hasior Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Wlasnie sie szykuje na bft na przyszly tydzien a popping and jigging to moje ulubioneBruno fajne rybki łowisz ten tarpon jest super,też na spinning?Takie łowienie na poppery wielkości puszki to jak na razie moje marzenie(była plan ale życie trochę inaczej poszło losowo) ,mam kontakt z wędkarzem z Malediw który organizuje wyprawy na GT bo to też fajne ryby.Co do kołowrotków,u nas może zbyt przesadnie się dmucha i chucha na sprzęt ale i portfele mniej zasobne.serwis też nie działa jak US Platinium,raczej jak "zardzewiała blacha" Rozmawiałem z wędkarzem który jak twierdzi zajechał 30.000 stelle w 2 tygodnie na tuńczykach,z tego co pisał to wystąpił problem "rumbling gear" wynikał z agresywnego holu ryby. Trzeba mieć świadomość że nawet baaardzo drogi sprzęt da się zniszczyć w ekstremalnych warunkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Kazdy kolowrotek spinningowy a nie tylko zajedziesz w dzien juz nie mowiac o tygodniach a wszczegolnisci 30000 mimo ze ma body z 20000 to shaft i anti reverse bearing nie wytrzyma ze wzglendu na srednice szpili pracujac duzo kijem odciogniesz to w czasie ale wczesnie pozniej trzeba sie spidziewac od tego wlasnie ma shimano platinum service na wybrane modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Przepraszam Was ale zaiste nie moge tego wszystkiego pojac. Skoro Shimano wypuszcza kolowrotek spiningowy na tunczyki niech bedzie 100 kilo to podejmuje wyzwanie konstrukcyjne i dajac gotowy produkt w rece wedkarza potwierdza zalozenia. Skoro mozna, takie cos kosztujace pewnie z 1300 zielonych plus cla i podatki , zajechac w jeden dzien czy tydzien czy nawet dwa, to znaczy ze dostajemy produkt generalnie do d..y. Skoro nie potrafia to trzeba sie przyznac ze nasze mozliwosci technologiczne nie pozwalaja na zrobienie takiego czegos i kazac lowic na trupa i multiplikatory. Dalej nie widze roznicy pomiedzy taka Stella 30000 na tunczyki a 4000 fw na bolenie. Albo robi albo nie robi i jest do d..y Pozdrawiam, Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Jedyny morski kolowrotek ktory nigdy nie zawiodl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Generally nowa Stella jest do dupy wszczegolnosci 30000 ale jak wspimnialem ze jak holujesz bez gloat samym kolowrotkiem widzialem takich ktorzy na pierwszym gt sie posypali stars Stella zepsula mi sie tylko raz i to sam kicker mam dwie nowe saltiga 2014 wydaje sie lepsza od stelli zobaczymy zdam relacje po powrocie za 3 tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Mr Bujo rekord bft na 30000 jest okolo 450lbs w zeszlym roku na black hole cape cod special 450 Edytowane 21 Marca 2015 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Mr Bujo rekord bft na 30000 jest okolo 450lbs w zeszlym roku na black hole cape cod special 500 Gratuluje super ryb jak i wlasciwego podejscia sprzetowego, skoro 450 lbs wyjechalo to jednak daja rade, jak juz sie wylowie slodkowodnych lososiowatych to zostana tunczyki, tarpony i GT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Nie mi znajomym ja opuscilem ze wzgledu na pogode ja jade za tydzien jak pogoda nie pokrzyzuje planow kiedys ja liwilem na slodkiej wodzie large mouth pike musky sturgeon flat head cat raz sprobowalem na oceanach nigdy nie wrocilem raz na 2 lata pojade gdzies ale to bardziej na piwo z kumplami jak lowic na morskiej wodzie nic nie przebija rekinow to jest rzeznia z silownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Mr Bujo rozmawialem z paroma znajimymi co do morzliwosci 30000 na rybach 150 kg do 200 max jeszcze wytrzymuje o Ile nie chilujesz samym kolowrotkiem z minimalna praca wedki na rybach upper 400 do 600 na pei (Canada) sypie sie w proch ale ja nigdy na pei nie zabral bym spinning to tak jak polowac na slonie z procy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) 6000 30lbs plecionka spider black drum 65-70 lbs lekko ryba wyciagnieta z silnego nurtu przy ujsciu rzeki Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Co to jest "pei"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Prince Edwards island wyspa na polnocy Canada (new scotland) Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez sharkfishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Bruno fajne rybki łowisz ten tarpon jest super,też na spinning?Takie łowienie na poppery wielkości puszki to jak na razie moje marzenie(była plan ale życie trochę inaczej poszło losowo) ,mam kontakt z wędkarzem z Malediw który organizuje wyprawy na GT bo to też fajne ryby.Co do kołowrotków,u nas może zbyt przesadnie się dmucha i chucha na sprzęt ale i portfele mniej zasobne.serwis też nie działa jak US Platinium,raczej jak "zardzewiała blacha" Rozmawiałem z wędkarzem który jak twierdzi zajechał 30.000 stelle w 2 tygodnie na tuńczykach,z tego co pisał to wystąpił problem "rumbling gear" wynikał z agresywnego holu ryby. Trzeba mieć świadomość że nawet baaardzo drogi sprzęt da się zniszczyć w ekstremalnych warunkach. Ten Pan Na filmie to Dennis Verreet(jest posiadaczem rekordu swiata yft z brzegu) mialem przyjemnosc go poznac na rybach i porozmawiac na temat stelli w tym przypadku 30000 za wyjazd zepsul dwie shimano w Niemczech nie kwapilo sie do naprawy a o nowym kolowrotku nawet nie chcieli slyszec teraz urzywa wszystko daiwa i jeszcze za to mu placa to sie nazywa praca Tarpon tez na spinning jak widac 30000 w tle Edytowane 27 Listopada 2015 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Będąc ostatnio u Artura widziałem 13 Stella 5000 SW i bardzo mi się spodobała, czytam ten wątek i jakieś tam pokrewne ale dopiero jak wpadłem na to: http://jignpopforum.com/index.php?/topic/715-final-update-here-is-the-new-stella-sw/#entry4821to się całkowicie przekonałem, pewnikiem jesienią łyknę takową, ale zanim to się stanie chciałbym Was szanowni znawcy Stellek zapytać czy można ten knob kojarzący mi się jedynie z solniczką wymienić na jakiegoś wygodnego płaskiego knoba w stylu "T"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Arek, Za kilka dni Ci odpowiem. Będę miał knob, a nowa Stella leży w domu Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Będąc ostatnio u Artura widziałem 13 Stella 5000 SW i bardzo mi się spodobała, czytam ten wątek i jakieś tam pokrewne ale dopiero jak wpadłem na to: http://jignpopforum.com/index.php?/topic/715-final-update-here-is-the-new-stella-sw/#entry4821to się całkowicie przekonałem, pewnikiem jesienią łyknę takową, ale zanim to się stanie chciałbym Was szanowni znawcy Stellek zapytać czy można ten knob kojarzący mi się jedynie z solniczką wymienić na jakiegoś wygodnego płaskiego knoba w stylu "T"?Rozmiar 5000 ma podwojny antireverse ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Będąc ostatnio u Artura widziałem 13 Stella 5000 SW i bardzo mi się spodobała, czytam ten wątek i jakieś tam pokrewne ale dopiero jak wpadłem na to: http://jignpopforum.com/index.php?/topic/715-final-update-here-is-the-new-stella-sw/#entry4821to się całkowicie przekonałem, pewnikiem jesienią łyknę takową, ale zanim to się stanie chciałbym Was szanowni znawcy Stellek zapytać czy można ten knob kojarzący mi się jedynie z solniczką wymienić na jakiegoś wygodnego płaskiego knoba w stylu "T"?Wydaje mi się ze od stelli SW 08 albo twin powera sw 09 model xg może pasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Wydaje mi się ze od stelli SW 08 albo twin powera sw 09 model xg może pasowacTakKażdy oznaczony jako"B""A" to wszystkie te cywilne, normalne. Link :http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/3675 Edytowane 12 Czerwca 2016 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Dzięki Daniel za link do knobaJeśli dobrze zrozumiałem Twój wpis to własnie ta stalowa zapadka powoduje ten podwójny anty rewers jak w turku Force to mnie ostatecznie przekonało poza tym w zastosowaniu jakie widzę dla niej powinna służyć dożywotnio. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) A jakbyście mi jeszcze wyjaśnili koledzy od czego zależy, że korba jest złota, srebrna czy czarna to byłbym całkiem zaspokojony informacyjnie bo jak przeglądałem zdjęcia w necie to nie bardzo potwierdziła się moja teoria że jest to zależne od tego czy PG czy XG czy HG, bo już w innym rozmiarze było inaczej....i zgłupiałem a może to tylko frywolność wstawiających zdjęcia?.... Edytowane 12 Czerwca 2016 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 A jakbyście mi jeszcze wyjaśnili koledzy od czego zależy, że korba jest złota, srebrna czy czarna to byłbym całkiem zaspokojony informacyjnie bo jak przeglądałem zdjęcia w necie to nie bardzo potwierdziła się moja teoria że jest to zależne od tego czy PG czy XG czy HG, bo już w innym rozmiarze było inaczej....i zgłupiałem a może to tylko frywolność wstawiających zdjęcia?....To tylko frywolnosc Pg jest czarnaXg jest zlota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Dzięki Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 poza tym w zastosowaniu jakie widzę dla niej powinna służyć dożywotnio. Zapewne jakieś poczesne miejsce w reprezentacyjnej gablocie Ludzie świat się kończy, Gwiżdż Stelle kupuje Od tej Stelli to spać nie może, wczoraj pisał jeszcze po 22;00, dziś już 05:00 na nogach. Arku pozdrowienia z Kołobrzegu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Dzięki Janusz,- ja również pozdrawiam cały Kołobrzeg,- no może oprócz kuracjuszy A wracając do rzeczy czyli tutułu wątku: PG - najmocniejsza przekładnia czyli najszersze zęby i najmniejsze przełożenie,- tak? Modelu SW 4000 nie widzę z tą przekładnią,- czy jestem ślepy? XG - wyraźnie szybsza od PG i chyba tez nie słaba przekładnia ale mniejsze zęby ? W wersji SW 4000 jedyna? Jakie przeznaczenie mają kołowrotki z taką przekładnią,- tylko nie piszcie proszę, że do boleni HG- chyba poza zasięgiem moich zastosowań.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) Pg 78 cmHg 97 cm Xg 105 cm Knob shaft B Nie ma zabezpieczenia chamulca bo jest nie potrzebne łożysko oporowe zamontowane wytrzyma drugie tyle co moc chamulca w szpoli Xg właściwie nadaje sie na moze tylko do stick baits i malych poppers oraz do slow jigging Pg typowa na grunt i speed jigging najbardziej uniwersalna powinla byc Hg Te wszystkie ryby na zdjęciach były zlapana na 6000 hg i 5000 xg z 7K szpola Zdjęć martwych ryb nie wstawiamy na forum, zostało więc usunięte Edytowane 14 Czerwca 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi