Skocz do zawartości

Shimano Stella SW 2013

mrWhite7

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepszy model Stella 08 sw nowa daiwa 2014 expedition jest lepsza jak 13 swb ale service daiwa jest tragiczny

Piersza expedition 5500 drugi swb 30000 trzecia sw 08 z 25000 jm szpola i raczka

post-59476-0-70305300-1424799967_thumb.jpg

Edytowane przez sharkfishing
  • Like 1

Moim zdaniem oni jadą z tymi stellami jak z korbą w studni.czasem widać jak brakuje siły w łapie to tylko nawijka korba,

predzej czy później coś pizgnie,przeciętny człowiek worek kartofli na plecy sobie wrzuci to co korby nie ukręci? :D ,jak ryba po kilkadziesiąt kg.

a takich speców nie brakuje.

ale co tam,jedna stella będzie do dupy to sobie 5 szt dokupi i dalej jazda :D

Moim skromnym zdaniem tuńczyk złowiony na filmie jest przyłowem co chyba ewidentnie widać podczas próby wciągnięcia ryby na pokład łodzi. Jeśli ktoś uważa że użyty sprzęt jest dopasowany do rozmiaru złowionej ryby to chyba tylko na zasadzie "na lekko".

Po pierwsze na filmie zlowiono halibuta nie tune 20-25 halibut nie walczy ciagniesz go jak kilowy odwaznik z dna co do wielkosci sprzetu do ryb to chyba nikomu nie musze mowic do jakich rozmiarow dorastaja te ryby lecz nawet duze sztuki za waleczne nie sa z wlasnego doswiaczenia wiem ze 180lbs halibut walczy jak 50 lbs yft a co do wyboru sprzentu na ocean nigdy nie jest za duzy moj standart zaczyna sie od min 400 yards 60 lbs plecionki wiem ze na slodkiej wodzie wedkarzom zabrzmi to jak bajka ale na wlasnej skorze doswiadczylem ze ,,ryba" potrafi wyciongnac ponad kilimetr plecionki na 25 kg plus hamulcu

Ok myslalem ze tego powyzej a wracajac do tematu duzo wedkarzy nie ma pojecia ze kolowrotek spinningowy to nie multiplikator plus sa leniwi a tu jest cala frajda kiedy na spinning trzeba sie pogimnastykowac kijem co do dbania o sprzent w tym wypadku Stella to np w US podchodzi sie bardzo wyluzowanym wiekszosc drogiego sprzetu a wedki wszczegulnosci ma dozywotnia gwarancje Stella ma platinum service plan czyli nie dluzej jak 24 godz w serwisie czyli wysylajac go w poniedzialek masz go spowrotem w piatek max w sobote zregoly po paru powarzniejszych naprawach dostaje sie nowy

Kolego sharkfishing dyskutujemy na temat filmów z poprzedniej strony na których jest tuńczyk i jego ofiara w postaci Stelli.

Tunczyki to nie tylko polowy na martwe ryby jak na Discovery ''Stawka warta tunczyka'' ale rowniez poppery, mocne wedki i spin w postaci roznych Stelek czy Saltig. Co by ci ulatwic zrozumienie problemu ( skopiowane z japantackle.com):

18000HG: GT popping, tuna up to 70kg,

20000PG: Super deep jigging using 200-300gram for 100-150m deep for amber, Iso-maguro. Marlines.

30000: Black fin tuna 80-100kg over, Marlines.

Bujo

Jak by kolega zauwarzyl to na pierwszym moim poscie jest zdjecia czesci moiego sprzentu mysle ze wiem I czym kolega mowi duzo wedkarzy z YouTube ktorych filmy zamieszczacie Mike z synith rod kill z black hole crazy all z tactical merv z strategic znam osobiscie

Tunczyki to nie tylko polowy na martwe ryby jak na Discovery ''Stawka warta tunczyka'' ale rowniez poppery, mocne wedki i spin w postaci roznych Stelek czy Saltig. Co by ci ulatwic zrozumienie problemu ( skopiowane z japantackle.com):

18000HG: GT popping, tuna up to 70kg,

20000PG: Super deep jigging using 200-300gram for 100-150m deep for amber, Iso-maguro. Marlines.

30000: Black fin tuna 80-100kg over, Marlines.

Bujo

Nie no normalnie jesteś moim oknem na świat. Skoro wkleiłeś to teraz sobie na spokojnie przeczytaj jakie są sugerowane przez producenta ograniczenia wagowe poławianych ryb na dany model kołowrotka i porównaj to z rozmiarami do jakich dorastają tuńczyki.

Nie no normalnie jesteś moim oknem na świat. Skoro wkleiłeś to teraz sobie na spokojnie przeczytaj jakie są sugerowane przez producenta ograniczenia wagowe poławianych ryb na dany model kołowrotka i porównaj to z rozmiarami do jakich dorastają tuńczyki.

No jasne, przeciez jesli stelka byla 18000 i raz trafil sie tunczyk ciut wiekszy to przeciez musiala jeb..c, jak ja moglem tego nie zrozumiec :( przepraszam cie bardzo i zycze powodzenia w tuna popping przy uzyciu wklejonego zestawu.

Znam mozliwiscu sprzetowe i sugestie producentow ale nie wiem jak dla kolegi ma znaczenie bo dla mnie nie ma zadnych poprostu staram sie dociongnac rybe bez wzglendu na koszt jak sprzet nie wytrzyma to naprawia (jak juz wspomnialem shimano USA ma chyba najlepszy service na swiecie)a jak nie to poprostu kupie drugi

Nie urodzilem sie w Polsce wyjechalem jako 8 letnie dziecko (dzisiaj mam 39)a Polskich znakow nigdy nawet nie mialem nie pribuje sie wymondzac zgadzam sie z wami ze krecic korba jak od studni to poprostu ktos nie ma pojecia o lowieniu to jest poprostu zez nie lowienie ryb nie chce lowic 14ft hammerheads na 10000 size kolowrotek wiec tak naprawde mowimy o tym samym i mamy takue same zdanie tylko sie nie rozumiemy najprawdopodobnie przez muj sposub wypowiedzi wlinczylem sie do rozmowy tylko dlatego ze jest tu duzo pytan na temat stelli a ja uzywam tego kolowrotka od wczesnych lat 90 jeszcze w malych rizmarach jeden mam do dzis chodzi jak nowy mimio 20 paru lat