vitacola Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 witam!wie moze ktos jak stuningowac multik Jaxon Casting expres?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 hmmmmmmmm w sumie to jest tani jak barszcz,można wziąć wiertarę i zrobić jakieś dodatkowe 100 otworków w szpuli pasta polerska wypolerować ośkę,wymienić łozyska i zobaczyć jak bedzie śmigał,jesli to nic nie pomoże to daj sobie spokój bo się zrazisz do multików.poziom wykonania tego kręćka jest tragiczny,a koszt jego wyprodukowania napewno coś około 10$więc raczej nie oczekój cudu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 o założenie tego wątku poprosił mnie kolega który już nabył ten multik i chce coś z nim zrobić żeby lepiej chodził. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Miałem ten kołowrotek w ręku przy okazji poprzednich targów wędkarskich. Dzięki dobremu pomysłowi kolegów z Multiplikator.pl mogłem nawet nim porzucać. Zastosowane materiały oraz konstrukcja mechaniczna nie dają nadziei na długi i bezawaryjny żywot tego sprzętu. Proponuję korzystać z niego w specyfikacji fabrycznej, a jak odmówi posłuszeństwa to kupić za niewiele większe pieniądze coś lepszego.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Gdyby nawet założyć, że uda się poszukać niezależnego producenta tuningowanej szpuli do tego kołowrotka to i tak cana szpuli może oscylować w granicach 120-180$. Do tego cło, VAT, podatek i koszt transportu. A tuning całego kołowrotka nie powinien przekraczać 20%. Natomiast sam wiesz jaka jest cena przedmiotowego kołowrotka. Gdybyś jednak przbrnął przez to nadludzkim męstwem i założył szpulkę tuningowaną to reszta mechanizmów patrz co napisał explorator73 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Stuningować nie wiem jak, ale niech się kolega nie martwi - zawsze może użyć go jako ciężarka do gruntowania dna, albo podpórki żeby drzwi przeciąg nie zamykał...A tak na serio to next time polecam najpierw zapytać czy??? zamiast później i co teraz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 W zasadzie stiuningować można każdy kołowrotek tak jak i każdysamochód, tyle tylko, że w ekstremalnych wypadkach ten tuningpolegał będzie na budowie owych od podstaw, a wtedy to już nie będzie Jaxon czy Syrena, a i koszt całej operacji przekroczywartość odpowiednich wyrobów solidnych marek. Co do Syreny tomogę się jeszcze zgodzić, nie jeden zapaleniec pokzał, że możnaale Jaxon - szkoda zachodu. Niestety.Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawal Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Udało się z Syrenką to może i z Jaxonem? Nie zniechęcajcie Kolegi do eksperymentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 coś czuje ze jak przeczyta ten watek to mu sie uśmiechać nie będzie,ale ma już ten multik i może po eksperymentować co mu szkodzi a może wyjdzie z tego Curado <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Curado nie wyjdzie chyba że włoży 300$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 No to się teraz usmialem . Tuning jaxona z góry skazany jest na klęskę. To tak jakby do wahadlowki doczepic ster i wierzyć że ta zacznie zachowywać się jak wobler. Znam ten multik na tyle że śmiało mogę stwierdzić że tuning nic tu nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 To tak jakby do wahadlowki doczepic ster i wierzyć że ta zacznie zachowywać się jak wobler. hehe mam Cię jest taki wynalazek Larsen się zwie vitacola ucz sie błedach innych i nie kupuj sraxona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Na twoim miejscu sprzedałbym go dołożyłbym parę stówek i coś lepszego kupił. To tak jak Nokie 3310 chcąc przerobić na N91. Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 @hasior, A czy to nie był GUMO-WOBLER? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Wiedziałem że ktoś tu wyjedzie z larsenem Tylko że mi chodziło o wahadło typu gnom alga itp. A tak nawiasem mówiąc to się napaliłem na ten tuning. Jak tylko kolega przeznaczy taki multik na straty to go wezme pod lupę ,potem pod wiertarke a na końcu ,no cóż , chyba poprawie go młotkiem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 coś czuje ze jak przeczyta ten watek to mu sie uśmiechać nie będzie,ale ma już ten multik i może po eksperymentować co mu szkodzi a może wyjdzie z tego Curado <_< Ale skoro kupił ten kołowrotek to może go również sprzedać - chyba znajdzie się jeszcze jeden chętny oprócz niego...? Do tak uzyskanych pieniędzy można troszkę dołożyć i kupić sprawdzoną konstrukcję (nawet używaną)to napewno wyjdzie taniej niż tuning.P.P.S.Za tanie pieniądze można zmienić kolor obudowy np za pomocą lakieru do paznokci lub flamastra spirytusowego - nie jestem specem od tuningu, ale to się chyba nazywa tuning optyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 To tak jakby do wahadlowki doczepic ster i wierzyć że ta zacznie zachowywać się jak wobler. hehe mam Cię jest taki wynalazek Larsen się zwie vitacola ucz sie błedach innych i nie kupuj sraxona spoko hasior nie kupuje go,ja mam na oku Curado 101D i fajnego avida i tym sie bede bawil <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Witam,myślę ze najlepszy tjunning tego multika to:1.Sprzedanie tego multika2.Kasa przeznaczona na tjunning tego mulitka+kasa za ten multik=revo,curado,itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 A za odzyskane (uratowane pieniądze) proponuję to: http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/product/standard -item.jsp?id=0043164121436a&navCount=1&podId=0043164 &parentId=cat601360&masterpathid=&navAction=jump &cmCat=MainCatcat21404-cat21406-cat601360_TGP&catalo gCode=OG&rid=&parentType=index&indexId=cat601360 &hasJS=trueMam sztukę i jestem zachwycony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 A za odzyskane (uratowane pieniądze) proponuję to: http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/product/standard -item.jsp?id=0043164121436a&navCount=1&podId=0043164 &parentId=cat601360&masterpathid=&navAction=jump &cmCat=MainCatcat21404-cat21406-cat601360_TGP&catalo gCode=OG&rid=&parentType=index&indexId=cat601360 &hasJS=trueMam sztukę i jestem zachwycony taki jest na allegro za chyba ponad 200pln. i mam pytanie jak w nim jest z dolana granica wabików?? pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Od 10g łowi się komfortowo, a do łowienia lżejszymi wabikami są inne kołowrotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 no i fajnie, do lżejszych to na Curado sie czaje a ten myslalem po kijek 3/8-1 oz i chyba go kupie <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 widziałem ten kręcoek na zlocie,stosunek ceny do jakości jest znakomity,wprawdzie oglądałęm go na sucho,mimo ze na zlocie padało ,ale wrazenia są jak najbardziej pozytywne fajny metalowy i niema sie do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 widziałem ten kręcoek na zlocie,stosunek ceny do jakości jest znakomity,wprawdzie oglądałęm go na sucho,mimo ze na zlocie padało ,ale wrazenia są jak najbardziej pozytywne fajny metalowy i niema sie do czego przyczepić. jak nie jak tak... wyglada jak daiwa i ... kreci się tez troche jak daiwa <_< <_< <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi