Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance Mark 5x Pro z USA

raf7

Pytanie

Witam wszystkich - na początku zaznaczę, że przeczytałem chyba wszystkie możliwe posty w tym temacie, ale nadal nie mam pewności. Otóż pytanie moje brzmi czy to echo - konkretnie Lowrance Mark 5x Pro będzie miało po sprowadzeniu z USA Polskie menu i metryczne jednostki ?

Pozdrawiam

Rafał

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Generacja Mark 5 i Elite 5 na 99% mają system metryczny i język Polski. Mam Marka 5x Pro, Kolega miał Dsi i obydwa miałem. Elity 5 z USA z tego co widziałem to mają. Jak chcesz Marka 5x Pro z USA w dobrej cenie chyba to mogę sprzedać swojego.

• 0

Witam .

Chce dokonać zakupu LOWRANCE MARK 5 X pro z Kanady. Czy ona także będzie posiadała menu w języku polskim i  skalę w metrach, oraz czy nie będziew niej jakiejś blokady

zakupu ma dokonać osoba z rodziny po czym wypakować sondęz oryginalnego pudełka i bez paragonu wysłać ja do Polski.

Moje pytanie brzmi -Czy w ten sposób jest jakać szansa na uniknięcie opłat celnych i podatku vat?

Paweł

• 0

Jak trafi paczka celny i zostanie zatrzymana to nawet nie pomoże deklaracja że to prezent , używka , itp. i trzeba będzie zapłacic cło okolo 100 dolców ,coraz więcej trafia paczek i zabawek na celny.

Jak Ci się uda to masz szczęście.

Edytowane przez Kajtelek2

• 0

Witam .

Chce dokonać zakupu LOWRANCE MARK 5 X pro z Kanady. Czy ona także będzie posiadała menu w języku polskim i  skalę w metrach, oraz czy nie będziew niej jakiejś blokady

zakupu ma dokonać osoba z rodziny po czym wypakować sondęz oryginalnego pudełka i bez paragonu wysłać ja do Polski.

Moje pytanie brzmi -Czy w ten sposób jest jakać szansa na uniknięcie opłat celnych i podatku vat?

Pawel

Ja kolego sciagalem z USA 2 szt. DSI tylko bez opakowania i przeszlo

Edytowane przez krakus

• 0

Jak trafi paczka celny i zostanie zatrzymana to nawet nie pomoże deklaracja że to prezent , używka , itp. i trzeba będzie zapłacic cło okolo 100 dolców ,coraz więcej trafia paczek i zabawek na celny.

Jak Ci się uda to masz szczęście.

Kolego - przecież od dłuższego czasu cło na elektronikę z USA wynosi 0% więc jak ci mogą cokolwiek naliczyć ? Co najwyżej Vat mogą naliczyc 23% i akcyzę.  

Edytowane przez raf7

• 0

Nie rozumiem po co kombinować i ciągać coś zza wielkiej wody dal kilku groszy ?Gwarancji brak! Ciekawe co zrobisz jak po przysłaniu do PL okaże się że coś jest nie halo.To nie jest różnica dla której warto kombinować .Nie wiem jak ma Lowrance , ale radził bym dowiedzieć się jak jest z serwisem sprowadzonych urządzeń do PL żeby się nie okazało tak jak np. w przypadku shimano i w razie problemu zostaniesz na ''lodzie'' . Przemyśl ten zakup i zrób jak uważasz  :rolleyes:

• 0

Kolego - przecież od dłuższego czasu cło na elektronikę z USA wynosi 0% więc jak ci mogą cokolwiek naliczyć ? Co najwyżej Vat mogą naliczyc 23% i akcyzę.  

No to rzeczywiście oszczędność. Ile było cła 2-3%? Przy wartości Marka 5xpro oszczędzisz 20-30 zł. Będzie można życie sobie jakoś ułożyć...  :lol:

• 0

No troche się nie zgodzę z tą oszczędnością. Skoro ta sonda kosztuje u nas w PL ok 1100zł a w stanach 160 $ i 40 przesyłka to po kursie 3,20 zł za dolara wychodzi jakieś 650zł czyli nie 20-30zł a jakieś 500 można mieć w kieszeni a to dla mnie już DUŻO :-).

Edytowane przez pablo__20

• 0

No troche się nie zgodzę z tą oszczędnością. Skoro ta sonda kosztuje u nas w PL ok 1100zł a w stanach 160 $ i 40 przesyłka to po kursie 3,20 zł za dolara wychodzi jakieś 650zł czyli nie 20-30zł a jakieś 500 można mieć w kieszeni a to dla mnie już DUŻO :-).

Minus to tylko servis gwarancyjny a tak to bardzo oplacalna sprawa bynajmniej tak jak ja ze znajomym to robilem :)

ps zawsze mozesz poszukac wsród swoich znajomych osoby która sie zdecyduje na taki zakup to wyjdzie jeszcze taniej :)

• 0

Sprowadzeni echa zza wielkiej wody to spora oszczędność. Pisałem o oszczędzaniu na samym cle czyli tych kilku procentach.

• 0

Generacja Mark 5 i Elite 5 na 99% mają system metryczny i język Polski. Mam Marka 5x Pro, Kolega miał Dsi i obydwa miałem. Elity 5 z USA z tego co widziałem to mają. Jak chcesz Marka 5x Pro z USA w dobrej cenie chyba to mogę sprzedać swojego.

Hej ! Masz jeszcze do sprzedania te Echo?