sharkfishing Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 (edytowane) Wyglada lepiej od oryginału. To fakt. Jedynie pojemność szpuli jak na rozmiar 7000 okazała sie zaskakująco mała. Liczyłem, że wejdzie ok 250m plecionki 0,32 a tu klops. Weszło moze lekko ponad połowę. Musze poszukać innej, cieńszej Ale na pewno nie zamieniłbym tej szpuli na oryginałNie wiem jak nawijales ale mi weszło 250-260 metrów .32 mm (daiwa j braid ) na 6000 wchodziło .3 mm 275 m spiderwire invisi .Spruboj nawinac ciasniej ja zawsze przy nawijaniu daje jakieś 5 kg oporu Edytowane 16 Lipca 2016 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Ma ktoś sprzedać SW10000PG ?Który rok ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Wyglada lepiej od oryginału. To fakt. Jedynie pojemność szpuli jak na rozmiar 7000 okazała sie zaskakująco mała. Liczyłem, że wejdzie ok 250m plecionki 0,32 a tu klops. Weszło moze lekko ponad połowę. Musze poszukać innej, cieńszej Ale na pewno nie zamieniłbym tej szpuli na oryginałSprobuj spidewire invisibraid 20 lbs ma breaking point około 50 lbs czyli grubo ponad 20 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Który rok ? 2013 - sorka uznałem że jak pisze w temacie Stella SW2013 to nie muszę tego dodawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 2013 - sorka uznałem że jak pisze w temacie Stella SW2013 to nie muszę tego dodawać Tez tak myślałem ale zmylilo mnie sw(08) a 2013 ma oznaczenie swb ale wracając do tematu poszukaj 360tuna.com w dziale buy/trade/sell- znajdź sprzedawcę dentex76 ,pewny gość Andrea z Włoch placisz PayPal i masz problem z głowy wysyła błyskawicznie przynajmniej do US .Część rzeczy ma nowych część używanych w stanie jak nowe .Tu masz link do jego ostatniej sprzedaży: http://360tuna.com/threads/wts-shimano-stella-swb-5k-13.47236/Ps: napisze dzisiaj do niego o email kontaktowy jak mi odpisze dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 2013 - sorka uznałem że jak pisze w temacie Stella SW2013 to nie muszę tego dodawać Tez tak myślałem ale zmylilo mnie sw(08) a 2013 ma oznaczenie swb ale wracając do tematu poszukaj 360tuna.com w dziale buy/trade/sell- znajdź sprzedawcę dentex76 ,pewny gość Andrea z Włoch placisz PayPal i masz problem z głowy wysyła błyskawicznie przynajmniej do US .Część rzeczy ma nowych część używanych w stanie jak nowe .Tu masz link do jego ostatniej sprzedaży: http://360tuna.com/threads/wts-shimano-stella-swb-5k-13.47236/Ps: napisze dzisiaj do niego o email kontaktowy jak mi odpisze dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Wyglada lepiej od oryginału. To fakt. Jedynie pojemność szpuli jak na rozmiar 7000 okazała sie zaskakująco mała. Liczyłem, że wejdzie ok 250m plecionki 0,32 a tu klops. Weszło moze lekko ponad połowę. Musze poszukać innej, cieńszej Ale na pewno nie zamieniłbym tej szpuli na oryginałKrab specjalnie żebyś nawinol jeszcze raz pojechałem do sklepu i kupiłem .33 mm spiderwire stealth 40 lbs 274 m jak widzisz na zdjęciu weszło śmiało 250m plus ,a .32 napewno wejdzie wszystko bez problemu zaznaczam ze nawijalem recznie kręcą kolowrotkiem na maszynie weszło by bez problemowo a pewnie zostalo by z 2-3 milimetry .Po paru lowieniach zbije sie jeszcze bardziej i lepiej ułoży na pierwszej rybie bedzie jeszcze lepiej Ps: zaznaczam ze nawijalem w pracy .W domu lub na łódźi z czyjąś pomoca nawijajac kolowrotkiem jestem 100% pewny ze weszlo by wszystko cale 274m ..32 mm weszlo mi kiedys 300 m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Sharkfishing, dzięki za prezentację i fatygę Zaczynam wątpić czy nasze "polskie" 0,32 jest takie same, jak wszędzie indziej. Pewnie w realu moja plecionka jest znacznie grubsza niz deklaracja na opakowaniu. Ale poszukam tę co pokazałeś na zdjęciach. Może będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Nie ma za co to ja powinienlem Ci podziękować ze dałeś mi pretekst wrzucić plecionke ktora miałem ochote wyzucic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Poszukaj spiderwire invisi braid jedna z najmocniejszych braid na rynku 20 lbs powinlo wejść jakieś 400 yards czyli z 360 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Zbliża się chwila gdy po 20 latach znów wśród moich kołowrotków zagości Shimano w postaci Stella SW 5000 PG i stąd pytanie do Was Stellowicze Gdzie kupić, nie chodzi mi o cenę tylko najpewniejszy zakup w sensie jakości młynka i jakbyście mi jeszcze wytłumaczyli co to jest platinum serwis? Czy warto go mieć?I jak to działa? To byłbym wniebowzięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Zbliża się chwila gdy po 20 latach znów wśród moich kołowrotków zagości Shimano w postaci Stella SW 5000 PG i stąd pytanie do Was Stellowicze Gdzie kupić, nie chodzi mi o cenę tylko najpewniejszy zakup w sensie jakości młynka i jakbyście mi jeszcze wytłumaczyli co to jest platinum serwis? Czy warto go mieć?I jak to działa? To byłbym wniebowzięty Plat.co.jp lub digitaka.com pewni sprzedawcy Co do drugiego pytania czyli platinum serwis to w Ameryce oznacza praktycznie dożywotnią gwarancję (tzn naprawiaja dopóki mają części czyli 20 lat) za każdym razem kołowrotek wraca do ciebie w 100% stanie technicznym za 30$ ja mam na nich chwyt i nigdy nie zapłaciłem ani grosza i kołowrotek masz spowrotem w mniej jak tydzień 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Bruno,- po pierwsze dziękuję za info Napisz jeszcze proszę jak stać się posiadaczem serwisu platinum mieszkając poza USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Potrzebujesz go wysłać i otrzymać na US adres czyli jak masz kogoś w USA wysyłasz mu kołowrotek a ona lub ona wysyła go do Shimano USA w Irvine Ca chyba nie ma innego sposobu mieszkając w Niemczech to nie przyjmą ci omawialiscie tu kolesia co łapię na 30000 tuny z brzegu to mój znajomy więc nie nie znajdziesz tej historii w necie a napewno nie od Shimano Dennis mieszka w Niemczech jak złapał world record tune z brzegu ale kołowrotek mu nawalil nawet mu nie naprawili za darmo więc napisał do Daiwa i dostał z 10 od razu plus Wedki i akcesoria za darmo z nieograniczoną dostawą na przyszłość a poznaliśmy się na rybach właśnie dzięki konwersacji wyższości jednej marki nad drugą po chwili zorientowałem się że ja koleśia gdzieś już widziałem :-)ja obstawalem za Shimano bo Daiwa USA ma tragiczny serwis Edytowane 28 Września 2016 przez sharkfishing 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 ...i dlatego wyslali mu 10 od razu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 8-15 czy to ważne liczy się podejście firmy do klienta sam dostaje sprzęt za darmo czasami nie jest to nic nadzwyczajnego przynajmniej w US po pół roku lub kiedy się zepsuł musisz go oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Zart, dzouk ???? I zazdrosc, bo chocbym we Wisle zlowil 300 funtowego jesiotra, nikt mi nie przysle nawet zlamanego Zaubera...w porywach moze ktos z gestem postawilby Zubra ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 A widzisz tu robi to inaczej piszesz do kampanii wysyłasz zdjęcia dajesz namiary na media społecznościowe gdzie pokazujesz okazy i dostajesz do wypróbować przed produkcyjne albo produkowane do sprawdzenia trwałości i masz tego nie konserwowac lub naprawiać z Shimano to nie przechodzi ale z Daiwa i większośćia już tak i robisz za testera i chodzą reklamę bez płacenia ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Dzięki Bruno po raz kolejny, widać będę musiał inną opcję rozważyć choć mam dobrą znajomą w Miami to myślę, że ten cały korowód nie jest mi potrzebny...Dobrze wiedzieć i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Polski wedkarz sciagal juz z sukcesami i bez znajomisci jeloulenguidzow sprzet spod Pekinu czy innego Tokio, a Pan sie boi, Panie Arku, z Miami przy pomocy friendy...a chyba warto, gwarancjo-servis tego rodzaju lepiej miec, chocby sie mial nigdy nie przydac ???? Bez urazy za wycieczke ???? Edytowane 28 Września 2016 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Lepiej chyba nie mieć kołowrotka miesiąc i wróci jak nowy a myślę że wysłać go można z każdego miejsca tylko adres zwrotny żeby był w USA drukujesz formę z Shimano website wypelniasz podajesz dane i po otrzymaniu kołowrotka Shimano musi go odesłać po 48 h jak nie w 49h dzwonisz kulturalnie proszę service manager i tłumaczysz że jak będziesz chciał czekać na kołowrotek dwa tygodnie to kupisz sobie Sahara za 100$ a nie flagship reel a przy okazji oni w systemie maj wszystkie moje produkty a samych Stella mam zarejestrowany z 30 swoi i rodzinki zregoly po odlozeniu słuchawki towarzystwo bierze się do roboty a kołowrotek masz następnego dnia rano overnight za darmo bez żadnych opłat robię tak od lat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Lepiej chyba nie mieć kołowrotka miesiąc i wróci jak nowy a myślę że wysłać go można z każdego miejsca tylko adres zwrotny żeby był w USA drukujesz formę z Shimano website wypelniasz podajesz dane i po otrzymaniu kołowrotka Shimano musi go odesłać po 48 h jak nie w 49h dzwonisz kulturalnie proszę service manager i tłumaczysz że jak będziesz chciał czekać na kołowrotek dwa tygodnie to kupisz sobie Sahara za 100$ a nie flagship reel a przy okazji oni w systemie maj wszystkie moje produkty a samych Stella mam zarejestrowany z 30 swoi i rodzinki zregoly po odlozeniu słuchawki towarzystwo bierze się do roboty a kołowrotek masz następnego dnia rano overnight za darmo bez żadnych opłat robię tak od lat Czyli najlepiej miec dwa. Jeden wysylasz... lowisz drugim. Potem wraca z serwisu i ekipa w komplecie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Czyli najlepiej miec dwa. Jeden wysylasz... lowisz drugim. Potem wraca z serwisu i ekipa w komplecie Ja doszedłem do wniosku że lepiej mieć 10 :-)ale realnie w US nie zajmuje to miesiąc co najwyżej tydzień a przy daiwie miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) Czy ktoś z Was, kto otwierał SW 13 5000pg potrafi mi powiedzieć czy element "6" i '7" zaznaczony na zdjęciu występuje w tym modelu bo ze schematu wynika, ze dopiero od modelu 8000, przynajmniej ja tak to widzę... Dal mnie to element decydujący...http://images.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.alanhawk.com%2Freviews%2Fstlsw%2Fa_012.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.alanhawk.com%2Freviews%2Fstlsw.html&h=765&w=800&tbnid=8rAELUd9-R5J_M%3A&docid=oWIxnfkSZ-wPAM&ei=TAkLWLf6GJPmgAbK6IHAAg&tbm=isch&iact=rc&uact=3&dur=791&page=1&start=18&ndsp=24&ved=0ahUKEwi30Ii15u3PAhUTM8AKHUp0ACgQMwgwKBIwEg&bih=653&biw=1366 Edytowane 22 Października 2016 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi