Skocz do zawartości

Zestaw castingowy z USA

baku9093

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę łowic szczupaki i ew. duże okonie. Żadziej sandacze i bolenie. Przynęty - niewiem bo nigdy niełowiłem na jerki, a jakie byscie polecili?? Łowisko- typowa rzeka a głębokości raczej średnie zazwyczaj okolo 2-3 metrów. Miejsca raczej mało wadliwe.

PS. Łowię głównie szczupaki więc chciałbym zestaw nastawiony na łowienie szczupaków i dużych okoni. Byłoby fajnie jakbyście dobrali coś z Daiwy albo z Shimano chyba że znacie coś lepszego. Pozdrawiam.

Saltiga fajnie sie prezentuje:D ciekawe tylko jak z dostepnoscia i cena

@Baku

Domyślam się ,że będziesz łowił w Narwi.

Jeżeli chodzi o wymienione gatunki ryb to na szybko analizując przynęty ,których sam tam używam będziesz porzebował zestawu ,który obsłuży wabie od 5-10 do 30gr.

Będą to wobki 5-10cm,gumy ok.3-6cala na głowkach 5-25gr,typowe boleniowce ok.10-15gr,mogą też być małe Jerki(slider 7 na płytkie rzecne zastoiska) i wahadła.

Tyle z mojej praktyki na tej rzece.

Może teraz jakiś castingowiec dobierze Ci uniwersalny zestaw do takich przynęt.

Polecam przeczytać tekst @Jerzego o uniwersalnym castingu, mi by taki zestaw Teoretycznie najbardziej pasował do Narwi,ale to już zweryfikują specjaliści w tej dziedzinie.

pozdrawiam

@Baku

Domyślam się ,że będziesz łowił w Narwi.

Jeżeli chodzi o wymienione gatunki ryb to na szybko analizując przynęty ,których sam tam używam będziesz porzebował zestawu ,który obsłuży wabie od 5-10 do 30gr.

Będą to wobki 5-10cm,gumy ok.3-6cala na głowkach 5-25gr,typowe boleniowce ok.10-15gr,mogą też być małe Jerki(slider 7 na płytkie rzecne zastoiska) i wahadła.

Tyle z mojej praktyki na tej rzece.

Może teraz jakiś castingowiec dobierze Ci uniwersalny zestaw do takich przynęt.

Polecam przeczytać tekst @Jerzego o uniwersalnym castingu, mi by taki zestaw Teoretycznie najbardziej pasował do Narwi,ale to już zweryfikują specjaliści w tej dziedzinie.

pozdrawiam

WOW... jestem pod wrażeniem:) Jestes znad Narwi ??:D To jak bedzie z tym kijem i multikiem?? Dobierzcie mi coś plz. W was ostatnia nadzieja na porządny zestaw z którego bede zadowolony.

W lecie często spędzam wędkarskie weekendy nad Narwią :D

Poczytaj sobie zasoby forum i napewno wstępnie coś sobe wybierzesz a już o szczegóły dopytasz castingowców.

Z tego co ja czytałem na forum to z gumami,wahadłami,małymi jerkami nie będzie problemu ,ale już woblerki musisz dobierać pod kątem lotności.

Miłej lektury :D

pozdrawiam

Tak żeby nie przepłacać zbyt wiele to bardzo przyzwoite kijki:

http://www.basspro.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisp lay?storeId=10151&catalogId=10001&langId=-1∂ Number=58451&hvarTarget=search&cmCat=SearchResults

Na rzekę w wersji 6,6 lub 7'0

I zależnie od wybranej mocy proponuję najprościej: Curado 101D lub 201D (201DHSV)

lub

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=4915&amp ;start=0& + curado 101D :D

Może mój nadnarwiański kolega pomoże??:D Który z kijków od popera byłby najlepszy na narew?? ŁOWIĘ GŁOWNIE Z ŁÓDKI. Tak wogole to co to jest to OZ?? mógłby mi ktos wytłumaczyc tą tabelke??:mellow:

Chęteni bym pomógł ,ale z tego co widzę chcesz łowić sprzętem castingowym a ja na nim się nie znam.

Tutaj masz fajne urządzenie liczące:

http://www.atw-usa.us/atw_new_polish_przelicznik.htm

Przykładowe dane to:

- uncja= 1 oz= ok. 28g

- stopa= 1 ft= ok. 30,5 cm

- funt = 1 lb= ok. 0,45 kg

Wielkie dzięki. Przydało sie:)Popper, myślałem o tej wędce: 38-151-618-00

Read Item Notice

1 below 10-20 LB

3/8 - 3/4 OZ 6'6 MH

HANDLE B

LB,SB,W,B,R,SE,SN,NP,ST JX66MHT

10 GUIDES

$159.99

To jest 4 od góry, a ty którą byś wybrał?? Co myślisz o 5 (też od góry;p)??

PS. Kołowrotek chyba bedzie Curado 201 DHSV - jak sądzisz?? Chyba najbardziej przychylałbym się do 4.

@ Bartoszu

Zależy ile chcesz wydać na ten zestaw. Znam trochę Narew w okolicach Ostroleki, bo mialem okazje tam wedkowac.

Z curado kombinujesz dobrze ale jeszcze lepszym multi bylby Metanium 7 (tylko cena wyzsza).

Co do kijka to w tym samym sklepie internetowym w zblizonej cenie dostaniesz Avida St.Croix ktorz jest sprawdzonym przez wielu kijaszkiem. Sugeruje dlugosc 7 stop. C.W. 3/4 oz lub nawet 5/8 powinno wystarczyc.

To tylko moje sugestie.

Pozdrawiam.

Dragon Team Dragon do 70g i multik Abu Revo - co o tym sądzicie??

Czy może Dragon Team Dragon 60-120??

Już mam taki mentlik że sam niewiem co wybrac ... Chyba ostatecznie wezme

St. Croix® Avid Series® Trigger Rods 7' 3/8-1 OZ i do tego Metanium 7. Jak WY to widzicie??