Krab Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) Czy ktoś z Was, kto otwierał SW 13 5000pg potrafi mi powiedzieć czy element "6" i '7" zaznaczony na zdjęciu występuje w tym modelu bo ze schematu wynika, ze dopiero od modelu 8000, przynajmniej ja tak to widzę... Dal mnie to element decydujący...http://images.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.alanhawk.com%2Freviews%2Fstlsw%2Fa_012.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.alanhawk.com%2Freviews%2Fstlsw.html&h=765&w=800&tbnid=8rAELUd9-R5J_M%3A&docid=oWIxnfkSZ-wPAM&ei=TAkLWLf6GJPmgAbK6IHAAg&tbm=isch&iact=rc&uact=3&dur=791&page=1&start=18&ndsp=24&ved=0ahUKEwi30Ii15u3PAhUTM8AKHUp0ACgQMwgwKBIwEg&bih=653&biw=1366Arek, Pan Józef Leśniak przerabiał moje 4000XG na PG. Zapytaj. Na pewno wie cos wiecej niz mówi suchy schemat. A body od 4 do 6000 jednakowe. Pzdr Edytowane 22 Października 2016 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 No własnie Krzysiek i na schematach od 4-ki do 6-ki tego elementu nie znajduję a w 8 już jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Czy ktoś z Was, kto otwierał SW 13 5000pg potrafi mi powiedzieć czy element "6" i '7" zaznaczony na zdjęciu występuje w tym modelu bo ze schematu wynika, ze dopiero od modelu 8000, przynajmniej ja tak to widzę... Dal mnie to element decydujący... Nie nie ma anty revers back up w modelu 4000-6000 na pewno mam to w 14 Jak bym mógł spytać czemu to jest dla Ciebie element kluczowy? Ar backup jest za to już w modelu 8-14k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Czy ktoś z Was, kto otwierał SW 13 5000pg potrafi mi powiedzieć czy element "6" i '7" zaznaczony na zdjęciu występuje w tym modelu bo ze schematu wynika, ze dopiero od modelu 8000, przynajmniej ja tak to widzę... Dal mnie to element decydujący... Nie nie ma anty revers back up w modelu 4000-6000 na pewno mam to w 14 Jak bym mógł spytać czemu to jest dla Ciebie element kluczowy? Ar backup jest za to już w modelu 8-14kJaki antireverse backup w stelli 2014/fi ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 14k swb z 2013 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Czy ktoś z Was, kto otwierał SW 13 5000pg potrafi mi powiedzieć czy element "6" i '7" zaznaczony na zdjęciu występuje w tym modelu bo ze schematu wynika, ze dopiero od modelu 8000, przynajmniej ja tak to widzę... Dal mnie to element decydujący...http://images.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.alanhawk.com%2Freviews%2Fstlsw%2Fa_012.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.alanhawk.com%2Freviews%2Fstlsw.html&h=765&w=800&tbnid=8rAELUd9-R5J_M%3A&docid=oWIxnfkSZ-wPAM&ei=TAkLWLf6GJPmgAbK6IHAAg&tbm=isch&iact=rc&uact=3&dur=791&page=1&start=18&ndsp=24&ved=0ahUKEwi30Ii15u3PAhUTM8AKHUp0ACgQMwgwKBIwEg&bih=653&biw=1366Elementy zapadkowe nie występują w modelu o który pytasz, jedynie w większych modelach do wspomagania łożyska oporowego w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 14k swb z 2013 rokuNo to sw 2013 model Nie stella 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 No to sw 2013 modelNie stella 2014 Porostu w zdaniu zgubiłem K zaraz poprawię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Mnie interesuje do czego koledzy ar backup? Kiedyś umieściłem tutaj zdjęcia i zostały skasowane ponieważ nie można martwych ryb ale można zobaczyć cześć z nich w fishing sport illustrated albumie na 2015 rok w Venice darlismy yft od 98 do prawie 150 Lb na 6000 z 7000 szpola po całej imprezie wysłaliśmy kołowrotki do Shimano które nie stwierdziło żadnego uszczerbku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) Elementy zapadkowe nie występują w modelu o który pytasz, jedynie w większych modelach do wspomagania łożyska oporowego w razie czego.Dokładnie tak. Panie Arku wspomagający system zapadkowy w Stelli '13 jest zastosowany dopiero od modelu 8000. Edytowane 22 Października 2016 przez Józef Lesniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Czy ktoś z Was, kto otwierał SW 13 5000pg potrafi mi powiedzieć czy element "6" i '7" zaznaczony na zdjęciu występuje w tym modelu bo ze schematu wynika, ze dopiero od modelu 8000, przynajmniej ja tak to widzę... Dal mnie to element decydujący... Nie nie ma anty revers back up w modelu 4000-6000 na pewno mam to w 14Jak bym mógł spytać czemu to jest dla Ciebie element kluczowy?Ar backup jest za to już w modelu 8-14kBruno ja chciałem ten młynek do innych zastosowań niż jest on wymyślony Zimne łowienie,- więc u mnie brak zaufania do samych oporówek które lubią puszczać zarówno w młynkach na "D" jak i na "S" stąd pomysł żeby do już posiadanych dwóch na "D" takich dokupić trzeci na "S" ot i cała sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Dokładnie tak. Panie Arku wspomagający system zapadkowy w Stelli '13 jest zastosowany dopiero od modelu 8000. Dziękuję panie Józefie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Tego ja z doświadczenia nie wiem ale mogę się spytać kogoś kto jeździ na Alaska nie sądzę żeby puszczal my lowilismy kiedyś że plecionka zamarzala i nigdy mi słodkowodna nie puściła a to ten sam ar od lat w Shimano tylko rozmiar inny jak możesz poczekać na odpowiedź kilka tygodni sam Ci powiem z własnych doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Dziękuję Ci Bruno bardzo za zaangażowanie to jest bardzo miłe z Twojej strony.Mam pełną świadomość, że zwykła oporówka bez zapadki nie zawiedzie w 99%, także mój upór jest bardziej inercją mózgu niż faktyczną koniecznością ale puki co nie potrafię się uwolnić od własnych myśli i dlatego pozostawię ten temat na razie w myślowej poczekalni a nuż coś kliknie i znów wrócę do tego pomysłu.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 A rozmiar 8kilo nie nada sie? Wywazy chyba kazdy kijek slodkowodny ???? Mialem ze dwie stare turkowato-emblemowate Daiwy z puszczajacymi sie bez oporow oporowkami, ale ze Shimano tez tak potrafi? Sa jakies modele wybitnie na to podatne? Stella SW tez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) A rozmiar 8kilo nie nada sie? Wywazy chyba kazdy kijek slodkowodny Mialem ze dwie stare turkowato-emblemowate Daiwy z puszczajacymi sie bez oporow oporowkami, ale ze Shimano tez tak potrafi? Sa jakies modele wybitnie na to podatne? Stella SW tez?Cały patent z dodatkowym zapadkowym systemem blokady obrotów wstecznych w '13 Stella został dodany ze względów bezpieczeństwa. Kołowrotkami wielkości 8000 i więcej nie łowi się drobnicy. Proszę sobie wyobrazić co by było gdyby cały system opierał się tylko na łożysku oporowym a ono by puściło podczas walki z wielkim morskim okazem,a i też z naszymi słodkowodnymi okazami podczas holu różnie bywa z tą zasadniczą oporówką.Taki system znalazł zastosowanie w niektórych starszych kołowrotkach Daiwy o wiele mniejszych jak wspomniane Shimano 8000. Szkoda że Shimano takiego rozwiązania nie stosuje w wersjach SW począwszy od wielkości 4000. Uważam że jest to znakomite rozwiązanie nie tylko w wielkich kołowrotkach. Edytowane 23 Października 2016 przez Józef Lesniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 LKołowrotkami wielkości 8000 i więcej nie łowi się drobnicy. Proszę sobie wyobrazić co by było gdyby cały system opierał się tylko na łożysku oporowym a ono by puściło podczas walki z wielkim morskim okazem,a i też z naszymi słodkowodnymi okazami podczas holu różnie bywa z tą zasadniczą oporówką.Taki system znalazł zastosowanie w niektórych starszych kołowrotkach Daiwy o wiele mniejszych jak wspomniane Shimano 8000. Szkoda że Shimano takiego rozwiązania nie stosuje w wersjach SW począwszy od wielkości 4000. Uważam że jest to znakomite rozwiązanie nie tylko w wielkich kołowrotkach.I tu się z Panem nie zgodzę znam wiele przypadków i z własnego doświadczenia Stella SW i SWB ciągły jeden za drugim ryby 50 do 150 lbs a 50 lbs amber jack czy 100 lbs yft to hamulec pracujący non stop przez 20-30 min na obciążeniu 12-15 kg i nie znam ani jednego przypadku żeby puszczal ar bearing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 A ja znam takie przypadki ,a Pan swoja drogą o ile wiem łowi wielkimi maszynami '13 Stella które ten system mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) A ja znam takie przypadki ,a Pan swoja drogą o ile wiem łowi wielkimi maszynami '13 Stella które ten system mają.Ja łowię wszystkimi modelami od 5000 zaczynając na 30000 kończąc na 5000xg i 6000 PG z 7K szpola wyjolem osobiście 20-30 lbs goliath ponad 50 amber jack około 70 lbs black drum (gdzieś tu jest zdjęcie) 98 lbs tuna i dziesiątki mniejszych ryb i żaden ani 5K lub 6K nie była jeszcze w serwisie mój znajomy wysłał swoje,, maleństwa" do Shimano na serwis po tuna-ch to je tylko nasmarowali i wymienili parę shims Edytowane 23 Października 2016 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Dziś testowałem swoją "trzynastkę" przeszła operację jamy brzusznej "flaki z SW13 5000PG",oraz niejako pigmentację/przeszczep kończyn, głowy , czapki i korka pod pachą.-Yumeya 2-20-Pokręcajka draga,Yumeya-korba Twin Power 09SW4000PG(tulejka wykonana na CNC pod gwint ośki korby Stelli 13)-knob Stella SW08 4000PG-zaślepka korby(prawa strona) Stella SW13 5000PG, "Nigger edition" ma mega moc waży 348 gram i nie wali po oczach jak lusterko.polecam 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Mocne zagranie Hasior.Robi wrażenie \m/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) To coś jak moja 6K też nie lubię swiecidelek.Bardzo niepoprawna nazwa, powinno być Afro-American ;-) Edytowane 23 Listopada 2016 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 348 gramow? To da sie tym lowic nawet okonie wislane ???? Piekna robota, jedynie knob moglby byc bardziej dostojny, w drewnie przykladowo. No ale jest za to mega uzytkowy. Chyle czolo ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Odgrzeje kotleta. Nie wiem czy było, bo info z przed roku. mały update recenzji Alana Hawka - na górze na czerwono "Important note".http://www.alanhawk.com/reviews/13SW.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Dzisiaj na 18 wyjelismy dwie blue fin tuny za koleją pierwsza 85" druga bestia plus 95“ i około 400 lb wykonczyla nas 4 za półtorej godziny zanim skapitulowala 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi