popper Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Myślałem, że w końcu trafiłem na niezłą torbę, z naszego rynku. Używam jej już od jakiegoś roku.W praktyce jednak okazało się inaczej.Zamki kieszeni bocznych, w mojej ocenie rzecz jasna, zamykane są w nieintuicyjnym i niewygodnym kierunku.Solidność wykonania, niestety dziadostwem trąci.Dzisiaj, pod niewielkim obciążeniem, wyrwało mi pasek naramienny. Oględziny pokazały, że pasek trzyma się jedynie na tym jednym, pojedynczym szwie, którym naszyto jednocześnie kieszeń, do ścianki bocznej torby. Żenada Jakieś pomysły na torbę, która wytrzyma więcej niż sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 To Salix? Mam ich wcześniejszy wyrób (nieco inne kolorki) już od kilku lat. Nosiła po parę kg główek i gum. Nic złego się nie stało. Polecałem więc znajomym. A tu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Torba Shakespeare zniesie wszystko ! Jest to jedynie słuszny wybór jeżeli chodzi o torby. No i wielkość możesz dobrać według potrzeb. Polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Waldek na Pucharze masz okazje złożyć reklamacje na ręce właściciela w/w firmy. Spoko Gość, zabierz ten "rekwizyt" z fotki ze sobą... Jeśli mam Ci coś polecić - Fishpond lub Simms, drogo jednak na lata. Używam tej pierwszej opcji, polecam z czystym sumieniem: http://fishpondusa.com/fishpondproducts.cfm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Waldek a popatrz w fotograficznych sklepach czasem można fajnego "no name" trafić tanio w rozmiarze pudełek jakie nosisz a i najczęściej przegródki mają regulowane więc i zapasowa szpulka i inne badziewie potrzebne na rybach dobrze się zmieści i nie poobija się potem to już tylko mały paseczek na klipsy żeby przy noszeniu nie zsuwało się z ramienia i luz do stacjonarnego łowienia to fajne rozwiązanie zamiast 10 kg kamizelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Waldek a popatrz w fotograficznych sklepach czasem można fajnego "no name" trafić tanio w rozmiarze pudełek jakie nosisz a i najczęściej przegródki mają regulowane więc i zapasowa szpulka i inne badziewie potrzebne na rybach dobrze się zmieści i nie poobija się potem to już tylko mały paseczek na klipsy żeby przy noszeniu nie zsuwało się z ramienia i luz do stacjonarnego łowienia to fajne rozwiązanie zamiast 10 kg kamizelki Arek - skąd Ci wyskoczyła kamizelka??? Jeśli skojarzenie z podanymi linkami j/w to miałem "to" na myśli: http://jerkbait.pl/topic/5550-pas-muchowyspinningowy/#entry980361. Praktyczna sprawa, coś pomiędzy kamizelką a torbą, można nosić na różne sposoby. Wygodne latem i zimą, pod spina i muchę. Obecnie może być problem z dostępnością, kiedyś miał to Taimen Tychy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) Potrzebuję torby. Całkiem sporej. Tak lubię i z taką latam nawet na pstrągi. Nie chcę małego nosidełka na 2 pudełeczka.Tyle, to i w kieszenie upcham.Andrzeju widziałeś z czym chodzę. Tak już mam, że sporo rzeczy (nie zawsze potrzebnych), targam ze sobą.Wracając do torby uważam, że pasek naramienny, do tego rozmiaru i obciążeń, musi być przyszyty przynajmniej na 7-10 cm dalej od punktu krańcowego mocowania. Przecież, jak wspomniał @doktorek, czasami są to kilogramy przynęt, butelka z "mineraśką" i nawet bywa, zapasowym kołowrotkiem.Trochę to waży i żaden pojedynczy szef tego długo nie utrzyma.Miałem przez lata podobną torbę firmy, której nazwy już nie pamiętam (Barrakuda?) Solidna, do znudzenia. Padły w końcu zamki. Za blisko źródła ciepła się znalazła. Arku, mam sporą torbę Minolty. Całkiem pakowna lecz przydałoby się te 3 kieszenie boczne. Nie ma, niestety. Edytowane 21 Września 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) Jeśli tylko przynęty wchodzą w grę to rozważ coś takiego, bardzo wygodnehttps://www.google.pl/search?q=rapala+sling+bag&biw=1821&bih=808&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=SbY9Uu6FI4irtAbR2YCACg&sqi=2&ved=0CDYQsAQAha, są dwie wilekości, ta większa na pewno pomieści dużo Edytowane 21 Września 2013 przez kotwitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Ja od ok 6lat używam Shakespeare.Poprzecierana,zamki nie śmigają już jak kiedyś,ale paski 3mają jak złoto Mimo,że wyglada paskudnie nadal jest ze mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 No to plecak Simms-a, też widziałeś z czym chodzę... Torba jakoś mi nie leży przy większym obciążeniu. Dzisiaj używam spory plecak fotograficzny Vanguard gdzie wchodzi lustrzanka pełnoklatkowa, multiki, obiektywy. Ciężar jest tak rozłożony przy ergonomii plecaka, że nie czuć tego zbyt dolegliwie a jest co nosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) Mała Kamilu. Jakieś opinie o: http://www.szczupak.pl/produkt,5895 ? Przyzwyczajenie-druga natura, jak mówią. Poszukuję torby o przekroju zbliżonym do kwadratu o boku nie wyższym (wysokość) niż 25 cm Edytowane 21 Września 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) Poszukaj w takim razie u karpiarzy, mają bardzo solidne torby. Mam taką dużą jak podróżna firmy prologic i jest bardzo dobrze wykonana, "worek ziemniaków" w środku nie jest jej straszny, nawet waga samej torby jest spora.A ta większa rapala nie jest wcale taka mała: 42 cm x 28 cm x 11 cm Edytowane 21 Września 2013 przez kotwitz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Teraz mnie olśniło Waldek... patrzyłeś w Cormoranie? Mieli kiedyś fajne torby z wieloma zewnętrznymi kieszeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 I chyba na Cormoranie się skończy. Tą "bez paska" również naprawię sobie. Raczej własnoręcznie.Pomyślę nad nitowaniem, bo materiał jest solidnyi jest do czego nity przypiąć . No, tylko to szycie-niewypał jakiś....albo pech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzetet Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Szukaj torby Shakespeare. Bardzo solidne i nie drogie. Używam i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 W Ravenie mają sporo toreb. http://www.ravenfishing.pl/pl/product/drapiezniki/2767_torby_i_pokrowce/x2/tacklebox_carryall_incl_6_boxes/ravav2657/http://www.ravenfishing.pl/pl/brands/drapiezniki/2767_torby_i_pokrowce/dlt/http://www.ravenfishing.pl/pl/brands/karp/2729_torby_walizki_pokrowce/x2/http://www.ravenfishing.pl/pl/brands/karp/2729_torby_walizki_pokrowce/jrc/http://www.ravenfishing.pl/pl/brands/splawik_i_grunt/2681_torby_walizki_pokrowce/preston/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 http://www.okonek.com.pl/shakespeare-torba-tramp-p-1219.html http://www.okonek.com.pl/shakespeare-torba-uniwersalna-p-1255.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Tą uniwersalną wezmę pod uwagę. Dzięki Erin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Miałem plecak coromorana i urywały się szelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub jerkbait Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) Zobacz sobie torbę abu garcia deluxe.Ja takiej używam i jest to udana torba.Rączki do noszenia w ręku i pas na ramię.Torba mieści sześć pudełek na przynęty,ma dużą przegrodę u góry i po bokach jak i z przodu.Mnóstwo kieszonek na pierdoły,specjalne plastikowe koszulki na stalki,krętliki itp.Torba nie przemakalna.Generalnie kot.Super na lódkę,bo mieści wszystkie szczupakowe,okoniowe zabawki np. Edytowane 21 Września 2013 przez Jakub jerkbait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Ja bym poszukał tutaj. Jak kolega wcześniej napisał lepiej zapłacić więcej ale raz.Trzeba tylko wysłać zapytanie o rozmiary bo w opisie produktu tego nie ma albo poszukać u zródła w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) Waldku- poszukaj rozmiaru pasującego Ci z firmy Flambeau . Ja moją katuję już parę latek, zero kontuzji . Moja pochodzi z serii Kwik Draw,a to bogata seria ,więc powinieneś wybrać coś dla Siebie. Będziesz Pan zadowolony Edytowane 21 Września 2013 przez tofik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Same "szmaciaki" proponujecie a tu trzeba coś odlotowego Waldek trzymaj fason, jak Cię widzą tak Cię piszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) Same "szmaciaki" proponujecie a tu trzeba coś odlotowego Waldek trzymaj fason, jak Cię widzą tak Cię piszą... Louis Vuitton z patką i ekspanderem? Edytowane 22 Września 2013 przez krzychun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) Z powodu wyjazdu na wędkowanie (z torbą, bez paska ) zawieszam poszukiwania.Dzięki za podpowiedzi. Na pewno coś z tego wybiorę. Edytowane 22 Września 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi