WOBLER-W1 Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 FARBY : Nie wiem na ile pomocne będą te informacje o farbach , ale malujący wszelkiego rodzaju pistolecikami pewnie coś ciekawego znajdą . http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=104&t=16360&view=print 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Dragon to szit jakich mało- więcej rozpuszczalnika niż żywicy. Po trzech wypadach na ryby będziesz miał gołą farbę na korpusie. I żre farby, które nie powinny reagować. Może nie tyle żre co rozpuszcza, przynajmniej tak to wyglądało. A skoro już jestem przy chemii i trolowaniu Dragona- szpachla drewniana też jest do du..y. Za to klej dwuskładnikowy można brać- jak smok dziewice Edytowane 18 Lutego 2014 przez Piotrek Sukingaad 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Kolega ma jakies swoje stare wobki lakierowane Dragonem i mówi,że nic mu nie poschodziło.W planach i tak mam Hartzlacka,bo trochę szkoda roboty na eksperymenty,ale myślałem,że może ten Dragon też da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ja lakierowałem w ub. roku dragonem- i już wystarczy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam. Czy używa ktoś może perłowego koloru do malowania wobków?Dokładnie mam na myśli białą perłę ewentualnie może być z dodatkiem brokatu. I czy jest dostępny taki kolorek np. w sprayu? Może mi coś polecicie oczywiście za rozsądne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Ja używam białej perły Testors ale to do aerografu. Jeżeli chodzi o spray to pomaluj srebro/biały transparentnym kameleonem i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Uzywam białej perły pod wobki oklejane kalką, tylko ze to farby do aerografu Createxa, mozna kupic na znanym portalu aukcyjnym. Jest dostepne kilka koloróww tym biała perła w buteleczkach 60ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Jak może być "śmierdząca" to może przejdź się do mieszalni farb dla lakierników samochodowych i tam popytaj. Wiem, że w niektórych mieszalniach robią spraye. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 A czy taką farbę do aerografu można nakładać pędzelkiem itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 A czy taką farbę do aerografu można nakładać pędzelkiem itpTak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Jeszcze jedno pytanko. Czy lakier który dam ostatecznie ( domalux silver c) lekko ściemnieje po wyschnięciu? Chodzi mi o to czy brzyszek woblerka który przykładowo będzie biały po wyschnięciu lakieru nabierze lekko zółtej barwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Domalux ma tendencje do żółknięcia.Osobiście wole hatrz lack, szybciej schnie i nie żółknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Mi właśnie bardziej odpowiada to zółknięcie bo jak wiadomo jakaś tam rybka nie jest do końca biała na brzuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Domalux ma tendencje do żółknięcia.Osobiście wole hatrz lack, szybciej schnie i nie żółknie Obydwa lakiery żółkną. Kwestia czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Przy hartz lacku jeszcze nie zdążyłem tego zauważyć, jeżeli tak się dziej to zapewne znacznie późnej Co do samego żółknięcia znacznie przyspiesza je światło słoneczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (...)Co do samego żółknięcia znacznie przyspiesza je światło słonecznePrzede wszystkim temperatura. Jak będą w torbie - ale zostawionej w samochodzie, w upalny dzień - nabiorą słomkowej barwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Czy ktoś miał do czynienia z zimną angobą? Jest to farba do malowania ceramiki i tak się składa że mam dostęp do kilku kolorów. Gdzieś wyczytałem że nadaje się też do malowania tworzyw sztucznych, drewna i metali. Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na temat składu tych farb i nie wiem czy nie pogryzą się z lakierem czy inną farbą. Za wszelkie informację na temat właściwości będę wdzięczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Zacząłem naukę z oklejaiem korpusów (oklejam tylko boki i narazie surowe korpusy)i teraz pytanie. Czy klej obuwniczy (poliuretanowy) będzie trzymał się emali nitro (śnieżka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyspinek17 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Witam, tak jak w tytule mam pytanie jakie spraye nie będą gryzły się z Hartzlackiem ? Działo mi się np. z Den Bravenem tak, że na niaktórych wobkach pomarszczone było pod lakierem farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Im bardziej śmierdzi chemią tym mniejsza szansa, że się pogryzie. AutoK na przykład daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabello Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) MOTIP... P.S. http://jerkbait.pl/topic/32425-lurebuilding-linki-do-wa%C5%BCnych-w%C4%85tk%C3%B3w/ Edytowane 10 Marca 2014 przez kabello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 MOTIPy nie gryzą się w większością lakierów numer jeden lakier teraz u nas to DOMALUX szybkoschnący 0.8L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diora Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Witam serdeczniemoze ma ktos doswiadczenie z lakierem podanym w linkuczytałem szukałem jednak wszystkie polecane na forum 1 litr troszke duże jak na moje kilka pierwszych żuków http://alefarby.pl/lakiery/2654-PPG-Domalux-bezpodkladowy-polysk-0-5L.html nadmienie ze maluje farbami akrylowymi zestaw z empiku typowa amatorszczyzna hehedziekuje za rady pozdrawiamDawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Coś słabo szukasz, hartzlack uznawany za jeden z lepszych lakierów jest w puszkach 330ml.Ludzie czy to tak trudno poświecić 3 minuty i coś znaleźć ? Lepiej klepać te same posty co 2 dni Bez pozdrowieńBartek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi