francisco scaramanga Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) Witam Zastanawiam się nad zakupem zestawu do dość ciężkiego castingu Ciężar przynęt do ok 40 gram, głównie kogutki, długość wędki do ok 2 m.Jeżeli chodzi o multiplikator to chodzi mi po głowie Daiwa Ryoga 1016hl, jednak może być inny, Wędzisko ... Spróbował bym czegoś z St. Croix lub coś innego Jeżeli ktoś coś może poradzić, serdeczne dzięki. Edytowane 26 Września 2013 przez francisco scaramanga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 RYOGA 1016HL moim zdaniem super na bank sobie poradzi z 40 gramowymi kogutami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 WitamJeżeli myślisz o St.Croix to kije z dużym zapasem mocy, do 40g uważam że wystarczyłby Ci np Avid do 1ozJa mam do 18g i rzucam 22-25g + guma 3", 4", oczywiście na ZZ , na rzeke z dużym nurtem i głęboką może być ciut za mało.Długość do 2m - spoko (zwłaszcza na Wigry; łowię z takiej samej) pozdrawiamsławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Phenix tx 715l-c Czy na GS masz zamiar robić trzęsienie ziemi? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 29 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 WitamJeżeli myślisz o St.Croix to kije z dużym zapasem mocy, do 40g uważam że wystarczyłby Ci np Avid do 1ozJa mam do 18g i rzucam 22-25g + guma 3", 4", oczywiście na ZZ , na rzeke z dużym nurtem i głęboką może być ciut za mało.Długość do 2m - spoko (zwłaszcza na Wigry; łowię z takiej samej) pozdrawiamsławek Zastanawiam się czy nie wybrać tego modelu: LEC66MHF 1,98m MH Fast 1 6-10kg 10,6-28,4g 125g 6 Wydaje mi się, że ta wędeczka powinna nieźle sobie dawać radę?!? Jest jeszcze coś takiego: AVC66HF 1,98 m H Fast 1 7-12 kg 11-43 g 130 g 2 ale nie wiem czy to już nie będzie za mocna pała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 LEC66MHF do 40gram smialo ,potrafi duzo duzo wiecej,ale 40,50gram jest wydaje mi sie optimum,a AVC66HF tutaj 70,80gram nie bedzie przesada,chociaz czemu nie kijek w wersji 7stop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 29 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Wiesz 7 stopowe kije juz mam i odnoszę wrażenie, że te krótsze na łódź będą się lepiej sprawdzały do cięższych przynęt. Ale 7 stopowa elitka do 5/8 to jeden z moich ulubionych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Bierz Elitkę i sie nie zastanawiaj. Znajomy ma 7-stopową, zadowolony, ale powiedział ; następna będzie krótsza przy dużym wietrze nawet kilkanaście cm robi swoje pozdrawiam i "połamania"sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe-te-ro Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Zdecydowanie elita . Mam ale te starsza ( brązowa ) 213cm sprawowana z anaresem dc7 i nie zamienne na nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 7 stopowa ?!?Na 7 stopową łowię ...........wróć mam 7 stopową (spinning) do 21 gram i rzadko na nią łowię, dlatego myślę o tej: LEC66MHF 1,98m MH Fast 1 6-10kg 10,6-28,4g 125g 6 Pod ciężkiego koguta chyba będzie ok?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi