Skocz do zawartości

Łowienie na rzece Ina

traker

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dzięki, u mnie na odcinku od Nosowa do Witkowa (tak w środku) obecnie nic nie bierze, rozmawiałem dzisiaj z jednym znajomym - więcej łowi i trochę sie zna - i mówi, ze od początku roku ani jednego pstrąga nie złapał na tym odcinku, nie mówiąc już o innych rybach, nie wiem co się stało.

U mnie niestety nie bytują, żebym to tylko ja nic nie złowił, ale z kilkoma fachowcami rozmawiałem i też nic. Podobno na rosówki ktoś złowił pstrągi, ale nie wolno na tym odcinku łowić na inne przynęty niż sztuczne więc tego nie liczę bo to kłusownictwo. W grudniu to kłusole trochę połowili - nawet kilka zdjęć widziałem - może trochę dalej, za Stargardem, bliżej Goleniowa lepiej biorą.

• 1 rok później...

Odkopuje wątek, sam łowie na Inie i jej dopływach w okolicach Stargardu. W tej chwili w mieście woda jest strasznie brudna, ale w lato klenie wariowały, trafiały się pstrągi, szczególnie na dopływach. W sezonie małych ryb było baaardzo dużo, przede wszystkim okonie i szczupaki ( przez które straciłem masę przynęt, żyłka 0.14, bez przyponu, a tu zębaty )- to chyba wyniki zarybiania. Nie wiem czym jest spowodowany syf w tej chwili, ale w lato i jesienią, woda poniżej wodospadu w Stargardzie była na prawdę baardzo czysta.

• 2 tygodnie później...

Odkopuje wątek, sam łowie na Inie i jej dopływach w okolicach Stargardu. W tej chwili w mieście woda jest strasznie brudna, ale w lato klenie wariowały, trafiały się pstrągi, szczególnie na dopływach. W sezonie małych ryb było baaardzo dużo, przede wszystkim okonie i szczupaki ( przez które straciłem masę przynęt, żyłka 0.14, bez przyponu, a tu zębaty )- to chyba wyniki zarybiania. Nie wiem czym jest spowodowany syf w tej chwili, ale w lato i jesienią, woda poniżej wodospadu w Stargardzie była na prawdę baardzo czysta.

Witam wszystkich a na co łowisz te klenie ? jakie przynety są najlepsze twoim zdaniem na naszą ine ?

Z tego co czytałem na innych forach, i dowiedziałem się w sklepie wędkarskim na Inie było chyba najlepsze otwarcie w tym sezonie. 2.01 każdy wędkarz miał komplet a trafiali się co łowili więcej. Na inie klenie łapie na chrabąszcze, małe woblerki - bardzo skuteczne są malutkie Erki. No i paprochy, przy wyprawach okoniowych trafiałem dużo kleni - coś w tym jest.