Skocz do zawartości

Kraby w Szczecinie

Matiz992

Rekomendowane odpowiedzi

Więc można by poprosić jakiegoś rozgarniętego modka o wyodrębnienie tego i stworzenie nowego tematu. W pewnym sensie masz rację, małe "śmieszne" zdarzenie jakim są kraby na ulicy może przerodzić się w inwazję <_<

Zastanawiam się czy kwalifikuję się na "rozgarniętego modka" i chyba niestety nie.

Nie wiem czym sobie zasłużyliśmy na tak pogardliwe określenie, ale świadczy to chyba niestety o twoim podejściu do J.pl, jest niedojrzałe ( czytaj szczeniackie ) albo własnie pogardliwe   :angry:

Edytowane przez milupa

Z opisów wynika, że te kraby rozmnażają się z rzekotką drzewna i puszką po piwie, może nie być ciekawie, zwłaszcza, że niszczą tarliska i ranią ryby.

Bardzo możliwe, że za jakiś czas trzeba będzie pójść w ślady naszych sąsiadów i zacząć sprzedawać gadziny chińskim restauracjom. :)

Niemcy nim zareagowali byli 80 milionów euro w plecy, u nas będzie mniej, bo zanim krab rybę znajdzie by ją okaleczyć, zwariuje, albo szlag go zwyczajnie trafi.

Na wiki, która niestety jest średnio sprawdzonym źródłem doszukałem się, że nie jest potwierdzone aby mogły rozmnażać się w Polsce. Jakby nie patrzeć, to przypływały do nas wcześniej setki statków z Chin a problem się nie pojawił.

Co do żółwia to, przywlokłem jednego, a tak prawdę mówiąc to on mnie przywlókł,bo trzeżwy nie byłem. Wracałem od kolegi, zachwiany jak ta lala, patrzę a tu żółw sobie idzie. no to pod pache i jakoś doszliśmy. :)

Wsadziłem go do mojego stawu i sobie tam żył przez miesiąc a potem uciekł zeżarłszy moją lilię wodną

Łapać Panowie, pyszna kolacyjka i za darmochę :P

Taką krabicę to strach hodować, jak jej szczypce wyrosną to, w połączeniu z zębami jadowymi samicy homo sapiens, będzie stanowiła straszliwe zagrożenie dla nas. Mało Wam tego, co macie? Wyobraźcie sobie taką teściową. :blink:

• Like 3