sharkfishing Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Luz w kazdym mechanizmie musi byc silnik ktory nie ma luzow to zatarty silnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hardy123 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Witam. O co chodzi z tym uszczelnieniem, podobno można jakoś to zlikwidować i lżej chodzi.Wie ktoś dokładnie co i jak. Stela 13 5000pg Przy kręceniu czuć jak ociera jakąś guma w środku. Twin power sw4000pg 09 rok kręci dużo lżej niż Stella 5000pg 13 rok. Wie ktoś jak zmniejszyć opór pracy stelli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Możesz wyjąc gumowe uszczelki, które są pod łożyskami po obu stronach korby. Wymaga to rozkręcenia kołowrotka prawie na części pierwsze, żeby dostać się do lozysk, odkręcić śrubki mocujące łożyska w obudowie i pod nimi znajdują się czarne gumowe uszczelki. Ja na dzien dobry je wyjąłem ale potem stwierdziłem, ze i tak tym modelem lowie na ciężko i nie robi mi, czy kręci się z luzem, czy z lekkim oporem i założyłem uszczelki z powrotem. Pamiętaj, ze Stella SW nigdy nie będzie kręcić tak jak zwykła Stelka. Edytowane 1 Maja 2019 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 A po co likwudowac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hardy123 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Witam. Czy Stella sw 13 wersja 4000xg i 6000 pg maja takie same korpusy i rotory?Ja bym chciał z wersji 4000xg zrobić pg to co musiałbym kupić? Czy wystarczy tylko wymienić części czy potrzebna jest także regolacja podkładkami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Korpus jest ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Witam. Czy Stella sw 13 wersja 4000xg i 6000 pg maja takie same korpusy i rotory?Ja bym chciał z wersji 4000xg zrobić pg to co musiałbym kupić? Czy wystarczy tylko wymienić części czy potrzebna jest także regolacja podkładkami?Przerabiałem już temat. Nawet jest opisany w tym wątku. Żadnej regulacji podkładkami. Kilka elementów do wymiany i jest PG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Ja również przerabiałem zmianę przełożenia w 4000XG elementami od 5000PG. Do wymiany jest bodajze 6, czy 7 elementów, bez konieczności regulacji podkładkami. Podmieniony tylko jeden element na drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi