Matiz992 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 To co przed chwilą przeczytałem to przegięcie ale autentyczne Po Szczecinie grasują kraby: http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/szczecin-krwiozercze-kraby-atakuja-w-szczecinie_356228.htmlhttp://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/gallery?Site=GS&Date=20130920&Category=SZCZECIN&ArtNo=920009998&Ref=PH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Mogą się rozmnażać w naszych warunkach, niedobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 I na dodatek przybyły jak większość tego typu pasażerów, na gapę w zbiorniku balastowym. Zobaczymy jak sprawa się rozwinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Może się okazać, że "Jerkbait się śmieje" to nietrafiony dział na tego rodzaju rewelacje, Niemcy już mają z krabami problem.http://www.chinahush.com/2012/09/06/chinese-mitten-crabs-invade-german-waters/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) Więc można by poprosić jakiegoś rozgarniętego modka o wyodrębnienie tego i stworzenie nowego tematu. W pewnym sensie masz rację, małe "śmieszne" zdarzenie jakim są kraby na ulicy może przerodzić się w inwazję Zastanawiam się czy kwalifikuję się na "rozgarniętego modka" i chyba niestety nie. Nie wiem czym sobie zasłużyliśmy na tak pogardliwe określenie, ale świadczy to chyba niestety o twoim podejściu do J.pl, jest niedojrzałe ( czytaj szczeniackie ) albo własnie pogardliwe Edytowane 24 Września 2013 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Z opisów wynika, że te kraby rozmnażają się z rzekotką drzewna i puszką po piwie, może nie być ciekawie, zwłaszcza, że niszczą tarliska i ranią ryby.Bardzo możliwe, że za jakiś czas trzeba będzie pójść w ślady naszych sąsiadów i zacząć sprzedawać gadziny chińskim restauracjom. Niemcy nim zareagowali byli 80 milionów euro w plecy, u nas będzie mniej, bo zanim krab rybę znajdzie by ją okaleczyć, zwariuje, albo szlag go zwyczajnie trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Na wiki, która niestety jest średnio sprawdzonym źródłem doszukałem się, że nie jest potwierdzone aby mogły rozmnażać się w Polsce. Jakby nie patrzeć, to przypływały do nas wcześniej setki statków z Chin a problem się nie pojawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Jak rybki w wodzie nie znajdzie.to weżmie się za mięsiarzy na brzegu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Jak rybki w wodzie nie znajdzie.to weżmie się za mięsiarzy na brzegu Krab nie jest głupi, byle czego nie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Albo odwrotnie - kilogram kraba to 5-8 €. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Patrząc, że dorastają do 10cm średnicy pancerzyka to trochę ich trzeba nazbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Patrząc, że dorastają do 10cm średnicy pancerzyka to trochę ich trzeba nazbierać Gdy zmutują może wystarczyć jedna sztuka, to dopiero będzie gonitwa po plaży. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Takie krabice jak ta na zdjęciu mógłbym hodować w ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Już byś się wtedy nie martwił, rozmnoży się, czy nie w naszych warunkach, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Jak najbardziej tylko nie wiem, jak na buty dla nich bym zarobił 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Trzy pary nóg, to nie tylko buty, majtki też swoje kosztują - kosztowna sprawa taki zwierzak domowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Taka krabica to pewnie by miała okres przez cały miesiąc. Żyć by w domu nie dała. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Zepsułeś czarnowidzu samcze mrzonki. Co do samych krabów, to boję się by czasami nie było powtórki z żółwia czerwonolicego, który też miał się nie rozmnażać u nas a coraz ich więcej w Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 temat przemknął mi gdzieś w tv, znawcy są spokojni, bo niby nie ma opcji ,żeby kraby przetrwały zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Co do żółwia to, przywlokłem jednego, a tak prawdę mówiąc to on mnie przywlókł,bo trzeżwy nie byłem. Wracałem od kolegi, zachwiany jak ta lala, patrzę a tu żółw sobie idzie. no to pod pache i jakoś doszliśmy. Wsadziłem go do mojego stawu i sobie tam żył przez miesiąc a potem uciekł zeżarłszy moją lilię wodną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Na Polsacie 2 był reportaż o tych krabach. W sumie to jedno w nich dobre, niszczą siatki rybakom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Łapać Panowie, pyszna kolacyjka i za darmochę Taką krabicę to strach hodować, jak jej szczypce wyrosną to, w połączeniu z zębami jadowymi samicy homo sapiens, będzie stanowiła straszliwe zagrożenie dla nas. Mało Wam tego, co macie? Wyobraźcie sobie taką teściową. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi