wujek Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Łowiłem tym samym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Szukałem na miejscu czegoś większego ale na Sal nie ma sklepu wędkarskiego, w Polsce nie zdążyłem kupić bo wyjazd wpadł dość nieplanowanie- to wyjazd sluzbowy, i jak tu nie kochać swojej pracy [emoji23] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Wróciłem z Cabo, wynik- jedna ryba której zdjęcie wstawiałem kilka postów wyżej. Za 3 tygodnie powtórka, będzie czas na przemyślenia i zmianę taktyki ale jeszcze w międzyczasie wizyta na Zanzibarze, może tam woda lepiej obdarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 (edytowane) Na Zanzibarze może być lepiej, napisz po powrocie. Myślałem że przez to że byłeś w innej porze roku niż ja to lepiej polowisz ale widzę że tam ogólnie nie jest lekko i trzeba znać dobre miejsca. Edytowane 23 Czerwca 2019 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Na wyspie na której byłem (Sal) wszyscy przewodnicy jeżdżą na wyprawy spinningowe na północno-zachodnie wybrzeże na wysokie skały i tam faktycznie łowią, ja niestety mieszkałem i przy następnej wizycie ponownie będę mieszkał w Santa Maria. Mysle czy nie w ogóle zabierać ze sobą spinning czy może zamiast tego popłynąć na wyprawę z miejscowymi. Rybacy przywożą na prawdę piękne koryfeny, tuńczyki, wahoo a jak się dobrze zagada to zawiozą na swoje miejscówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Tylko ze tam głównie to chyba uskuteczniaja trolling, a ja bym wolał z ręki połowic. Też miałem hotel w okolicy Santa Marii i na satelicie widziałem że tam są płytkie, piaszczyste brzegi pod turystów. Wędkarskie były na drugim końcu wyspy, skaliste i z głęboka woda, ale trzeba by samochód wynajmować a nie miałem na ryby aż takiego ciśnienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Ja tak samo, no-stress, byłeś więc wiesz co mam na myśli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Pozwolę sobie odkopać.Wczoraj, niespodziewanie zmieniliśmy z żoną kierunek wakacji z objazdówki po Hiszpanii na Fuertaventurę.Będziemy tam z dziećmi co najmniej 2 tygodnie w drugiej połowie listopada. A więc uczciwie należy mi się 2 dni (lub dwie noce) łowienia. I teraz pytanie. Co byście radzili? Mam na myśli jaką strategię przyjąć?Postawić na trolling za czymś większym, nocne łowienie, czy może poranny spinning z plaży, na przykład przed wschodem?Jeśli ktoś ma jakieś sprawdzone namiary na łodzie, będę wdzięczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Pozwolę sobie odkopać. Wczoraj, niespodziewanie zmieniliśmy z żoną kierunek wakacji z objazdówki po Hiszpanii na Fuertaventurę.Będziemy tam z dziećmi co najmniej 2 tygodnie w drugiej połowie listopada. A więc uczciwie należy mi się 2 dni (lub dwie noce) łowienia. I teraz pytanie. Co byście radzili? Mam na myśli jaką strategię przyjąć?Postawić na trolling za czymś większym, nocne łowienie, czy może poranny spinning z plaży, na przykład przed wschodem?Jeśli ktoś ma jakieś sprawdzone namiary na łodzie, będę wdzięczny. Mega temat, w zeszłym roku na La Palmie byłem bliski skuszenia się na taki rejs. Były profesjonalne łodzie w porcie, niestety było za mało czasu...a poza tym moja druga połowa nie jest taka wyrozumiała....jak słyszy "ryby" to robi się sina, biała a potem zielona....Piotrek ja raczej nie podpowiem bo nie łowiłem, ale wydaje mi się że nocne łowienie i plaża raczej odpada....myślę że rejs i jakieś powierzchniowe duże poppery zrobią robotę.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 (edytowane) Pozwolę sobie odkopać. Wczoraj, niespodziewanie zmieniliśmy z żoną kierunek wakacji z objazdówki po Hiszpanii na Fuertaventurę.Będziemy tam z dziećmi co najmniej 2 tygodnie w drugiej połowie listopada. A więc uczciwie należy mi się 2 dni (lub dwie noce) łowienia. I teraz pytanie. Co byście radzili? Mam na myśli jaką strategię przyjąć?Postawić na trolling za czymś większym, nocne łowienie, czy może poranny spinning z plaży, na przykład przed wschodem?Jeśli ktoś ma jakieś sprawdzone namiary na łodzie, będę wdzięczny. Najpewniej jeśli chcesz coś złowić, będzie jak wybierzesz się na rejs łodzią organizującą wycieczki wędkarskie.Jeśli chcesz połowić sam, to naprawdę będzie ciężko złowić coś dużego z brzegu na spinna raczej stawiałbym na lżejszy zestaw i mniejsze rybki dostarczą więcej zabawy a trzeba dodać że są dużo bardziej waleczne od słodkowodnych.Zostaje grunt spławik i to chyba najskuteczniejsza metoda na kilka zasiadek z doskoku Edytowane 3 Września 2019 przez zdzislavo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz B. Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Witam, wybieram się na Lanzarote. Szukam travelka o c.w. do 60g. Długość transportowa max 50cm. Nie za miliony. Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Mega temat, w zeszłym roku na La Palmie byłem bliski skuszenia się na taki rejs. Były profesjonalne łodzie w porcie, niestety było za mało czasu...a poza tym moja druga połowa nie jest taka wyrozumiała....jak słyszy "ryby" to robi się sina, biała a potem zielona....Piotrek ja raczej nie podpowiem bo nie łowiłem, ale wydaje mi się że nocne łowienie i plaża raczej odpada....myślę że rejs i jakieś powierzchniowe duże poppery zrobią robotę.... Ale do Szwecji Cię puściła... Najpewniej jeśli chcesz coś złowić, będzie jak wybierzesz się na rejs łodzią organizującą wycieczki wędkarskie.Jeśli chcesz połowić sam, to naprawdę będzie ciężko złowić coś dużego z brzegu na spinna raczej stawiałbym na lżejszy zestaw i mniejsze rybki dostarczą więcej zabawy a trzeba dodać że są dużo bardziej waleczne od słodkowodnych.Zostaje grunt spławik i to chyba najskuteczniejsza metoda na kilka zasiadek z doskoku Oczywiście odrobiłem lekcję i przeglądałem oferty wielu jednostek z tej i okolicznych wysp.Przy okazji wyczytałem, że przełom listopada i grudnia to dobry czas na barakudę i całkiem ok z tuńczykami.Nocne łowienie wydaje się super ciekawe, a przy okazji uniknę wyrzutów Na razie skłaniam się ku 8h trolla i jednemu nocnemu.Ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia, zwłaszcza w tym okresie? Edytowane 5 Września 2019 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Witam, wybieram się na Lanzarote. Szukam travelka o c.w. do 60g. Długość transportowa max 50cm. Nie za miliony. Będę wdzięczny za pomoc Mam namierzoną ciekawą miejscówkę na Lanzarote jak jesteś zainteresowany to się odezwij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Ale do Szwecji Cię puściła... ........tak zgadza się, ale Szwecja to takie moje małe siedmiodniowe święto w roku - kultywowane od ponad 15lat. Nie było za bardzo "wyjścia", chociaż w tym roku i tak były wyjątkowo długie o ożywione dyskusje w domu związane z wyjazdem.... i na pewno nie była to pomoc w doborze przynęt.... Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diopsyd Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 (edytowane) Temat troche siadl, wiec moze cos na rozruch: Edytowane 21 Października 2019 przez LukaBrazi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Koryfena super. I fajny klimat, już mam ochotę porzucać znowu ze skałek . Ta korba to s.saragosa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diopsyd Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Koryfena super. I fajny klimat, już mam ochotę porzucać znowu ze skałek . Ta korba to s.saragosa? Duża (powyżej 70 cm do widelca), ale wyjątkowo niemrawa. Dopiero w podbieraku się zorientowała, że coś jest nie tak. Co do młynka to właśnie ten model, rozmiar 5000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 To jako że była kwestia Wysp Zielonego Przylądka, potrzebne są jakieś zezwolenia? Ewentualnie jakieś porady? Wybieram się w listopadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 (edytowane) Wie ktoś co to za ryb? Seriola? Polapalem kilka dzisiaj ale nie mogę dojść co to Edytowane 31 Października 2019 przez bartolomeo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinjac Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Na pierwszy rzyt oka, myślełam że Sea Bass ale to raczej inny gatunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 (edytowane) Bluefish, ale mały. Edytowane 31 Października 2019 przez wujek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Dzięki A tak btw pozdrowienia z Gran Canarii! Ryby max 45cm ale i tak jest przyjemnie Hitem w tym roku jest savage gear prey 146. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Mogło być gorzej, to moja największa z Gran Canarii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Nie mówię że jest źle te blufishe mają mega powera, potrafią zagrać na hamulcu przy pletce 18lb, łowienie bardzo fajne, jak spore pstrągi. Miałem też większą rybę ale z lenistwa nie przewiązałem fc, a parę razy przez przelotki węzeł mi przeszedł, no i strzelił. Ale po paru drinkach to się człowiekowi zwyczajnie nie chce za dużo kombinować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 ja lecę za tydzień na teneryfę. zaopatrzenie już jest i licencja ogarnięta. ma ktoś aktualne info co jak i gdzie próbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi