godski Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Czy można tytułowego TP bardziej "uStellić" ? Do dać łożysko tu i ówdzie. Skoro w TP SW 4000 się da to może ktoś ma doświadczenia z TP 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Po co ulepszać doskonałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Skoro do SW się dało to i pewnie tutaj można. Nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Skoro do SW się dało to i pewnie tutaj można. Nie zaszkodziDaj linka ze schematem, zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Kiedyś umiałem znależć tutaj schematy: http://fservice.shimano.co.jp/part/ Zapomniałem jak to sie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) Próbowałem w 11'TP 2500S, na wałku worma, niestety po zamianie plastikowych tulejek part. 65 na łożycha ciężej kręcił, myslę że to wina takiej mikropodkładki part. 97(podejżewam że w stelli i vanku ma inne wymiary wewnętrzne)http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/02690.pdf Edytowane 25 Października 2013 przez stugrzeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Jak znajdujesz schematy na tej stronie? Bo przecież japoński tylko Mefi zna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Jak znajdujesz schematy na tej stronie? Bo przecież japoński tylko Mefi zna... :lol: Trzeba robić przekładki z cienkich podkładek jak za mocno spasujesz łożysko to będzie ocierać o wałek i ciężej będzie kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 I Ja tu masz wszystkie kręcioły (nowożytne): http://fservice.shimano.co.jp/part/01/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) Patrząc po schemacie raczej bezkolizyjnie od dupki worma wymienić ślizg teflonowy na łożysko i nic więcej.Podobnie w TP SW4000XG wymieniłem od dupki, natomiast od góry nic nie kombinowałem. Edytowane 24 Września 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) :lol: Trzeba robić przekładki z cienkich podkładek jak za mocno spasujesz łożysko to będzie ocierać o wałek i ciężej będzie kręcić.To nie tak,oryginalna podkładka ma wymiar łożyska, jeśli zamienisz teflon na łożycho to slizg zewnętrzny jest nieruchomy a wewnętrzny sie obraca, stosujac oryginalna podkładkę dolny slizg przestaje się obracać bo go podkładka "uwiera"podkładka jest dociskana przez part.96 Edytowane 24 Września 2013 przez stugrzeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Patrząc po schemacie raczej bezkolizyjnie od dupki worma wymienić ślizg teflonowy na łożysko i nic więcej.Podobnie w TP SW4000XG wymieniłem od dupki, natomiast od góry nic nie kombinowałem.Jak to nie kombinowałeś? A łozysko ośki przy srubie? 8x5x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Tak i przy łożysku prawidłowo powinny być 2 podkładki od strony worma o średnicy pierścienia wewnętrznego łożyska( aby oddzielała nieruchomy pierścień zewnętrzny łożyska od wewnętrznego ruchomego z wormem) natomiast za łożyskiem podkładka o średnicy zewnętrznej takiej jak pierścień łożyska zewnętrzny i o otworze większym od pierścienia wewnętrznego( powinna oddzielać ruchomy pierścień wewnętrzny z wormem od powierzchni części mr.104. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) Jak to nie kombinowałeś? A łozysko ośki przy srubie? 8x5x2.Andrzej mówię o wormie, tam to oczywista, że tak, jeszcze wstawiłem tam taki stabilizator plastikowy(łączy jakby oś z łożyskiem-tzn. likwiduje luz). Edytowane 24 Września 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Ja myslę że wystarczy tylko "za łożyskiem podkładka o średnicy zewnętrznej takiej jak pierścień łożyska zewnętrzny i o otworze większym od pierścienia wewnętrznego"Ciekawe jakie wymiary ma taka podkładka w Stelli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Panowie dużo wam dał ten tjuning przez małe 't' ale tak szczerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Szczerze to tylesamo co alusy w Syrence 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 hahah tak myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) To tylko zabawa. Duzo wolnego czasu i wolne środki.... Dziękuję @Sturzeg za przypomnienie. Edytowane 24 Września 2013 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 tp 4000 2011 JDM.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 To tylko zabawa. Duzo wolnego czasu i wolne środki....Jest rozwiązanie: w wolnym czasie na rybki a za wolne środki kup sobie stellkę i nie będzie trzeba TP upodabniać ilością łożysk do stellki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Jest rozwiązanie: w wolnym czasie na rybki a za wolne środki kup sobie stellkę i nie będzie trzeba TP upodabniać ilością łożysk do stellki Ale TP lepiej kręci od Stelki (moim zdaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Jest rozwiązanie: w wolnym czasie na rybki a za wolne środki kup sobie stellkę i nie będzie trzeba TP upodabniać ilością łożysk do stellki Środki są wolne , ale ograniczone. Za Stelkę 2 tysiecy nie dam i już . Bariera 1500 nie do przebicia. A ten wolny czas to zazwyczaj kilka godzin lub godzina co pewien czas. Tak aby na Jerka wejść lub w Japan poszperać. Koło Janek bezrybie panuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Ale TP lepiej kręci od Stelki (moim zdaniem)Teraz już wiem dlaczego Stelle są do d...y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Po co ulepszać doskonałe ..z nudów:S..Nie lepiej ten czas spędzić nad wodą,imho ten młynek nie potrzebuje niczego...jest rewelacyjny... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi