kij wygiety po sam dolnik oczywiscie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galek Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Od kilku lat łowię phoenixem 2 - 7, 2,45 m. od Zbyszka Kawalca i mogę z gorąco polecić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Od kilku lat łowię phoenixem 2 - 7, 2,45 m. od Zbyszka Kawalca i mogę z gorąco polecić.I dzisiaj na dzień dziecka sprawiłem sobie elixira, w niedziele chrzest bojowy na zawodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Mam jeszcze za szafą Mikado Sensei Feeling 2.10 c.w 8gKijek ma dosyć długą część wklejaną, szczytówka jak igiełka...całkiem szybkie to coś. Małe okonki elegancko się tym łowiło. Może na weekendzie spróbuję zaprzęgnąć to coś do białorybu i dam znać czy się sprawdzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) I dzisiaj na dzień dziecka sprawiłem sobie elixira, w niedziele chrzest bojowy na zawodach chcętnę obejrzę w niedzielę jeśli pozwolisz , który blank masz? Edytowane 2 Czerwca 2017 przez RedJin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERKnPIKE! Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Witam, jako iż przymierzam się do łowienia wzdręg na spinning w tym sezonie, rozglądam się za kijkem o bardzo małym cw.Chodzi mi tutaj głównie o wędki typu 0-3g, 0-5g , które nie będą przekraczać 400zł. Jaką wędkę byście mi poleciili w takich gramaturach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Major craft trapara , nextino lub solpara do 5 g wklejka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqu77 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Shimano ForceMaster Trout 0,5-3,5g. 1,98m cena od 230 do nawet 330. Nie jest to wklejka. Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 Trapara 0-2 g jesli szukasz czegos do rzucania przynetami w przedziale 0,8 do 1,5 grama to ten kij bedzie idealny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi