Mariano Italiano Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Pięknie,miło powspominać Połamania !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granturismo Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zamieszczam zdjęcie rybki, o której wcześniej już była mowa. Ryb tych jest tutaj sporo i są bardzo żarłoczne. Mimo niewielkich rozmiarów (ok. 30cm) biorą bardzo ostro i są waleczne, lecz szybko opadają z sił. Jak wrócę do kraju napiszę coś więcej, bo codziennie jestem z wędką nad morzem i już trochę się dowiedziałem o realiach jakie tu panują. Pozdrawiam z Fuert. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Ta rybka to chyba po ang. lizardfish. Przeglądam teraz raporty brytyjskich wędkarzy łowiących na Kanarach. Masakra! Paro kilowe Bluefishe, barakudy, bonito, Sea Bassy, 30 lb leerfish....Panowie łówcie tam dużo ciężej! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Hej! Krótka smutna relacja z wyjazdu na Lanzarote ...właściwie można pozostawić to bez komentarza... ta końcówka to plaża hotelowa Wybaczcie za jakość zdjęć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Niestety, tej zimy Atlantyk jest dość rozbujały i zimny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Ricci pogoda bardziej do ekstremalnego surfing'u niż do wędkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 ..na Odrze buja podobnie po przepłynięciu rozpędzonego, "dojczowego" mega Baylinera ...Ricco, chociaż odpocząłeś od rybałki, a i małżowina zapewne była zadowolona...odbijesz sobie na OderJam`ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 W październiku również wędkowałem na Fuercie. Tak jak moi poprzednicy najwięcej ryb to te Lizarfishe. Największa sztuka miała nieco ponad 45 cm. Ryby agresywnie atakowały na woblerki, u mnie były to dorado niebiesko- białe i czarno białe 9 cm. Miło niespodzianką były 2 sztuki z 1 rzutu Łowiłem głównie przy skałach, próbowałem też z plaży, ale podszedł ratownik i coś tłumaczył że nie wolno ( oczywiście po angielsku nic nie rozumiał, więc pomimo tego że miałem pozwolenie, odpuściłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Witam, wybieram się początkiem czerwca i zastanawiam się nad wzięciem travela (którego jeszcze nie mam) lub wypadem na wycieczkę lodzią . Ci z Was co byli - jadąc drugi raz w jakim kierunku poszlibyście tym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Jak wycieczka łodzią to tylko coś w tym stylu: https://youtu.be/2GnfxZIwO_E 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Ja bym popłynął z przewodnikiem, 2-3 rejsy min. 6-7 godzin. Odradzam krótsze, 4-godzinne. Nawet nie zdążysz się rozgrzać, a już trzeba wracać.Na początku czerwca masz szansę na marlina, a także tuńczyka żółtopłetwego. O innych drapieżnikach nie wspomnę. Wybierz dni z największą temperaturą.Drapieżniki lubią ciepłe prądy morskie i przemieszczającą się z nimi drobnicę Z brzegu też się możesz pobawić, ale tu najwyżej drobnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 dzieki za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Witam kolegów, Poproszę o pomoc w doborze wielkości kołowrotka do wędki. Wędka Penn Squadron Spin SW travel, 2.7 m 20-80g. Czy do tego kija lepszy będzie Waszym zdaniem Okuma Raw ii 40 czy 55? Spining z brzegu na Teneryfie. Wybieram się jesienią, ale powoli trzeba kompletować sprzęt. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Mam innego travela o podobnych parametrach i najpierw ķupiłem do niego Raw II w rozmiarze 40, ale ostatnio wymieniłem na 55. Ten drugi pasuje lepiej, a w porównaniu z tym czym ludzie ciepłych morzach spiningują to i tak mały młynek. Edytowane 14 Maja 2015 przez Traq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Moim zdaniem, do wymienionego kija zdecydowanie rozmiar 55 okumy raw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Serdecznie dziękuję za pomoc. Jeszcze przeglądając net trafiłem na takie travele: http://www.foxsportfishing.com/catalogues-sections-products.php?catalogue=6§ion=10 Mnie się osobiście bardzo podoba 8 stopowy spin do 30lbs. Pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Witam.Lecę na Fuerteventura w niedzielę , dlatego mam kilka pytań.1- Gdzie najlepiej wędkować z brzegu?2-Czy muszę wykupić pozwolenie , jak tak, to gdzie?3-Jakie przynęty zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Byłem na Fuercie w ubiegłym tygodniu, za bardzo wiało aby dało się komfortowo wędkować z brzegu. Wybtałem się na kuter z Corralejo. Połowili makreli, innych kolorowych rybek + 1 baracude. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Byłem na Fuercie w ubiegłym tygodniu, za bardzo wiało aby dało się komfortowo wędkować z brzegu. Wybtałem się na kuter z Corralejo. Połowili makreli, innych kolorowych rybek + 1 baracude. Ile kosztuje taki połów z kutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Ja bookowałem tutaj : http://www.dpesca.com/en/fishing-in-fuerteventura.html ale spokojnie w porcie można to załatwić. Odebrali mnie z hotelu, zorganizowali jedzenie i piwko. 55-65 Euro. A w jaką lokalizację jedziesz? Ryby zlowine na kutrze zabierają i sprzedają do restauracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Jadę do Castillo Caleta de Fuste i widzę że do Corralejo jest kawałek drogi ,ale będę wypożyczał auto na kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 W związku z planowanym wyjazdem odświeżam temat. Nie planowałem łowienia, ale po lekturze tego wątku chyba zmienię zdanie Muszę tylko szybko upolować jakiegoś travela. Z przynęt wybiorę chyba dalekosiężne, smukłe woblery typu Salmo Thrill, poppery i jakieś wahadłówki. Jaką linkę wybrać, tzn. plecionka czy żyłka i o jakiej grubości ? Przynęty do 30 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Jak ze skał toKij 2.70, realnie rzucający pewnie z 40-60g z pełnym przytupem. Warto mieć też coś cięższego/większego niz te 30g. Wahadełka są ok Kołowrotek 4000 to minimum, dobry hamulec, dobre układanie linki. 5000 / 55 okumy będzie odpowiedniPlecionka - zacząłbym od 20lb, ale 30lb to moim zdaniem optymalny wybór.30 i 50lb FC na przypon, przydadzą się też stalowe. Węzeł do FC - Slim Beauty.Warto przyjrzeć się agrafkom, kotwicom, kółkom i węzłom 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Plecionka 10-20 lb + przypon z mono/fc/vep.Dołożyłbym jeszcze gumy, coś w rodzaju sg sandeel, ten w kolorze lemon back furorę robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 @Kuba Standera, @Maraky, dziękuję za szybką odpowiedź Raz jeszcze zweryfikuję listę przynęt i skupię się na szukaniu kija, tak na szybko znalazłem travela Team Dragon Voyager Salmon 2,9m cw < 60g. Może ktoś zna wędkę i mógłby się podzielić opinią ? Kręcił będę Fin Nor Lethal 40 + Power Pro 30lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi