Locutus85 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Witam, użytkowników tych dwóch plecionek proszę o wypowiedź która waszym zdaniem jest lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Porównania z mikado nie mam, ale na jednym z kołowrotków nawinąłem w tym sezonie shiro. I w tej cenie nie spotkałem nic lepszego. Głośna, ale parametry trzyma nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Też mam Shiro 0,15 za ta cenę uważam, że jest dobra gra na przelotkach, ale jest wytrzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Mistrall Shiro jak na swoją cenę jest bardzo dobra, za to "wyższa" półka od Mistrala czyli Amundson jest bardzo, bardzo słaba względem cena/jakość. Jeżeli masz możliwość obejrzyj w sklepie jeszcze Mikado Trython Mega Line - sprawdzona przez kilka sezonów na sandaczach. Opisaną jako "0,12" można rozginać większość haków w główkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 W relacji cena/jakość Shiro moim zdaniem nie ma konkurencji, jest to sznurek, głośny ale naprawde dobry, uływam chyba "0,23" czyli rozmiar na grubo i nie narzekam. A cena 30 pare zeta jest jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) A ktoś z was może używał tej ceniutkiej shiro 0,10 ? Jaki też kolor używaliście, żółty czy zielony ? Obie to ta sama jakość ? Jak też z jej przekrojem, jest bardzo płaska ? Edytowane 24 Września 2013 przez Czerwc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) Najlepiej pooglądać samemu w sklepie jak jest taka możliwość... każdy może widzieć to samo inaczej .... po co kombinować swoją drogą z shiro jak PP można za 60 dyszek kupić... lub P-line...albo Duela x4 za nieznacznie więcej Edytowane 24 Września 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_tp Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Kupiłem jakiś rok temu dwie szpule. Jedna to 0,23, druga jakaś cieńsza chyba 0,15. Powiem tak: Z wytrzymałością jest nie najgorzej, ale nasmarowana jest jakąś kleistą zieloną mazią która cały czas zostawia osad na rolce i przelotkach oraz mam wrażenie, że skleja zwoje na szpuli. Ta cieńsza trochę mniej brudzi ale nie ma okrągłego przekroju. Ja osobiście wolę dołożyć trzy dyszki do PP.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Shiro polecam.Jeśli chodzi o Sensei to lepiej kup Mikado Trython, niewiele tańsza a wg mnie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) A ktoś z was może używał tej ceniutkiej shiro 0,10 ? Jaki też kolor używaliście, żółty czy zielony ? Obie to ta sama jakość ? Jak też z jej przekrojem, jest bardzo płaska ?Mam właśnie ten rozmiar. Używam od maja. Jeśli chodzi o brudzenie przelotek i rolki to prawda ale problem rozwiązuje się po 2-3 wypadach nad wodę. Leci bardzo ładnie, szeleści jak sam diabeł i kolor traci po kilkunastu wędkowaniach, co w niczym nie przeszkadza.Biorąc pod uwagę przekrój, to płaska jest, na szpulę o nominalnej pojemności 0,20 - 220m wchodzi 135m Niemniej polecam, nie strzępi się i urywa się zawsze na węzłach. Edytowane 26 Września 2013 przez pawelHERP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Od maja używam Shiro 0,10 i 0,13 (według ich rozmiarówki) Fakt, pokryta jest zieloną "plasteliną", która schodzi po kilku łowieniach. Pletka robi się bardziej miękka, traci solidnie kolor i mniej szumi. Nie strzępi się i o dziwo jest nieźle wytrzymała na uszkodzenia. Sezon solidnego wędkowania i nie stwierdzam utraty wytrzymałości. Reasumując hi-tech to na pewno nie jest ale za takie pieniądze na pewno warto ją kupić i trzymać choćby awaryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Zeszłego sezonu miałem PP i na koniec strasznie się rwała przy wyrzucie przynęty .Ten sezon postanowiłem jak najtaniej objechać i zakupiłem shiro.Grubości jakich używam tj. 0,14 . Jestem pod wrażeniem cena/jakość .Racja farbowała , ale PP tak samo.Ma kilka minusów takich jak ;szumienie i moim zdaniem zasłaba wytrzymałość na węzle . Jedyne co mnie przekonało do zakupu to cena i nie żałuje , a wręcz przeciwnie jestem zadowolony. Napewno już PP nigdy nie zakupię bo moim zdaniem jest niewarta tych pieniędzy . A więc jeśli ktoś ma ograniczony budżet to napewno warto wybrać plecionkę shiro .Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Podejrzewam że nie miałeś oryginalnej PP i stąd te wady, przerobilem kilka PP w życiu i teraz też na nią łowię z pewnego źródła psulek 10lb drugi sezon (jeziora) i straciłem może z 5 m ostatnich. Strat nie miałem o brodach nie wspominam bo też się nie robiły, jedynie kolor trochę wyblakl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Całkiem możliwe i co prawda dziwne.Plecionka była zakupiona na metry prosto z od dystrybutora na PL . W każdym bądz razie nawet jeśli z nią było coś nie tak co może być realne w dzisiejszych czasach to i tak już nigdy PP nie zakupię bo wolę kupić towar mniej znany ( niepodrabiany ) lub nowość. Dla mnie przygoda z PP się skończyła . Może akurat tak pechowo trafiłem, ale wytrzymała ona do początku września i tak zacząłem rwać , że nastąpiła natychmiastowa wymiana. Też tak myśle , że coś było na rzeczy z tego względu , ze wszyscy zachwalają .W każdym bądz razie shiro zapowiada się , że zaliczy przyszły sezon . Narazie nie widzę jakichkolwiek oznak osłabienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) Zeszłej jesieni, z braku wyboru w miejscowym sklepie i mojej pilnej potrzeby stałem się posiadaczem plecionki Sensei fluo 0,16. Plecionka zajefajna, obskoczyłem nią do końca sezon. Na ten rok kupiłem dodatkowo wersje zieloną. Łowię głównie w rzekach Wisła i Narew. Plecionka mocna, zero splątań i cena śmieszna za 150m zielonej płaciłem 34 zeta. Jestem mega zadowolony, że ją odkryłem. Kolega ma X-PLODE i jest do d.. choć droższa nie trzyma średnicy na odcinku kilku metrów są prze grubienia ,plącze i rwie mu się to jakoś. Edytowane 27 Września 2013 przez fryc203 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 szkoda że ani jedna ani druga nie jest w kolorze czerwonym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Shiro 0,15 mam juz 3 sezon, w tym roku wiosną przewinałem na druga stronę niedawno zakupiłem 0,10 pod jesienne bolki i sandacze na lekko, póki co jest ok i nawet na ich 0,10 ( pod mikrometrem wychodzi mi jakieś 0,132 ) da radę rozgiąć co niektóre haki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi