Skocz do zawartości

tuning jaxona

vitacola

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

hmmmmmmmm :unsure: w sumie to jest tani jak barszcz,można wziąć wiertarę i zrobić jakieś dodatkowe 100 otworków w szpuli :mellow:

pasta polerska wypolerować ośkę,wymienić łozyska i zobaczyć jak bedzie śmigał,jesli to nic nie pomoże to daj sobie spokój bo się zrazisz do multików.poziom wykonania tego kręćka jest tragiczny,a koszt jego wyprodukowania napewno coś około 10$

więc raczej nie oczekój cudu :unsure:

Miałem ten kołowrotek w ręku przy okazji poprzednich targów wędkarskich. Dzięki dobremu pomysłowi kolegów z Multiplikator.pl mogłem nawet nim porzucać. Zastosowane materiały oraz konstrukcja mechaniczna nie dają nadziei na długi i bezawaryjny żywot tego sprzętu. Proponuję korzystać z niego w specyfikacji fabrycznej, a jak odmówi posłuszeństwa to kupić za niewiele większe pieniądze coś lepszego.

P.

Gdyby nawet założyć, że uda się poszukać niezależnego producenta tuningowanej szpuli do tego kołowrotka to i tak cana szpuli może oscylować w granicach 120-180$. Do tego cło, VAT, podatek i koszt transportu. A tuning całego kołowrotka nie powinien przekraczać 20%. Natomiast sam wiesz jaka jest cena przedmiotowego kołowrotka. Gdybyś jednak przbrnął przez to nadludzkim męstwem i założył szpulkę tuningowaną to reszta mechanizmów patrz co napisał explorator73 :wacko: :wacko: :wacko:

pozdrawiam

Stuningować nie wiem jak, ale niech się kolega nie martwi - zawsze może użyć go jako ciężarka do gruntowania dna, albo podpórki żeby drzwi przeciąg nie zamykał...

A tak na serio to next time polecam najpierw zapytać czy??? zamiast później i co teraz??

W zasadzie stiuningować można każdy kołowrotek tak jak i każdy

samochód, tyle tylko, że w ekstremalnych wypadkach ten tuning

polegał będzie na budowie owych od podstaw, a wtedy to już nie

będzie Jaxon czy Syrena, a i koszt całej operacji przekroczy

wartość odpowiednich wyrobów solidnych marek. Co do Syreny to

mogę się jeszcze zgodzić, nie jeden zapaleniec pokzał, że można

ale Jaxon - szkoda zachodu. Niestety.

Jachu

No to się teraz usmialem . Tuning jaxona z góry skazany jest na klęskę. To tak jakby do wahadlowki doczepic ster i wierzyć że ta zacznie zachowywać się jak wobler. Znam ten multik na tyle że śmiało mogę stwierdzić że tuning nic tu nie pomoże.

Wiedziałem że ktoś tu wyjedzie z larsenem :angry: Tylko że mi chodziło o wahadło typu gnom alga itp. A tak nawiasem mówiąc to się napaliłem na ten tuning. Jak tylko kolega przeznaczy taki multik na straty to go wezme pod lupę ,potem pod wiertarke a na końcu ,no cóż , chyba poprawie go młotkiem <_<

coś czuje ze jak przeczyta ten watek to mu sie uśmiechać nie będzie,ale ma już ten multik i może po eksperymentować co mu szkodzi a może wyjdzie z tego Curado :mellow: :mellow: <_<

Ale skoro kupił ten kołowrotek to może go również sprzedać - chyba znajdzie się jeszcze jeden chętny oprócz niego...? Do tak uzyskanych pieniędzy można troszkę dołożyć i kupić sprawdzoną konstrukcję (nawet używaną)to napewno wyjdzie taniej niż tuning.

P.

P.S.

Za tanie pieniądze można zmienić kolor obudowy np za pomocą lakieru do paznokci lub flamastra spirytusowego - nie jestem specem od tuningu, ale to się chyba nazywa tuning optyczny

To tak jakby do wahadlowki doczepic ster i wierzyć że ta zacznie zachowywać się jak wobler.

hehe mam Cię jest taki wynalazek Larsen się zwie :mellow:

vitacola ucz sie błedach innych i nie kupuj sraxona

spoko hasior nie kupuje go,ja mam na oku Curado 101D i fajnego avida :mellow: i tym sie bede bawil :mellow: <_< <_<

taki jest na allegro za chyba ponad 200pln. i mam pytanie jak w nim jest z dolana granica wabików?? pozdrowka

widziałem ten kręcoek na zlocie,stosunek ceny do jakości jest znakomity,wprawdzie oglądałęm go na sucho,mimo ze na zlocie padało :lol: ,ale wrazenia są jak najbardziej pozytywne :D fajny metalowy i niema sie do czego przyczepić.

jak nie jak tak... ;) wyglada jak daiwa i ... kreci się tez troche jak daiwa <_< <_< <_< <_< <_<