Skocz do zawartości

Shimano Stella SW 2013

mrWhite7

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś nie wyobrażam sobie spiningowania kołowrotkami wielkości stell 30 000 czy daiwa dogfight. To są olbrzymie kołowrotki, bardzo ciężkie (ponad 800 gram). Wyobrażam je sobie podczas jigowania. Ale rzucanie? Zdecydowanie nie.

a poza tym ryba tez musi mieć jakieś szanse.

Jednakże planuje swoje zakupy długo terminowo. Wiem że gdy raz spróbuję ryb z tamtego świata to, będzie to nowy narkotyk. Więc biorę też pod uwagę to że będę chciał tam powtarzać wyjazdy i jednym z celów będze również tuńczyk. Więc dla tego staram sie wypośrodkować  wybór kołowrotków aby obsłużyć i to i to.

Jakoś nie wyobrażam sobie spiningowania kołowrotkami wielkości stell 30 000 czy daiwa dogfight. To są olbrzymie kołowrotki, bardzo ciężkie (ponad 800 gram). Wyobrażam je sobie podczas jigowania. Ale rzucanie? Zdecydowanie nie.

a poza tym ryba tez musi mieć jakieś szanse.

Jednakże planuje swoje zakupy długo terminowo. Wiem że gdy raz spróbuję ryb z tamtego świata to, będzie to nowy narkotyk. Więc biorę też pod uwagę to że będę chciał tam powtarzać wyjazdy i jednym z celów będze również tuńczyk. Więc dla tego staram sie wypośrodkować  wybór kołowrotków aby obsłużyć i to i to.

Daj znać jak sprzęt się sprawdził bo poligon doświadczalny bedzie naprawde ciezki :) 

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Doszły mnie słuchy , że stella '13 SW w rozmarze 4000 , czyli najmniejsza ma feler ? wadę ? chyba jest naprawdę do D... ? W GMP ( górne martwe położenie ) szpuli nie jest możliwe otworzenie kabłąka :o  Dowiedziałem sie o tym od naszego forumowego kolegi , który jest posiadaczem takowej stellki . Opisał to mniej więcej tak , że podczas łowienia jak szpula osiągnie GMP nie mozna otworzyć kabłąka , kabłąk zatrzymuje się na szpuli , brakuje ok 1cm :blink:  Szok , nieporozumienie , lub kita mi wciska :lol:  Postaram się o fotki , za tydzień . Ciekaw jestem jak u Marka MIGOTKA te większe modele , czy też tak mają ?

• Like 1

Doszły mnie słuchy , że stella '13 SW w rozmarze 4000 , czyli najmniejsza ma feler ? wadę ? chyba jest naprawdę do D... ? W GMP ( górne martwe położenie ) szpuli nie jest możliwe otworzenie kabłąka :o  Dowiedziałem sie o tym od naszego forumowego kolegi , który jest posiadaczem takowej stellki . Opisał to mniej więcej tak , że podczas łowienia jak szpula osiągnie GMP nie mozna otworzyć kabłąka , kabłąk zatrzymuje się na szpuli , brakuje ok 1cm :blink:  Szok , nieporozumienie , lub kita mi wciska :lol:  Postaram się o fotki , za tydzień . Ciekaw jestem jak u Marka MIGOTKA te większe modele , czy też tak mają ?

Kit Ci wciska  :D Mam 4000 i nie występuje ten problem

W modelu 10 000 pg 2013 ten problem nie występuje. Ale tam brak zbijaka nawet :P Jest tylko jakiś mały hamulec mający za zadanie  przypomnieć że należy zamknąć kabłąk

Model 20 000 z 2008 roku tez nie ma takiej przypadłości. I podobnie jak powyżej

• 3 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...

nawet kołowrotki za gruba kasę się psują(podejrzewam hol kołowrotkiem a nie kijem),widać duży morski model stelki SW

obstawiam zerwany gwint w kole,zebiska wytrzymały,hol rotorem hehe

https://www.youtube.com/watch?v=ijkB_udEkgI#t=13

Edytowane przez hasior
  • Like 1

nawet kołowrotki za gruba kasę się psują(podejrzewam hol kołowrotkiem a nie kijem),widać duży morski model stelki SW

obstawiam zerwany gwint w kole,zebiska wytrzymały,hol rotorem hehe

https://www.youtube.com/watch?v=ijkB_udEkgI#t=13

Wystarczylo poczytac jerkbaita i niejakiego @Bujo, co twierdzil, ze Stella '13 SW jest do d..y, takie to proste :) 

Witam,

Skoro kolowrotek na tunczyki to ma je wytrzymac, nie widze roznicy pomiedzy np. stelka freshwater rozpadajaca sie na boleniu 80 cm. Ot po prostu do d..y i trzeba sie z tym pogodzic :) :) :)

Bujo

P.S. Wedle tej mojej filozofi to Auuuudi i Volks cos tam tez sa do d..y i to bardzo !

Edytowane przez Bujo