MIGOTKA Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) WitkaOrganizujemy wyjazd do Torsvag w połowie czerwca 2014 roku.Byliśmy tam w ubiegłym roku. Baza fajnie położona.Z ryb występują chyba wszystkie gatunki i to w dużych rozmiarach.My złowiliśmy tam dwa halibuty w przedziale 150 cm.Dużo dorszy dwucyfrowych.Chcemy jechać tam na dwie grupy. Jedna lecąca samolotem (ta jest już w komplecie )I druga jadąca autem z Pl. Ta druga właśnie potrzebuje trzech uczestników. Jest narazie jedna osoba Kolega który był z nami w zeszłym roku w Kabelvag na marcowym wypadzie Auto jest już. Bus VW multiwan. Krzysztof jest z warszawy i tam trzeba by dojechać ewentualnie gdzieś po trasie na północ się dosiąść.Na 4 osoby przypada arvor 215 i mieszkanie o całkiem fajnym standardzie. Mieszkanie jest z dwiema sypialniami.Do łodzi jest jakieś 300-400 metrówNa miejscu jest olbrzymia wspólna zamrażarka a właściwie komora mrożąca.Koszt znany już to:wynajem mieszkania i łodzi w kwocie 19 800 nok.Dojdą następujące.-przejazd do bazy z Pl(prom, paliwo)-Paliwo do łodzi-koszt ubezpieczenia na miejscu łodzi-koszt sprzatania mieszkania po pobycie-koszt wyżywienia-zwrotny depozyt na miejscu Potrzebne jeszcze 2 osoby. Edytowane 23 Września 2013 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DresiQ Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Mój brat byłby zainteresowany jeśli kwota zamknie sie w 2,200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Mój brat byłby zainteresowany jeśli kwota zamknie sie w 2,200zł pomnóż tą kwotę przez 2 i kawałek o pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DresiQ Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 nie to niestety przykro mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Przybliżone koszty wyjazdu.Z Warszawy do miejsca przeznaczenia czyli Torsvag jest 2520 km.Trasa przez Litwę i Łotwę. Do Talina skąd promem do Helsinek. Prom płynie 2 godziny i 30 minut.Potem trasą do góry na północ.Koleiny prom jest koło Tromso na docelową wyspę VannaRozmawiałem dziś z Krzyśkiem i auto zmieści się w 10 litrach ropy.Kwestją do uzgodnienia jest postój po drodze w Finlandi czy Szwecji na przespanie się.Bilet na prom z Talina do Helsinek kupuje się na zasadzie podjeżdżam do budki i kupuję. Nie trzeba rezerwować wcześniej. Podobnie jest przy tym drugim promie tyle że tam łazi gościu już po odpłynięciu i kasuje.Koszty:łódka i mieszkanie 19800 koronDepozyt zwrotny 2000nokUbezpieczenie łodzi wynosiło w zeszłym roku chyba 650 noksprzątanie domku po wyjeździe 800 koron (nie jestem tu pewien a na stronie nie pisze)paliwo do auta. Potrzeba około 500 litrów. Cena w Norge to około 14 koron. w Szwecji jest bardzo podobnie około 14 koron szwedzkich. W Finlandii nie wiem jakie ceny.Paliwo do łodzi. Tu to trudno cokolwiek napisać. Wszystko zależy od pływania i pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Mój brat byłby zainteresowany jeśli kwota zamknie sie w 2,200zł Nie na te łowiska i do takiej bazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Migotka a te koszty za łódź i mieszkanie czyli 19800 Kr to dla grupy 8 osobowej czy tej 4 osobowej jadącej autem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) Wszystkie koszty są dla grupy jadącej autem.Ta druga grupa ponosi takie same.No i mieszkają oddzielnie nie na kupie.Mieszkania są okolo 50 metrów2Wczoraj liczyłem ile wyszło by to na złotówki.I wyszło mi że około 4000-4100 bez paliwa do łodzi i wyżywienia,Oczywiście w przybliżeniu. Edytowane 24 Września 2013 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 W Finlandi paliwo kosztowało jakieś 1,5 czy 1,6EUR - nie pamiętam. Koszt promu Tallin-Helsinki to 180EUR (2 osoby + auto), ale może się róznić w zależności od dnia i godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Zostało już tylko jedno miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Nikt nie chce jechać do Norwegii na sprawdzone łowiska?Jest to szansa dla osoby która marzy o Norge ale nie ma jeszcze własnej grupy.Jest to również sznasa dla osoby która jeszcze nie była tam i potrzebuje osoby która zabierze ją tam pierwszy raz na przetarcie szlaków. Nie jesteśmy ludzimi którzy jadą tam zerwać się ze smyczy i balować w nieskończoność.Jesteśmy spokojnymi , kontaktowymi ludzikami którzy jadą się wyłowić. Odpocząć od problemów świata codziennego. Woda, fajne otoczenie, rybyZapraszam chętnego Edytowane 3 Listopada 2013 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Czy oferta nadal aktualna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Mamy czwartego Ekipa w komplecie Dziękuje za zainteresowanieMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi