Skocz do zawartości

Agrafki

Bzyku_z

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepsze i najmocniejsze jakie miałem, chłopaki wyciągają nimi sumy i co najwyżej się zaciągają :)  Nie trzeba odpinać przy zmianie przynęt.

http://www.kingshad.pl/agrafka-team-relax-atr15mm-p-31796.html

http://www.kingshad.pl/agrafka-team-relax-atr20mm-p-32008.html

Mam też te agrafki od gościa z kingshad, potwierdzam są bardzo mocne ma je w dwóch rozmiarach , sandaczowe i sumowe.

Dodam jeszcze że fajnie jednym ruchem zmienia się przynętę.

Czy do jerków typu Slider 10/12 lepsza bedzie ta większa 20 mm sumowa czy ta mniejsza 15 mm?

kręciłem je z 3lata temu, teraz biorę od kolegi, robi się je naprawdę prosto ,wystarczy odrobina wprawy i znajomość odpowiednich manewrów szczypcami ,

ciężko je opisać, najprościej będzie fotkami mogę wam zrobić, ale nie dzisiaj.

jak znajdziesz chwilę to poproszę o fotki- z chęcią potrenuję :)  

Ja używam od jakiegoś czasu 15mm, są wyjątkowo mocne, slider to dla nich żaden problem, poniżej fotki, tak na szybko telefonem więc jakość mizerna ale coś tam widać. Slider 12 + 4L wody w swobodnym zwisie :)

oqkn.jpg

0ezw.jpg

2feo.jpg

elv4.jpg

quuf.jpg

7cpu.jpg

Nie wiem w jakich rozmiarach ,ale wiem że Art-Rod też robi takie agrafki,używam raczej mniejszych stąd nie odpowiem jaki górny wymiar mają.Wiem tylko że najmniejszych nie mogę uszkodzić w żaden sposób linką 10lb,a są na tyle małe że mam problem ogarnąć to palcami w trakcie zmiany przynęty.Sprawę braku krętlików rozwiązałem sam, przy pomocy samodzielnego montażu przyponów :)

Rozmawiałem właśnie z gościem z portalu wyżej. Agrafki uzyte w moim teście nie były jego produkcji. Twierdzi,że jego są mocniejsze.

Juz zamówione. Jak dojdą to je trochę porozginam  ;)

Witam .

Proszę wykonać szczegółowe testy,a rzeczywistość nie będzie tak różowa.

Moje testy wypadły na nie korzyść tych agrafek. W ekstremalnych warunkach szczególnie w połowach suma przez duże "S" ten wyrób nie sprawdza się.

Są w połowach i holu tej ryby przedziwne nieraz sytuacje i zastosowanie tej agrafki wiąże się z dużym ryzykiem utraty okazu i przynęty z którą nota bene dalej pływa ryba.

Idealnym moim zdaniem jest wzór agrafki firmy Spinwal,ale wykonany z innego drutu ( dental 0,6 - 0,7 i 1mm ) i z odpowiednio dopracowanym oczkiem zaczepu.

Porządnie wykonana taka agrafka nie jest w stanie się odpiąć,a w ekstremalnych sytacjach zawiązuje sie w chińską ósemkę.

Wiem,bo sam takie agrafki dla własnych potrzeb wykonuję. Jedną z pierwszych partii otrzymał Pan Ireneusz Matuszewski  z Fishing Center.

Pozdrawiam

Józef Leśniak